יום שלישי, ספטמבר 1, 2026

ברכו את השליחים

שגרירים לתרבות – שלושת ההרכבים הישראלים, theAngelcy, Acolective ו Garden City Movement הן הלהקות שבדרך לפסטיבל פרימוורה, שיתקיים השנה בסוף מאי בברצלונה.

primavera 2015
primavera 2015

הסצנה המוזיקלית המקומית יכולה לנפח חזה בגאווה, פסטיבל פרימוורה נחשב היום לאחד מפסטיבלי המוסיקה הגדולים והחשובים בעולם. הפסטיבל שם דגש על מוסיקה עצמאית ומחתרתית, תגליות חדשות ופורצות דרך המסומנות כדבר הבא בעולם, ומופעים מרכזיים של אמנים בינלאומיים מובילים. הפסטיבל מתקיים מדי שנה בחודש מאי על חוף הים בברצלונה, ספרד, ומארח במשך 4 ימים כ- 235 הופעות מול קהל של למעלה מ-150,000 איש.

הקשר עם פסטיבל פרימוורה נוצר באמצעות שגרירות ישראל במדריד והתחזק באירועי פסטיבל החשיפה הבינלאומית 2013 (בהפקת הצוללת הצהובה ובשיתוף משרד החוץ). כך נרקמה היוזמה להבאתם של להקות נבחרות מסצנת המוזיקה הישראלית לפסטיבל פרימוורה הנחשב. זו השנה השנייה ברציפות ששגרירות ישראל בספרד מקיימת "במה ישראלית" בפסטיבל. בשנה שעברה הופיעו בפסטיבל ההרכבים " עמית ארז והסיקרט סי", "לולה מארש" ו"ועדת חריגים" וזכו לחשיפה מול קהל אדיר ולקשרים חדשים בתעשיית המוזיקה הבינלאומית.

הבמה הישראלית בפרימוורה מתקיימת בהובלת אהובה שפילר, נספחת התרבות בשגרירות ישראל במדריד, בשיתוף עם הדס ונונו המנהלת האמנותית של החשיפה הבינ"ל, והצוללת הצהובה בירושלים. מבין מאות להקות שנרשמו, נבחרו שלושת הלהקות שייצגו את ישראל ע"י ועדה המורכבת ממארגני ונציגי פסטיבל פרימוורה.

האנג'לסי, הקולקטיב וגארדן סיטי מובמבנט יזכו להופיע השנה לצד הסטרוקס, אינטרפול, בלאק קיז, אנתוני והג'ונסונס, אלט ג'יי, פטי סמית', בל אנד סבסטיאן, קריבו, חוזה גונזלס, ועוד מוזיקאים רבים, מהגדולים בעולם.

הבשורה על ההשתתפות בפסטיבל ממשיכה את רצף הפעילות הבינלאומית של שלושת הלהקות…

רותם בר אור, אנג'לסי. צילום: יובל אראל
רותם בר אור, אנג'לסי. צילום: יובל אראל

TheAngelcy , שאלבום הבכורה שלהם Exit Inside זכה בתשבחות ובמצעדים רבים בארץ ובעולם, הודיעו לאחרונה על החתמתם בלייבל הבינלאומי המוביל "סוני" בצרפת, אשר יפיצו אלבום זה ואת הבאים אחריו באירופה.

הקולקטיב. צילום: יובל אראל
הקולקטיב. צילום: יובל אראל

Acolective, אשר חתומים בלייבל האלטרנטיבי "אלקו פופ" בזכות קשר שנוצר באירועי החשיפה הבינלאומית בשנה שעברה, הוציאו לאחרונה את אלבומם השני והמדובר Pangaea ומופיעים עם שיריו באירופה בימים אלו.

גרדן סיטי מובמנט, אלקטרוניקה זה העתיד. צילום: יובל אראל
גרדן סיטי מובמנט, אלקטרוניקה זה העתיד. צילום: יובל אראל

Garden City Movement , הטריו האלקטרוני המוערך שהספיק להופיע בפסטיבלים מכובדים כמו גלאסטנברי, פיוז'ן, יוניטד איילנד ועוד, יוציא את האי.פי החדש שלהם באפריל הקרוב, בשיתוף פעולה עם הלייבל האנגלי המכובד The Vinyl Factory.

קבלו צלילים…

 

 

 

הכי חדשים

בילי איידול היה אמור למות, אבל הוא עדיין רוקד

שנה לאחר בכורתו בפסטיבל טרייבקה, הסרט "Billy Idol Should Be Dead" מגיע לישראל. חברת yes רכשה את...

משי קלינשטיין עוצרת לפני הדמעות

משי קלינשטיין ממשיכה לסלול את דרכה המוזיקלית העצמאית. כעת היא משיקה את "לפני שתגרום לי לבכות". זהו...

אור משוגע: תופעת דופלר חוזרת לעניינים

יש להקות שלא נעלמות באמת, גם כאשר השקט נמשך כמה שנים. השירים נשארים ברדיו, בתקליטים ובזיכרונות של...

ספטמבר נכנס לקצב: ערבי הג׳אז שיפתחו את הסתיו בתל אביב

הקיץ עדיין מסרב להיפרד, אבל לוח ההופעות כבר מבשר על שינוי. ספטמבר מביא לתל אביב רצף ערבי...

חוזרים לרעים, זוכרים יחד

שלוש שנים חלפו מאז אותה שבת שחורה, אך הזמן לא מקהה את הכאב. ביום רביעי, 7 באוקטובר,...

האור של הנובה יזרח שוב במדבר

קהילת הנובה חוזרת למדבר בלאק רוק שבנבדה, ונושאת עמה זיכרון כואב. זו השנה השלישית שבה יוקם מיצב...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

פרנק־אן־פורטר עזב את הטירה – טים קארי הלך לעולמו

השחקן והזמר הבריטי טים קארי הלך לעולמו בגיל 80. מנהלתו אישרה כי מת בשלווה בביתו בלוס אנג׳לס....

כששופן פוגש את ריו: אמיתי קורץ מצא את הסמבה שהסתתרה בתוך הקלאסיקה

ישנם רעיונות מוזיקליים שאפשר להסביר במשך דקות ארוכות. אחרים זקוקים לכמה שניות בלבד כדי לגרום לחיוך. קחו...

עוף החול יוצאת מג׳נסיס: הבמה הופכת לפסטיבל עצמאי ב־toX ראשון לציון

יש רגע שבו במה מפסיקה להיות רק במה. היא מפתחת אופי, קהל ואפילו קצב חיים משלה. זה...

איתי לוי מסמן וי על הבארבי

יש במוזיקה הישראלית כמה במות שהשם שלהן מספר סיפור עוד לפני שנדלק האור הראשון. מנורה מסמן כוח...

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא