יום רביעי, יוני 10, 2026

הפרעתדחקפוסטטראומטית

הופעת ההשקה לאלבום הבכורה של פולסא "הפרעתדחקפוסטטראומטית", רביעי, 09.11.2016 מועדון  לבונטין 7.  שיר "ארנבת" אלוני מביאה את הרשמים, המראות והקולות. 

פולסא, השקה. צילום: שיר "ארנבת" אלוני
פולסא, השקה. צילום: שיר "ארנבת" אלוני

הבוקר שלפני ההופעה, היה כידוע היום בו דונלד טראמפ נבחר לנשיא ארה"ב עם כל הרעש והרגשות שצפו ברשתות החברתיות, וכנראה התזמון של ההופעה הזו היה מושלם- אז ככה האמ;לק של הסיקור שלי יהיה שההופעה של פולסא היא ממש מעולה לימים שאתה רוצה לצעוק ולא יודע בדיוק מה אבל זה משחרר ומנקה כמו טקס לטיהור שדים.

והרבה מהאווירה הזו, הייתה גם בהופעה המשוגעת והמצחיקה של להקת ז'ילבר והחתולים שעשו את הופעת החימום, להקה עם סולן מצוין, כריזמטי, שיורד חופשי אל הקהל, לרקוד אתו ולהשתגע אתו, הביא אתו את הכלב ז'ראר שכמו תמיד עם כלבים- הם גונבים את ההצגה- רק שהפעם לכלב היה מתחרה רציני בדמותו של הסולן שאי אפשר באמת לגנוב לו שום הצגה. כשערכתי את התמונות להופעה הזו, התלבטתי קשות בין שלל הבעות הפנים שהבנאדם הזה מייצר, הכל מאוד תיאטרלי ועד הסוף.

ז'ילבר והחתולים. צילום: שיר
ז'ילבר והחתולים. צילום: שיר "ארנבת" אלוני

המוזיקה של הלהקה- קברטית, שאנסוניירית, שואבת קטעים מוזיקליים החל מ-"ברוש" של אריאל זילבר ועד מנגינה מוכרת של מוצרט, והופכת את כולם לשירים בצרפתית. לא עברית בהגייה צרפתית אלא ממש צרפתית, ועדיין ההופעה כולה הרגישה כמו משהו שהיה אפשר לשמוע במועדון יפואי ותיק באמצע שנות ה-70. המוזיקה לא נשארת רק באותם המחוזות של השאנסון ושוברת גם לפיוז'נים מסקרנים, שבירות קצב, דברים מדליקים. גם בלבוש החיצוני נראה שסולן כיוון לשם והצליח לו. אם גם הלהקה הייתה מאמצת את הלוק זה בכלל היה מגניב. למרות שאהבתי את הקלידנית שגיוונה בסווטשירט עירוני מנומר.
אפיק פלג, שביום יום מפעיל את אולפן ההקלטות וחדרי החזרות של ה-"ז'אן ז'אק" ויש לו גם את הלהקה השאנסוניירית לא פחות- "הדמעות", עולה לבמה עם איתן רדושינסקי מ- "מידנייט פיקוקס" על הבס, ערן מלכי על הגיטרה, חמי חיימוביץ' על התופים, ונותנים את הופעת השקת האלבום החדש של להקת פולסא- "הפרעתדחקפוסטטראומטית" (כך, ללא הרווחים).

איתן ואפיק, פולסא. צילום: שיר
איתן ואפיק, פולסא. צילום: שיר "ארנבת" אלוני

דווקא הלהקה הזאת ממש לא שאנסוניירית, פולסא- כשמה המזכיר את הביטוי "פולסא דנורא" שהוא טקס שנועד להטיל קללה על מישהו, יש בה הרבה מהטקס האפל, מהחושך הפנימי שמתאפשר לו לצאת החוצה ולהשתחרר, לצעוק את עצמו, לבכות את עצמו, ואפיק הוא ממש פרפורמר שמצליח להעביר את התחושות הפנימיות האלה לבמה כאילו הוא בעצמו עכשיו עובר את הטיפול באמצעות הבס הצורם והחללי של רדושינסקי. לחלוטין לא אותו הפרפורמר מלהקת "הדמעות". כאן הוא משתחרר לחלוטין- אבל לא כמו בלהקת פאנק זועמת וצעירה שרק בא לה לצעוק. כאן, גם אם הטקסט מעט מובן יותר מהטקסטים חסרי הפשר שנצעקים בדרך כלל מלהקות פאנק, כאן גם אם היית מבין זה פחות קריטי, המוזיקה והטקסט באים לשפוך אותך.

