יום חמישי, אוקטובר 15, 2026

הנוסע בנחלה

מיכאל דויד רוזנברג אקא Passenger במופע רחוב "Busking" במדרחוב נחלת בנימין רמב"ם בתל אביב, רביעי, 19:00, 11.06.2014. נכח תיעד ומדווח – יובל אראל. קטעי הוידאו מתפרסמים גם ב"מאקו מוזיקה".

פסנג'ר. מדרחוב. הופעה. צילום: הסמסונג של יובל אראל
פסנג'ר. מדרחוב. הופעה. צילום: הסמסונג של יובל אראל

אחרי ערב מהפנט במהלכו הוביל החלילן מהמלין (סליחה, מיכאל דויד רוזנברג) אלף עכברים מוקסמים (סליחה, כאלף ילדות גלגל"צ) במסע מוזיקלי אל מחוזות הפולק האקוסטי במועדון בארבי בתל אביב, חזר מיכאל דויד רוזנברג המוכר בשם הבמה Passenger והגיש לקהל המעריצות (במיוחד, בעניין זה הבנים לא ממש נספרים, אוקי) מופע רחוב בצומת המדרחוב נחלת בנימין ורמב"ם בתל אביב, ממש בשעה 19:00.

אכן, לאחר הכרזה בעמוד הרשמי של פסנג'ר בפייסבוק על קיומו של מופע רחוב, החלו כבר מהשעה שש אחר הצהריים ניצני הילדות לצוץ בצומת, ניצנים שהלכו והתרבו עם הגעת הצוות הטכני של פסנג'ר שהתקין את עמדת הנגינה והשירה הבלתי תלויה בחשמל של עיריית תל אביב, בשעה שבע הוברח פסנג'ר בידי אנשי נרנג'ה למרכז המעגל הענקי שנוצר במקום והגיש מופע רחוב ממיטב שיריו במשך ארבעים דקות כולל הפסקה מתודית של כמה דקות על מנת לאפשר לסמי טריילר אחד להסתלק מהמקום.

בסקינג נחלת בנימין. צילום: הסמסונג של יובל אראל
בסקינג נחלת בנימין. צילום: הסמסונג של יובל אראל

אומרים בסצנה שפסנג'ר עשה אמש לתל אביב "אמנדה פאלמר", על משקל מופע הרחוב המשוטט שאמנית זו בצעה בעיר העברית הראשונה בזמן שריהאנה מלאה את פארק הירקון וחשפה את הפדיחות המקצועיות שלה, ככל הנראה אמנדה פאלמר תיזכר כאן לטוב  כל אימת שמוזיקאי אורח המגיע מעבר לים יבצע כאן את ה- "Busking", מופע רחוב בלתי תלוי, עניין די יומיומי פה כשמדובר בעולים מבוגרים מחבר העמים אך לא במוזיקאים עצמאים ילידי הארץ דוברי השפה (ראו מקרה בן המתופף או תמר קפסוטו (ושלא יסבנו אתכם דוברי העירייה, השלטון לא ממש מחבב מוזיקת רחוב שאיננה תוצר של אירוע רשמי מטעמו…).

אז מי שנכח אמש חווה אמנות לשמה, חבל שלא הונח כובע בסופו של האיוונט כדי לאפשר לקהל העצום (אני מעריך את מספר הצופים והצופות בכמה מאות, מעל חמש מאות!) לחוות את הקטע עד הסוף ולהשאיר טיפ כל אחד כאוות נפשו ויכולתו לפסנג'ר וצוותו.

לחצו לצפייה בגלריית תמונות ממופע הרחוב, אתן וגם אתם מתועדים שם, כנסו ותתייגו..

וידאו

 

 

וידאו גולשים, כי זה היופי במופעים שכאלו, כשכולם שולפים את הסמארטפונים לתעד, יש גם כמה שמשתפים את העולם..

 

 

 

 

 

 

 

הכי חדשים

קדחת בגן העדן הקפריסאי: רוק ישראלי, דגלי כחול-לבן ומועדון מול הים

יש מקומות שבהם המוזיקה מצליחה לחצות גבולות גאוגרפיים, תרבותיים ולעיתים גם פוליטיים. אחד מהם נמצא בכפר פומוס,...

הפלמנקו יוצא מהמסגרת: פסטיבל FEX חוזר עם ניסויים, מפגשים ומחוות מוזיקליות

יש משהו מרתק באמנות הפלמנקו. מצד אחד, מסורת ספרדית עתיקת יומין, עם שירה שבוקעת מהבטן, גיטרות שמספרות...

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

מאיה דוניץ – כשהפסנתר יוצא למסע אל מחוץ לקלידים

אחת, אחת ושני כלים יש משהו מסקרן במפגש בין מוזיקאי בודד לקהל, ללא הרכב מלווה או תזמורת. אין...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...

ראשון לציון עולה על הבמה: עונת התיאטרון החדשה יוצאת לדרך

התיאטרון לא נגמר בגבולות תל אביב בשנים האחרונות היכלי התרבות העירוניים תופסים מקום משמעותי במפת התיאטרון הישראלי. במקום...

הערה 1

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...

לחזור לאור: כשהמוזיקה מתגייסת להצלת חיים

שירים שיכולים לעשות את ההבדל יש ערבים שבהם המוזיקה מעניקה לנו הנאה, התרגשות וכמה שעות של בריחה מהמציאות....

המוזיקה הישראלית יוצאת לעולם: פסטיבל החשיפה הבינלאומית 2026

כשהמוזיקה הישראלית פוגשת את העולם לא בכל יום מגיעים לישראל אנשי תעשיית מוזיקה בינלאומיים כדי להקשיב למה שקורה...

שותים מנדטים: המרץ 2 ועיתון הארץ נפגשים על הבר

המועדון האלטרנטיבי המרץ 2 ושכניו ממערכת עיתון "הארץ" יוצאים לשיתוף פעולה חדש. אנשי מערכת עיתון "הארץ" יוצאים...

הלילה הוא שירים: חנן יובל חוגג 80 עם חברים

אירוע של פעם ב-80 שנה יתקיים בנובמבר בהיכל התרבות בתל אביב. מיטב אמני ישראל יתכנסו לערב חגיגי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא