יום שלישי, אוקטובר 27, 2026

לפזז או לבהות

אחרי מפח הרוח בשל גל ביטולי הופעות של הרכבים ואומנים מחו"ל בתל אביב בעקבות המערכה הצבאית, יצאתי לסיור קלאסי בטעם אלקטרוני עם קורטוב ארנבי, דיפ האוס ודאנס  בן זמננו מהאי הבריטי, תקדים חד פעמי, הזדמנות להאזנה וצפייה.

לפזז או לבהות Clean Bandit. צילום יח"צ
לפזז או לבהות Clean Bandit. צילום יח"צ

כאשר התותחים דוממים, המוזות מתחילות לבצבץ, משלוחי דגימות לסצנה המוזיקלית שמעבר לים מתחילים להגיע, עם שעות ההאזנה הרבות לכל מיני טעמים, סגנונות והפקות יוקרתיות, לכדו עיני ואוזני הרכב אחד, צעיר, תוסס, היכול לשלב ולהשתלב בין רחבות ריקודים לאולמות מופעים, לבהות או לפזז זו ההחלטה שלכם\ן.

ההרכב הבריטי Clean Bandit שהוקם בשנת 2009 בקיימברידג' משלב בין מוזיקה אלקטרונית ויסודות של דיפ האוס תוך שימוש בקטעי מוזיקה קלאסית פרי יצירתם של בטהובן, דבוז'ק ומוצרט, נשמע מעניין..

במיוחד אם אציין כי הקטע הראשון של ההרכב שהצליח להשתרבב לרשימות ההשמעה ברחבי העולם נקרא "Mozart's House" ובו מוטמע קטע מתוך "רביעיית כלי מיתר מס' 21" של מוצרט שנכתב במקור עבור מלך פרוסיה פרידריך ווילהלם השני שהיה חובב נגינת צ'לו. השיר, כמו רובם של הסינגלים שההרכב שחרר בשנים האחרונות מלווה בקליפ ביוטיוב, חלקו צולם במוסקבה וחלקו באנגליה והוא מדגיש במיוחד את השילוב המרתק בין כלי הנגינה הקלאסיים לצליל האלקטרוני העכשווי.

לפני כחודשיים וקצת הושק אלבום הבכורה המלא של ההרכב – New Eyes הכולל בגרסת הפלסטיק 13 קטעים, ביניהם קטעים שכבר שוחררו כסינגלים וצברו מיליוני צפיות ביוטיוב, הצלחה בקנה מידה בינלאומי. גרסת דיגיטאלית של האלבום מצוייה להפצה ושיווק באמצעות פלטפורמת איטיונז וכוללת 25 קטעים שרובם הם מיקס אדיט עם אורחים.

 

הסינגלים שהופצו לעולם באמצעות קליפים ביוטיוב מהווים דוגמאות להשקעה נכונה בעריכה תדמיתית ושיווקית המיטיבה להציג את הצבע המיוחד של ההרכב וכפי שציינתי בתחילה, ההחלטה היא שלכם – לפזז (למקצבים) או לבהות (בעריכה).

 

פליי ליסט שירי האלבום בקליפים הרשמיים, צפו

הכי חדשים

נוסטרדמוס, איינשטיין והגולם נפגשים על הבמה

מה משותף לנביא העתידות נוסטרדמוס, למדען אלברט איינשטיין ולגולם מפראג? לכאורה, לא הרבה. אלא שהכוריאוגרפית נדיה טימופייבה...

חמישים שנה, U2 שוב כובשת את המגרש

יש להקות שהזמן הופך אותן לזיכרון נוסטלגי, ויש כאלה שממשיכות לכבוש פסגות חדשות. חמישים שנה אחרי שהחלו...

כשהפוליטיקה נכנסת לפלייליסט

נתחיל בכך שלא אביע כאן היום עמדה פוליטית (אשתדל...). במקום זאת, אנסה לגעת בשירים שעשו זאת במקומי....

11 אלף איש לא טועים: הבזלת מנגנת

מי אמר שצריך להגיע לתל אביב כדי ליהנות מהשורה הראשונה של המוזיקה הישראלית? פסטיבל "צלילי בזלת" בקצרין...

דורון בוטניק בשביל צדדי אל אלוהים

דורון בוטניק מעולם לא הלך בתלם. הכרתי אותו לפני יותר מעשור בסצנת האינדי של דרום תל אביב,...

נובמבר רוקד: אהבה, כאב וזהות

חודש נובמבר מביא לבמות המחול בישראל שורה של יצירות מסקרנות. אהבה ואובדן, זהות ושייכות, גוף ונפש עומדים...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

דוקאביב: הכבש, מריאן ואסתר נפגשים בגליל

יש סרטים שמספרים סיפור. אחרים מחזירים אותנו בזמן באמצעות שיר מוכר. פסטיבל דוקאביב גליל חוזר למעלות-תרשיחא בפעם...

רביד כחלני אוצר בענבל: ארבעה אמנים, ארבעה מופעי סולו

החזון של רביד כחלני ממשיך להתפתח בחודש אוגוסט האחרון דיווחתי כאן על המהלך החדש של רביד כחלני במרכז...

וולוו V-SOUNDS: תל אביב מתמלאת במוזיקה ביום שישי

תל אביב מתכוננת ליום שישי מוזיקלי במיוחד. אירוע VOLVO V-SOUNDS מבקש להפוך כמה ממוקדי הבילוי המוכרים בעיר...

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...

לחזור לאור: כשהמוזיקה מתגייסת להצלת חיים

שירים שיכולים לעשות את ההבדל יש ערבים שבהם המוזיקה מעניקה לנו הנאה, התרגשות וכמה שעות של בריחה מהמציאות....