סיקור הופעות

הצד האחר של הלבנה…

המופע של הרכב המחווה UK Pink Floyd Experience בהיכל התרבות בתל אביב, מנסיקה בעייתית ועד לריחוף פסיכדלי של אמת, ראשון, 15.01.2017. נכח, תיעד ומדווח – יובל אראל.

UK Pink Floyd Experience בתל אביב. צילום: יובל אראל
UK Pink Floyd Experience בתל אביב. צילום: יובל אראל

תחילתן של שנות השבעים במאה הקודמת היו הזמן הנכון לחיות בו, לצידה של התעוררות ופריחה אדירה בתחום מוסיקת הרוק והרוק המתקדם באנגליה וברחבי העולם, נקודת הפתיחה לדידי ותחילתה של ידידות עד הערצה מופלאה הייתה השנה שבה השיקו דיויד גילמור, רוג'ר ווטרס, ניק מייסון וריצ'רד רייט, חברי להקת "פינק פלויד", את אלבומם המיתולוגי "הצד האפל של הירח", מאז שהאזנתי לראשונה לצלילי היצירות הטמועות בו התאהבתי, עולם חדש של גישה ויצירה נפתח בפני, כמי שהעדיף באותה עת להאזין לאקורדים הכבדים של הרכבי רוק דוגמת כדיפ פרפל, בלק סאבאת ואוריה היפ, התחברתי למושגים חדשים מבחינתי.

מאז ועד היום אני עוקב ומאזין לאלבומים של פינק פלויד, לאלבומי הסולו של חברי ההרכב לאחר שדרכיהם נפרדו ובכלל לוקח את עצמי ברחבי הרשת לכל מיני בלוגים ואתרים נסתרים המעלים ומפיצים הקלטות שונות מכל מיני מופעים אי שם ברחבי הגלובוס.

גם בסצנה המקומית לא טמנתי את ידי ונתתי את חלקי כצופה מתמיד בכל מיני מופעי מחווה של שלל הרכבים ולהקות אשר התמחו בביצוע אחד לאחד של היצירות של הפלוידיאנים, כאילו והיו אלו יצירות מוסיקה קלאסית שיש לשנן ולדעת בעיניים עצומות לקראת המבחן הקובע.

מצגת זאת דורשת JavaScript.

אמש נפלה לידי ההזדמנות לטעום גם חוויה פלוידיאנית המגיעה מעבר לים, כאשר ההרכב הבריטי הוותיק UK Pink Floyd Experience הגיע לתל אביב לערוך סבב הופעות מכאן ולרחבי הארץ בימים הקרובים.

יובל חמישים שנה לפעילותה וליצירותיה של הלהקה הענקית ההיא היווה את התירוץ הכלכלי עסקי להביא ולהפיק את סדרת המופעים הללו, ההרכב המונהג בידיו של דיוויד פאוול, נגן גיטרת הבס ווקליסט הממלא בזוית מסויימת את חלקו של רוג'ר ווטרס מתמחה בביצוע אחד לאחד של יצירות וקטעים משלל אלבומיה של פינק פלויד, החל מ "Piper at the Gate of Dawn" ו" Saucer Full of Secrets " דרך קלאסיקות דוגמת " "Atom Heart Mother, "' "Meddle " "The Dark Side of the Moon, " Wish You Were Here " , " Animals" , "The Wall " ועד "Division Bell " שבישר את ימיה האחרונים.

ההרכב המונה חמישה נגנים ולא ארבעה כפי שהיה בהרכב המקורי כולל בנוסף לדיוויד פאוול את הסולן והגיטריסט פול אנדרוז הדומה בחיצוניותו לגילמור בצעירותו, הצמד הזה מחזיק הלכה למעשה את ההרכב והמופע, ממש כפי שעשו חברי ההרכב המקורי, לצידם פועלים מספר חברי הרכב, מייק בולארד הגיטריסט המשנה שמחזיק לצידו סט מפואר של שלוש גיטרות אקוסטיות ושתי גיטרות חשמליות ונותן עבודה כולל כמה קטעים חשובים, דייב וודפילד שטיפל בקלידים השונים ודאג לאווירה האפלה הנכונה, וכמובן על התופים ברנש נמרץ העונה לשם ג'יימס ארצ'ר שנתן אמש עבודה מצויינת, וכמובן לא לשכוח את הווקליסטיות הנשיות, לישראל הן הגיעו שתיים, למרות שבאירופה הן שלוש..

פינק פלויד הייתה להקה ייחודית, חבריה שאפו ליותר מאשר מוזיקה אמנותית, הם לקחו את המופעים החיים שלהם באופן פומפוזי ומאתגר כל צוות במה מדופלם, עם תצוגות  של לייזרים, עשן, פיצוצים פירוטכניים, דגמים מוקטנים של דמויות ותצורות מתעופפות מעל, בלונים ובובות ענק אשר היוו פן נוסף במימד החזותי לצד הנגינה המדויקת והדווקנית של הפסיכדליה המזוקקת שלהם.

אמש נפתח המופע הראשון שלהם בישראל בצעדי שמאל, תחילתו של המופע שעבר דרך הקטעים מתוך הצד האפל של הירח לקו בחסר, שירה שטוחה ללא עומק, תזמון מפוספס של כניסות נגינה שהובילו לאחר כחצי שעה או פחות מכך לירידה של הנגנים מהבמה ולגל של שיחות ודיונים בין הצופים הרבים שמלאו את האולם הגדול והאקוסטי מאוד של היכל התרבות, להבנתי והבחנתי האישית מקור התקלה נעוץ היה בקצר תקשורתי או טכנולוגי או במקצועיות של הצד הקושר לקונסולה הגדולה לסאונד שהייתה אמורה לנווט את הצלילים מהבמה אל תוך החלל הגדול, מה שאומר שטכנאי הסאונד אשם…

אך כעשר דקות לאחר מכן הכל השתנה ורעשי הרקע הצורמים של הפתיחה נשכחו מכולם כאשר חברי הרכב המחווה הבריטי הזה הובילו את הקהל מיצירה ליצירה לאורך הליין אפ שטיפס מעלה מעלה עם אתגרים מוסיקליים וביצועיים לא פשוטים, שוו לפניכם בחינה אחת גדולה של חמשת הנגנים אל מול מערך שופטים שכולל קרוב לאלפיים וחמש מאות איש, כאלו המכירים כל ניואנס וכל שמינית טון מיצירותיהם של הפלוידיאנים המקוריים כאילו והיו תלמידי ישיבה תורנית שנשאלים או מתפלפלים על איזו שורה או משפט בגמרא וחברותיה, השופטים הקשוחים שלא נתנו הנחה אחת בכלל לנגנים הפליאו את אהבתם והערכתם לחבורת המבצעים שעל הבמה בתשואות רמות בסיומו של כל קטע וקטע, בבחינת התקלה שבתחילה היא אנושית ועלולה לקרות לכל אחד אך ההמשך הוכיח כי לפנינו חבורה מנוסה ומשופשפת שיודעת את העבודה.

הוסיפו לכל זה את הויז'ואל הנכון בדמות קונסטרוקציית המתכת הענקית על שלל פנסיה ובמרכזה המסך העגול המקרין את קטעי הוידאו ארט המרצדים של המופעים המקוריים וקיבלתם חווייה פלוידיאנית אמיתית.

אז אם אתם גדלתם על אלבומי פינק פלויד וטרם הספקתם להניח יד על כרטיס למופע המחווה הזה אני אומר רק – הזדרזו כי הסבב רץ והכרטיסים אוזלים, שעתיים תמימות של חוויה המוזמנת רק למועדון המעריצים הענקי הזה, אסור לפספס!!

כאן מוכרים כרטיסים להופעות

ואף מילה על רוג'ר פאקינג ווטרס…

ליין אפ: חלק ראשון – in the flash, Breath, Time, Learning to fly, Money, Happiest days Brick. חלק שני – Wish you were here, Great gig in the sky, Pigs, One of these days, Fat old sun, Astronomy, Young lust, Echoes, Brain damage eclipse. הדרן: Comfortably numb, Run like hell.

לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהמופע

וידאו יוטיוב

 

וידאו Go Live פייסבוק

 

 

 

 

 

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

גם זה מעניין
Close
Back to top button
%d בלוגרים אהבו את זה: