יום שישי, יוני 19, 2026

מלכת השושנים שרפה ת'מועדון…

עדן בן זקן חוגגת את השקת אלבומה השני "תאמין לי" במופע "סולד אאוט" בהאנגר 11 בנמל תל אביב, יוסי שטרית מתארח, מוצ"ש, 19.11.2016. נכח, תיעד ומדווח – יובל אראל.

עדן, לא רק השיער, גם האלבום פלטינה. צילום: יובל אראל
עדן, לא רק השיער, גם האלבום פלטינה. צילום: יובל אראל

אפתח במספרים – הדרך בין דוכן הבגדים בשלושים שקלים בתחנה המרכזית של קריית שמונה אל פסגת ההצלחה בסצנה הימתיכונית עוברת לא רק דרך תוכנית ריאליטי מוסיקלית וכמה להיטים, אלא דרך ליבותיהם של אלפי מעריצים שרק אלף ושבע מאות מתוכם זכו לתפוס אמש כסא בחלל העצום של האנגר 11 בנמל תל אביב, כאשר פלוגה של 45 מלצרים ומלצריות מתרוצצת בין המטבח לשולחנות עם מגשים עמוסי אלכוהול כלל לא זול וקערות טוגנים, בעוד תריסר מאבטחים גדולי גוף מנסים עם תחילת המופע לעשות סדר באולם עת שהקהל העצום פשוט קם ונטש את המושבים לטובת קדמת הבמה, המעברים, והשולחנות עצמם כעמדת תצפית או ריקוד.

יוסי שטרית, אורח במופע. צילום: יובל אראל
יוסי שטרית, אורח במופע. צילום: יובל אראל

במונחים של הסצנה הימתיכונית הוכיחה אמש עדן בן זקן כי היא הכוכבת  של השנה האחרונה, כוכבת שבוהק צבע הפלטינה שקישטת את תסרוקתה לכבוד המופע ובכלל מאפיל על כול השאר, הייתה זו פתיחה אדירה לסבב הופעות החורף שגם למועדו הבא כל הכרטיסים אזלו זה מכבר. קצת למעלה משנה מאז חגגה עדן את השקת אלבום הבכורה במועדון רדינג 3 הסמוך במתחם הנמל בתל אביב וכבר היא מכפילה ולמעלה מכך את כמות הקהל שנהר למופע, לצד מוזמני הפקה ו"סלבס" רבים שעטרו את האירוע ביניהם דודו אהרון, עומר אדם, סאבלימינל, אליעד נחום, האולטראס, פאר טסי, דנה לפידות, אירית רחמים, רועי סנדלר, חברי הפרויקט של רביבו ועוד, בבחינת הפיכתה לכוכבת שאורה דורך למרחוק, לפחות בסצנה הימתיכונית.

הכל מלמעלה...עדן שורפת ת'מועדון. צילום: יובל אראל
הכל מלמעלה…עדן שורפת ת'מועדון. צילום: יובל אראל

ומה היה לנו אמש? מעל במה ארוכה ומושקעת בצבע, וי- ארט ומערכת הגברה ענקית תפסו את מקומם חברי התזמורת הימתיכונית הצעירה הכוללת את צמד זמרי ליווי אביתר ואלירן שנצבו משני צדייה , אלי קשת בקלידים, קובי קלאר בגיטרת בס, אבי בן שטרית ומתן סגורי בגיטרות חשמליות, עדי ושי מאירי בחצוצרות, שי דגן בטרומבון, מישל אסייג בחליל, אבי עזרא בדרבוקה גלעד ניב בכלי הקשה וכפיר גרנות על התופים, אשר ליוו את השירים שעדן בן זקן ביצעה, כשהיא לבושה בשמלת מיני דמוית מחשוף עמוק מעוצבת בגוונים כהים, המבליטים את שיער הפלטינה החדש והבוהק למרחוק שלה וחיוך תמידי שאינו מש מפניה, הגישה עדן בן זקן את מיטב להיטיה, מחציתם מהאלבום הקודם וכל השאר הם שירי האלבום החדש, היא רק פותחת את פיה להברה הראשונה מכל שיר והקהל עושה את המלאכה כאשר שירה אדירה מפי מאות נערות צעירות הופכת את כל החלל הענקי הזה לחלל מקהלה ימתיכונית, מוכיחות פעם נוספת כי לעתים כישרון שירה טוב, נוכחות נערית מלאת חיים ושורת יוצרים תמלילנים, מלחינים ומעבדים איכותית כיעקב למאי, רמי עזרא , אלי קשת, דו דו קומה, ינון יהל, דולב רם ופן חזות, תמר יהלומי, דנה לפידות, אופיר כהן , גילי זכאי, שלומי חן , ירון כהן והר אל סנדרוסי הם המתכון המנצח לכל כישרון מוסיקלי בכל סוגה שרק קיימת.

עדן עם האחות הקטנה שגנבה את ההצגה. צילום: יובל אראל
עדן עם האחות הקטנה שגנבה את ההצגה. צילום: יובל אראל

ועל כל החגיגה הזו מוסיפה עדן בעצת מנהליה, לירון ושרית פרנקו, כמה תופינים מנצחים להעשרת והדגשת החגיגה, היא מתחילה עם קטע משפחתי לחלוטין שגונב את ההצגה כאשר היא מעלה לבמה את אחותה הקטנה, ילדה בהירת שיער בשמלה לבנה הנצמדת במבוכה אל אחותה הגדולה, כדי לבצע את השיר "ג'נטלמן", מפנה את הבמה בדיוק באמצע המופע ליוסי שטרית, הכוכב העולה, אף הוא עשה את דרכו בתוכנית הריאליטי המוסיקליות וכיום עם שני להיטים בלבד הוא חורך את תיבות המספרים ביוטיוב עם קולו היודע לפתוח בפלאצט "אייל גולני" מדוייק בלהיטים ימתיכונים קלאסיים המשלבים בין נוסחאות ריקוד לבלדות מתקתקות.

כשהקהל כבר נמצא בענן השביעי מבחינת כמות האדרנלין והפרומונים המשתחררים חוזרת עדן בן זקן לבמה כדי להמשיך את שורת להיטיה ועוצרת רק כאשר מנהלה האישי לירון פרנקו עולה לבמה ומתחיל לדבר על תסרוקתה החדשה המעוצבת בצבע הפלטינה, רומז לכל הקהל כי לכבוד שבירת קו ארבעים אלף המכירות של האלבום היא זוכה ב"אלבום פלטינה" המוענק לה אל מול כל הקהל המריע והבעת הפתעה מלאת חיוכים של התרגשות ומופתעות מעל פניה של עדן עצמה.

הענקת אלבום פלטינה לעדן בן זקן. צילום: יובל אראל
הענקת אלבום פלטינה לעדן בן זקן. צילום: יובל אראל

כעת לאחר שכל הטקסים והאירוחים תמו מודיעה עדן בן זקן כי עכשיו חפלה ומגישה מחרוזת שירים המשלבת בתוכה את להיטה הכי מפורסם "מלכת השושנים", אני עושה את דרכי מקדמת הבמה לאחור, חוצה בדרך רקדניות על שמאל ועל ימין, במעברים, על הכסאות, השולחנות, מה שנקרא "שרפו את המועדון", כמויות אדירות של קהל הופכות את החלל הענקי לוואחד מועדון ימתיכוני הארד קור, בבחינת שמחה גדולה הלילה, כשמו של אחד מלהיטי ההרקדה המוטמעים באותה מחרוזת.

ועם התקרב זמן הסיום לקראת חצות, מודה עדן לשורה ארוכה של אנשים, בבחינת תודה שהביאוני עד הלום, החל מאנשי המקצוע המוסיקליים, הצוות המלווה, מאנשי ההפקה ועד השיווק ויחסי הציבור,  בני משפחתה, המלביש, הספר וכמובן החבר האישי, לוקחת את הזמן הנותר כדי לבצע עוד ארבעה שירים ולשחרר את אלף ושבע מאות החוגגים אל אוויר הסתיו הקריר של נמל תל אביב, להגיע הביתה ולהתאושש ביום ראשון בבוקר בפתיחתו של שבוע חדש, אני כבר רואה את קיסריה מחכה לה בקיץ הבא, כי יש לה את הקול, יש לה את הנוכחות, שרית חדד, היזהרי, מאחוריך…

ליין אפ: אין לי אותך, מנגינה, כל מה, ג׳נטלמן, אלבינה, כמה רזית, תזיזו, צוללת, הייתי חוזרת, זה לא קל (סולו של יוסי שטרית), חצי רוסיה חצי מרוקאית (סולו של יוסי שטרית, כשאתפרק, שורף לי בעיניים. מחרוזת שירים בפתיחה בסגנון מוסיקה ערבית – מלכת השושנים + שיכורים מאהבה + בחור מזהב + שמחה גדולה הלילה +ידיים. הדרן: אף אחד, בחור מזהב, תאמין לי, כל העיר שלנו.

לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהמופע

וידאו

הכי חדשים

ליהי טולדנו בגילה וננסי: חמישה שירים, ערב אחד והרבה נשמה

, וש קליפים שנועדו לקדם שיר, יש הופעות שנועדו למכור כרטיסים, ויש יצירות שמבקשות לספר סיפור רחב...

קיץ של תנועה: מופעי המחול העצמאיים ממלאים את יולי ואוגוסט

חודשי יולי ואוגוסט מביאים עמם שורה של יצירות מחול ופרפורמנס חדשות ומסקרנות. חלקן חוזרות לבמה לאחר הצלחה...

אביב גפן מפוצץ את הפארק והקהל בעננים | נשף רוק 14

הדרך אל הנשף נשף רוק 14 היה מהמם. שילובים נדירים עם אורחים אהובים שזכינו לחוות עימם זריקה נוסטלגית...

תזמורת המהפכה שרה בצוותא

כשהזיכרון הופך לחומר חי יש מופעים שמסתיימים במחיאות כפיים חמות. יש מופעים שמשאירים אחריהם חיוך. ויש ערבים נדירים...

האוזן השלישית פותחת בית חדש, האוזן נשארת במקומה

יש מקומות שמוכרים מוזיקה. יש מקומות שיוצרים תרבות. האוזן השלישית שייכת לסוג השני. במשך עשרות שנים היא ליוותה...

שלמה והאנדלוסים: פטריק סבג פותח דלת חדשה לשיריו של שלמה ארצי

פטריק סבג אוהב לקחת סיכונים. צריך לא מעט אומץ כדי להיכנס אל תוך הקטלוג של שלמה ארצי....

2 הערות

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

היכונו לאירועי לילה לבן 2026

תל אביב-יפו תלבש לבן בלילה שבין חמישי לשישי, 25 ביוני, ותציע לתושבים ולמבקרים מסע תרבותי חוצה שכונות,...

פסטיבל מנופים 2026 יפתח את שערי ההכרה עם אמנות, מוזיקה ופרפורמנס ברחבי ירושלים

חמישה ימים של יצירה עכשווית יהפכו את ירושלים למרחב של מפגש בין אמנות, חברה וזיכרון יש פסטיבלים שמציגים...

לאורך הליטני – צוותא מצדיעה לדני ליטני בערב מחווה מיוחד ליום הולדתו ה-83

ערב אחד יחבר על במה אחת את חבריו של דני ליטני ואת אוהבי המוזיקה הישראלית. ב-30 ביוני...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור, שידור חי מהשטח

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא