כל הדיווחים בצל המלחמה מרוכזים במדור החדשות

סיקור הופעות

הערב מחזמר

פסטיבל חג המחזמר בבת ים נכנס לשנתו הרביעית, ערב הפתיחה עם מחוות למנצחי השנים הקודמות, טעימות ממתחרי השנה. נכח, תיעד ומדווח – יובל אראל.

אורי פסטר, הרוח מאחורי חג המחזמר. צילום: יובל אראל
אורי פסטר, הרוח מאחורי חג המחזמר. צילום: יובל אראל

את המפגש הראשון שלי עם התיאטרון ומחזמר במיוחד אינני יכול לשכוח, חוויה מעצימה לנפש של ילד בכיתה א', כאשר בבית החינוך צפון ע"ש א.ד. גורדון בו למדתי החליטו לשלוח את התלמידים לספוג תרבות במחזמר "עוץ לי גוץ לי" בתאטרון הקאמרי אי שם בשנות השישים, מאז אני זוכר בעל פה את שירי המחזמר ודמויותיו חרוטות בנבכי נשמתי.

הקאסט של "בילי שוורץ", חלוצי הפסטיבל. צילום: יובל אראל
הקאסט של "בילי שוורץ", חלוצי הפסטיבל. צילום: יובל אראל

אין ספק כי מחזמר טוב הוא חיבור בין מספר אמנויות, בין המחזאי והמשורר, או הפזמונאי, בין השחקנים ובין הזמרים, שילוב יכולות משחק ושירה משול בעיני לדירוג הדמיוני שלי למוסיקאים, במעלה הסולם נמצאים הסינגר סונגרייטרים וכל השאר לפי תרומתם בשלבים היורדים. כך שניתן לאמר כי שחקן המסוגל גם לשיר נכון בנוסף לטקסט הנרטיב מצוי במקום גבוה מאוד על אותו סולם דמיוני.

דניאלה לוגסי ואוהד שרגאי "גרטה והמרוץ לחלל". צילום: יובל אראל
דניאלה לוגסי ואוהד שרגאי "גרטה והמרוץ לחלל". צילום: יובל אראל

חג המחזמר המתקיים זו השנה הרביעית בבת ים הנו פרויקט ייחודי בעיר בת ים פרי יוזמתו של אורי פסטר. בעוונותי הרבים ולמרות שרציתי להציץ אל מחזות הזמר שעלו בשנים הקודמות לא עלה הדבר בידי בשל אילוצים כאלו ואחרים, השנה לא החמצתי את ההזדמנות לטעום משלושת המחזות החדשים שיתחרו על תואר המנצח בחג המחזמר הנוכחי והגעתי אמש להיכל התרבות של בת ים יחד עם עוד כמה מאות מוזמנים, שחקנים, אנשי תאטרון ותעשייה, משפחות המשתתפים ועוד.

יוסי בכר, ראש עיריית בת ים, עיר של תרבות. צילום: יובל אראל
יוסי בכר, ראש עיריית בת ים, עיר של תרבות. צילום: יובל אראל

הערב החגיגי שהתקיים במעמד שרת התרבות הגברת מירי רגב, ראש עיריית בת ים מר יוסי בכר, ראש העיר הקודם שהעמיד את הפסטיבל על רגליו מר שלמה לחיאני שזוכה עדיין לאהבה והערכה רבה מהקהל ותושבי העיר, נציגי משרד התרבות ועוד עמד בסימן נושא המחזות השנה "יהדות הגולה – מזרח ומערב" וכלל הצגת דגימות וטעימות ממחזות הזמר שזכו בשנים הקודמות – "בילי שוורץ" שנכתב בידי אוהד חיטמן ובוים בידי דניאל אפרת ובו ככבו טלי אורן, אמיר הלל ומיקי קם, אשר זכה בשנת 2013, והפך להצלחה של ממש על בימות התאטרון לאחר מכן. "גרטה והמרוץ לחלל" שנכתב בידי יונתן כנען בבימויה של שירית לי וייס ובו ככבו  שרית וינו אלעד, אוהד שרגאי וזמרת האופרה דניאלה לוגסי, אשר זכה בשנת 2014, "גולדי חזיות" שנכתב בידי אביב קורן ובוים בידי שירית לי וייס בו ככבה חני נחמיאס, אשר זכה בשנה שעברה.

אורי פסטר ומירי רגב, תיתן הרבה כסף לתאטרון. צילום: יובל אראל
אורי פסטר ומירי רגב, תיתן הרבה כסף לתאטרון. צילום: יובל אראל

כן הוענקו פרסי הוקרה מטעם הנהלת הפסטיבל לשחקנים והאמנים הוותיקים דורי בן זאב, עדנה גורן ואריה מוסקונה על פועלם הרב בתחום התאטרון והאמנות.

נסרין קדרי, זכיה באופק?...צילום: יובל אראל
נסרין קדרי, זכיה באופק?…צילום: יובל אראל

בהמשך הערב נתנה הצצה של ממש אל מחזות הזמר שיתחרו השנה במסגרת הפסטיבל נתנה כאשר משתתפי שלושת ההצגות בצעו אל מול הקהל לראשונה קטעים נבחרים בשירה וריקוד מתוך המחזות.

ואלו המתחרים –

״סוליקה״, מחזמר מאת מאור סבג ותאיר סיבוני, בבימויו של עלי קפלן וידלמן המבוסס על סיפור אמיתי – מסע של קבוצת מטיילים ישראלית מ-2016 ל-1834 בעקבות הסיפור האמיתי רב הגירסאות על הנערה היהודיה מטנגיר אשר נאלצה להאבק על עקרונותיה אמונתה וכבודה דוקא בימיו המפוארים של הדו קיום יהודי-ערבי במרוקו. בכיכובם של נסרין קדרי, אופיר בן שיטרית, עדי זורע, גיל כהן, אסתי אסרף ויקיר אליהו וקנין.

״בית המצוות״, מחזמר מאת יסמין אבן ועידו סתר בבימויו של אמיר י. וולף, זהו עיבוד חופשי למחזה "אל נקמות" של שלום אש אשר חי בשנותיו האחרונות בבת ים וביתו המשופץ יפתח מחדש ערב בכורת המחזמר. עלילותיו של יהודי רב חטאים המנהל בית זונות מהודר ומנסה במקביל לשמור על תומתה של בתו היחידה ולמצוא לה שידוך הולם. בכיכובם של רפי ויינשטוק, אפרת כהן, דר רוזנבאום, זיו שליט ובן יוסיפוביץ.

"סירות בודפשט", מחזמר מאת רועי כהן, ניר פייבל ואסף שלמה, בבימויה של ליחי בקרמן. המחזמר מתעד קבוצת שורדים במחנה עבודה שלגבול הונגריה ב-1940. מערכת היחסים בין מפקד המחנה ההונגרי ליהודי בונה סירות לשעבר מובילה למפגש כואב עם עברם ועתידם כאחד. בכיכובם של רמי ברוך, דנה פרידר, רונה לי שמעון, ארז רגב, זיו זוהר מאיר, ליאור זוהר ורפאל עבאס.

כאמור המחזה שיזכה השנה יגרוף מענק בסך חמישים אלף ₪ ממשרד התרבות ויעלה מעל בימת תאטרון הקאמרי בשתי הצגות שיתקיימו בתאריך 21 בדצמבר. אני כבר החלטתי מי הזוכה אך הרשו לשמור זאת לעצמי..:-)

לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהערב, צילום יובל אראל

לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהערב, צילום אליצור ראובני

וידאו

 

 

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

2 תגובות

  1. חזרתי עכשיו מהמחזמר סוליקה, איזה משחק, איזה בצוע, אילו שירים. פשוט תענוג להאזין ובמיוחד נגרין קדרי, אופיר בן שטרית ואלברט אילוז. האמת כולם היו נהדרים. כה לחי.

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

גם זה מעניין
Close
Back to top button
%d