 

קצת ברוח הקללה, באמצע ההופעה נקרע המיתר רה של הבס של רדושינסקי והכבל התחיל לגמגם, ועד שזה טופל לקח זמן מה מההופעה, אבל אפיק הצליח למנף את מה שקרה שם לחלק מההופעה, ולנהום "הוא קרע מיתר" כמו מנטרה מקללת אמיתית… כמובן שמבחינה מקצועית תמיד כדאי ועדיף לוודא שלכולם יש אקסטרות מהציוד שלהם, מיתרים להחלפה וכבלים שימושיים נוספים אבל כאן זה לא מדריך למופיע המתחיל ופולסא זו להקה שיכולה רק לחגוג על רגעים כאלה ולעשות מהם מטעמים ואולי אפילו קטע קבוע.

איתן רדושינסקי, פולסא. צילום: שיר
איתן רדושינסקי, פולסא. צילום: שיר "ארנבת" אלוני

כמו שכתב לאון פלדמן אצלו על ההופעה- "סיום ראוי ליום ארור", הסיום עצמו גם הוא היה ארור אבל לטובה, אולי כמו בנוסחה מתמטית כשמינוס ומינוס מוכפלים יוצא פלוס. אז כזה.

לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהמופע

וידאו 

 

 

 

 

 

הכי חדשים

אחרי הדחייה בשל המלחמה פסטיבל ימי הפלמנקו חוזר לבמה

מה שהיה אמור להיפתח כבר בחודש מרץ נאלץ להמתין. המציאות הביטחונית והמערכה מול איראן עצרו גם את...

קיר זכוכית: לא על השואה אלא על החיים שאחריה

האם בשנת 2026 עדיין צריך לעסוק בשואה? נדמה שהתיאטרון הישראלי כבר השיב על השאלה הזאת. רק לאחרונה צפיתי...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

תמיר גל – דם זה לא מים

יש שירים שנולדים כדי להפוך ללהיט. יש שירים שנועדו לספר סיפור. "דם זה לא מים" של תמיר...

אחרי יום מלחמה מוזר השגרה חוזרת לצלילים – פסטיבל הג'אז בירושלים נפתח מחר

אחרי יום מלחמה מוזר שהכניס את המדינה למתח ולאי ודאות, התרבות מסרבת לשתוק. מחר ייפתח כמתוכנן פסטיבל...

מה אם היית בוחר אחרת? בית ליסין מכריז על "יום המזל שלי"

ובתוך כל הכאוס שמאיים להשתלט על עולם התרבות בעקבות המערכה הצבאית המבעבעת באזורנו, מבצבצת גם בשורה מעודדת....

הערה 1

  1. היי יובל – בקליפ של עד עולם אין כלום – רק 30 שניות של רעשים מהכוונים בעליה לבמה – כדאי להחליף בקליפ של עננים או אנציקלופדיה – שם יש את רוב השיר. והרבה תודה

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

הערב הגדול של הרוק הישראלי – חמישה יוצרים, במה אחת ופס קול של כמה דורות

חמישה מהשמות שעיצבו את הרוק הישראלי נפגשים לערב אחד של להיטים ופס הקול של כמה דורות שלום חנוך,...

אינפקטד מאשרום בדרך לנמל יפו – הלילה הלבן מתחיל לקבל צורה

תוכניית לילה לבן 2026 עדיין נחשפת בהדרגה, אך כבר עכשיו מסתמן אחד האירועים המסקרנים של הלילה הארוך...

מנהל האמנים בועז בן ציון הלך לעולמו

האיש שהפך את הייצוג למקצוע בן ציון נולד בשנת 1946 ועלה לישראל מבולגריה בילדותו. את דרכו בעולם הבידור...

המדבר שוב קורא – פסטיבל INDIE DESERT חוזר לקיץ חמישי בכפר אלדד

פסטיבל INDIE DESERT 2026 חוזר לקיץ חמישי בלב הרי יהודה. במשך יומיים יתמלא כפר אלדד במוזיקה, טבע...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא