יום שני, אפריל 27, 2026

מוסיקה לראש השנה

האלבומים שראוי להביא כמתנה לחג, כאן, שם ובכלל, אולי לצרף בקבוק יין או פרחים וצנצנת דבש.

מתנה לחג, אלבומי מוסיקה. צילום: יובל אראל
מתנה לחג, אלבומי מוסיקה. צילום: יובל אראל

כאשר מבקשים לעבור ולבדוק מה הניבה השנה העברית העומדת להסתיים מבחינה מוסיקלית אין יותר קל מאשר לדפדף אחורה בבלוג במדור "צלצולי פעמונים" כדי ללמוד ולעמוד אודות האלבומים שיצאו לאור במהלך השנה האחרונה. אולם, לקראת ראש השנה וחגי תשרי מכוונים אמנים רבים את הוצאת אלבומיהם החדשים או אלבומי אוסף שונים בבחינת הנה ההצעה הכי טובה שיש על המדף.

מבין עשרות האלבומים שנדחסו לתיבת הדואר של הבלוג נמצאו שישה עשר עליהם אני ממליץ בלב שלם כאלבומים המתאימים להוות את המתנה הראויה לקראת החג, לכם, לכן, להם, להן.

בלי לנתח יותר מידי את העשייה והיצירה, פשוט להאזין ולהתאהב בהם, בשלל סגנונות, יוצרים וצלילים, החל מאלבומה החדש של איה כורם "2023", חתיכת נרטיב מדהים ביופיו מכל הבחינות ועוד כסוג של יציאה לעצמאות מלאה מבחינתה, עובר לאלבום המדהים אם כי בשפה הפרסית של מורין נהדר, אתניות המשלבת עבר ועתיד בהתגלמותה "גולה גנדום", גם מאיה בוסקילה משחררת את מצערות קולה באסופת שירים קצביים עם "נושמת", דיקלה עם "סיפור אופטימי" שהוא יצירת מופת אמיתית, רונה קינן המגיעה לבשלות וותק עם אלבום אוסף, שלומי שבת המגיש אלבום כפול עם מיטב שיריו, ישי לוי עם "המיטב", רמי קליינשטיין וקרן פלס שהעלו על פלסטיק את פס קול המופע המצויין שלהם, טיפקס עם "עבודת כפיים" המדליקה, שלום חנוך החוזר לכור מחצבתו עם "זום" המצויין, ערן צור ו"המסלול המואר" המודרני שלו, דודו טסה ו"הגולה" שלוקח את המאזין למחוזות נעלמים בתוך הלב והנשמה, מוטי עמיר עם "להצחיק את סמי" נרטיב מופלא, שלום גד עם אלבום חדש העונה לשם "הכל חדש" ובאמת מחדש לנו ביצירותיו, גלעד כהנא עם היצירה שיצאה ממש בתחילת השנה החולפת והפך למעשה לסוג של פרוייקט איכותי אמנותי מעולה "אפריקה שלי" ואחרון חביב שלומי ברכה עם האלבום החדש "מאדים ומחוויר".

הישראלים הכי נמכרים בבנדקמפ. צילומסך
הישראלים הכי נמכרים בבנדקמפ. צילומסך

תבחרו את האהוב עליכם מכל השלל הרב הזה, חלקם הגדול מצוי ב"מחנה הלהקות" Bandcamp שכבר מזמן הפך לחלופה האמיתית לחנויות המוסיקה ואפשר להוסיפו לרשימת ההמלצות היומיות, בקרו באתר על בסיס יומי, בצעו חיתוכים ושאילתות מתאימות וקבלו את הכי חדש, הכי נכון והכי טוב שהיוצרים המקומיים חולקים עם המאזינים לצד עמיתיהם ברחבי העולם, בבחינת אנחנו על המפה, תכלס.

שתהיה לכם שנה טובה.

הכי חדשים

הצמד Zusha מגיע למועדון בארבי

בין ניו יורק ליפו להקת Zusha תנחת בישראל להופעה ראשונה במסגרת קופות רשמית, שתתקיים ב-29 ביולי במועדון הבארבי...

דוקאביב 2026 חוזר לתל אביב עם מבט חד על המציאות

פסטיבל דוקאביב חוזר לעיר עם נוכחות שמסרבת להתעלם מהמציאות. זו השנה ה-28 שבה הקולנוע התיעודי מתכנס למפגש...

אברהם טל ומוש בן ארי – מה אם הייתי

ישנם מפגשים שמרגישים טבעיים מהרגע הראשון. אברהם טל ו־מוש בן ארי נפגשים סוף סוף באמצע הדרך. הם...

ברי סחרוף מוביל את “מִדְבָּרִי” – לילה אלקטרוני תחת שמי המדבר

מִדְבָּרִי - כשהמדבר פוגש את הצליל יש לילות שמתחילים במוזיקה ונגמרים בחוויה. מִדְבָּרִי מכוון בדיוק לשם. ביום חמישי...

הפטריקים – מלאך

מלאך חוזר לנשום - הפטריקים פותחים מחדש את אחד השירים היפים של דודי לוי יש רגעים שבהם שיר...

המחול של יהודה דרומי – ניסויים נרשמים בגוף

הרקדן היוצר והכוריאוגרף יהודה דרומי פועל בשוליים הרוחשים של עולם המחול ובוחר במרחב הפרינג' כדי לחדד שפה...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

דוקאביב 2026 חוזר לתל אביב עם מבט חד על המציאות

פסטיבל דוקאביב חוזר לעיר עם נוכחות שמסרבת להתעלם מהמציאות. זו השנה ה-28 שבה הקולנוע התיעודי מתכנס למפגש...

ברי סחרוף מוביל את “מִדְבָּרִי” – לילה אלקטרוני תחת שמי המדבר

מִדְבָּרִי - כשהמדבר פוגש את הצליל יש לילות שמתחילים במוזיקה ונגמרים בחוויה. מִדְבָּרִי מכוון בדיוק לשם. ביום חמישי...

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא