יום שלישי, אפריל 21, 2026

דיסקו טוקיו – מרוטשילד 12 להרצל 16

מהפך או שדרוג, הכל תלוי בעיני המתבונן, הקומפלקס התל אביבי הוותיק רוטשילד 12 עומד לסגור את שעריו בסוף השנה האזרחית ולהיוולד מחדש, מתקדם יותר משוכלל יותר וטעים יותר בכתובת חדשה – דיסקו טוקיו, היכן שעומד פסאז' פנסק ברחוב הרצל 16.

אסף אבידן, דיסקו טוקיו. צילום: יובל אראל
אסף אבידן, דיסקו טוקיו. צילום: יובל אראל

חפירה ארכיאולוגית – אומרים שהמגרש ברחוב הרצל 16 אמנם נכלל בתחומה של אחוזת בית המיתולוגית, היכן שצמחה לראשונה העיר תל אביב, זה לקח יותר מעשרים שנה עד שפנסק, איש העסקים שקנה את המגרש לאחר אותה הגרלת צדפים היסטורית, החל לממש את ההיתר לבנייה מסחרית בישוב החדש והרענן, פנסק פנה לאדריכל יהודה מגידוביץ ולקבלן שמואל וילסון ואלו תכננו ובנו את הבניין המעניין הזה שכולל כיום ארבע קומות, במקור על הגג הייתה מסעדה בשם "שרון" ואילו בקומות מתחתיה שהקיפו את החצר הפנימית במרפסות ארוכות היו משרדים, בתי מלאכה, מסעדות ובתי קפה נוספים, שני עיתונים יומיים חשובים התארחו בבניין בתקופות מסויימות, ידיעות אחרונות והצופה.

https://www.instagram.com/p/0bY3uquRuS/?tagged=herzl16

מה לי ולבלוג ולפיסת היסטוריה אדריכלית זו? אוהו, ערן סלומון, הנמנה על מנהלי רוטשילד 12 ומי שאחראי על הליין המוסיקלי והתרבותי במקום מדווח לי בשיחה בארבע עיניים כי אכן הסיפור ברוטשילד מגיע לסיומו, הבניין הנוכחי אמור להיהרס ובמקומו יוקם בניין מודרני וגבה מימדים, הקומפלקס התרבותי והבילויי עובר לבניין בהרצל, לא לפני שיתקיים במהלך חודש דצמבר בחורף הקרוב פסטיבל שיכלול שמות רבים משלל המוסיקאים, ההרכבים והאמנים שהופיעו ברוטשילד 12, חלקם אף חייב למתחם את צמיחתו וחשיפתו לקהל הרחב.

במתחם החדש הכולל בין היתר מסעדה יפנית בחזית הבניין, חצר פנימית גדולה ומתחם בר הכולל גם במת מופעים קאמרית וחצר נוספת הם מתכננים להביא את תו התרבות המוסיקלי לדרגה חדשה, על פי דבריו של ערן סלומון המקום יארח לא מעט אמני חו"ל, לאו דווקא תקליטנים אלא מוזיקאים של ממש.

גם הקומות מעל עומדות לקבל תנופה בהשפעת ובקריצה למתרחש בבית רומנו, המתחם של התדר, מסעדת רומנו וסוזי מרכז חדרי החזרות ובתי סטודיו לאמנים, כן החזון של ערן סלומון וכל קבוצת R2M בהנהלתה של רותי ברודו הוא להפוך את הרצל 16 למתחם תרבות חדש, יומרני מאוד, אורבני בתפיסתו, האם גם כעת ישמר הסטטוס קוו של מופעי מוסיקה נגישים לקהל הרחב ללא תשלום בהתבסס על הפעלת המסעדה ושורת ברים? בעיקרון כן למעט ארוחים ייחודיים. גם חנות התקליטים מבית רומנו bvrly החוגגת בימים אלו את סיום התקופה בדרך אילת עתידה להתבסס מחדש בבניין ברחוב הרצל 16.

אז אתם חובבי המוסיקה והמופעים בתל אביב, ציינו לפניכם את החורף הצפוי כלוהט במיוחד ברוטשילד 12 בואכה הרצל 16. רצועת הבילויים החופשית של תל אביב ממשיכה להתפרס במרחב האורבני בין שדרות רוטשילד ועד דרך יפו.

מראות שיעברו מהפך – הרצל 16 הבניין יתעורר

 

מראות שיעברו מהפך – רוטשילד 12 הבניין יעלם

 

זיכרונות מרוטשילד12 רגעי מוסיקה גדולים שתועדו במסגרת הבלוג

 

 

הכי חדשים

האירוע "שרים בכיכר" החזיר את הלב למרכז

אחרי שינוי הנחיות פיקוד העורף והממשלה, תל אביב פתחה מחדש את המרחב הציבורי לאירועים ואמש התקיים "שרים...

אביב מארק – לחיות על הקצה, ליצור עד הסוף

זה סיפור שמתחיל הרבה לפני האשפוזים והניתוחים - ונגמר במקום שבו המוזיקה כבר לא הצליחה להחזיק את...

מצחיקונת, מירי מסיקה תופסת את מרכז הבמה

יש מחזות זמר שאתה זוכר דרך השירים שלהם, ויש כאלה שנשארים בזיכרון בזכות הסיפור. ב“מצחיקונת” של תיאטרון toMix...

ריטה חזרה לבארבי

מועדון הבארבי מתמלא שוב עד אפס מקום. ריטה חוזרת לבמה אחרי כמעט חודשיים של שקט כפוי. הקהל...

נועה קירל משנה כיוון – מהפארק לשני מופעים באמפי ראשון לציון

המהלך מתחדד עכשיו באופן רשמי. המופע הגדול שתוכנן להיערך בפארק הירקון בתאריך 7 במאי 2026 לא יוצא...

פסטיבל סאנסט משנה תאריכים – מהשקיעה של אפריל אל הקיץ

פסטיבל סאנסט, שתוכנן להתקיים בתחילת אפריל סביב חול המועד פסח, משנה כיוון ומתעדכן עם סדרת מופעים חדשה...

2 הערות

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא