יום שני, יוני 15, 2026

צבעי האסיף הראשון של יובל דיין

מופע השקת אלבום בכורה "לאסוף" של יובל דיין, מועדון זאפה תל אביב, אורחים – עידן חביב ושלומי שבת. ראשון, 01.06.2014. נכח, תיעד ומדווח – יובל אראל.

יובל דיין, מופע השקת אלבום בכורה. צילום: יובל אראל
יובל דיין, מופע השקת אלבום בכורה. צילום: יובל אראל

אשכרה ילדה, עוד לא בת 20, כולה חיילת "צבע טרי", אבל יובל דיין היא הבטחה אמיתית למיינסטרים הישראלי הצעיר. אמרו עליה שכל התותחים שכיכבו בתוכנית הריאליטי The Voice ממש נלחמו ביניהם מי יעטוף את חסותו המקצועית עליה לאחר האודישן במהלכו בצעה את השיר "שאריות של החיים" של עידן רייכל. במילים אלו פתחתי את הביקורת שלי על אלבום הבכורה של יובל דיין, ביקורת אותה סיימתי במילים הללולאחר ההאזנה לאלבום אני יכול לומר כי יובל דיין, למרות גילה הצעיר מחזיקה בכישרון האולטימטיבי, סינגר סונגרייטרית מקומית, שיריה מהווים סוג של תעודת זהות ישראלית המגיעה לקהל רחב, יש בה מן העומק של היוצרים הוותיקים, יש בה נגיעות אתניות קלות עם רמיזות סלסול מעת לעת, סוג של קיבוץ גלויות בין מזרח, מערב, עבר, הווה ועתיד. האם יובל דיין היא הגשמת החלומות של המיינסטרים הישראלי? אתן לזמן לענות.

צעירה אך בטוחה בדרכה, יובל דיין. צילום: יובל אראל
צעירה אך בטוחה בדרכה, יובל דיין. צילום: יובל אראל

אמש הוברר לי שכלל לא טעיתי, באולם זאפה בצפון תל אביב, שמקומותיו בבחינת סולד אאוט עד שחברותיה הכי טובות נאלצו להיכנס מבעד לדלת השמורה לאמנים, נתנה יובל דיין, לבושה בשמלה צחורה המדמה כלה ביום חגה, מופע משכנע גם לאחרוני הספקנים כי היא אכן הולכת אט אט בשביל הנכון והבטוח לחיי יוצרת, מבצעת ופרפורמרית מצוינת, היודעת גם לאחר שלבי היצירה וההקלטה, להגיש את שיריה בדרך הנכונה.

עם הרכב נגנים מצויין, הפקה מוזיקלית בה שותפים גיא מנטש ויהל דורון הוכיחה יובל דיין לקהל הרב, החם והאוהב, כי ההחלטה לנטוש את תוכנית הטלוויזיה שלבטח הייתה מציבה אותה אז בצמרת הנוצצת ולהתחיל מהיסודות אט אט אכן הייתה נכונה.

יובל דיין ועידן חביב. צילום: יובל אראל
יובל דיין ועידן חביב. צילום: יובל אראל

בליין אפ שכלל שמונה מתוך שירה אלבום הבכורה, ארוח של עידן חביב שביצע יחד עימה את השיר "עד שתחזור" מתוך האלבום ולאחר מכן לקח את הבמה לעצמו בביצוע להיטו ."עכשיו או לעולם", ארוח נוסף של מי שהיה המנטור שלה מתוכנית הטלויזיה ההיא – The Voice שלומי שבת בביצוע השיר "השבת כבר נכנסת" אותו בצעו יחדיו כבר כשהחל לארח אותה בהופעותיו ולאחר מכן ביצוע סולו של שלומי לשיר "ואני שר" מתוך אלבומו "שתדעי", הובילה יובל דיין בביטחון מלא ובנוכחות בימתית של זמרת היודעת את קהלה אך יחד עם זאת עדיין זיק הנעורים הצעיר מאוד מבעבע בתנועותיה ודיבורה התמים מה, את המופע לחלקו האחרון שכלל פיסות מתוך אותה תוכנית שחשפה את כשרונה לציבור הרחב לצד שירים נוספים מהאלבום החדש.

יובל דיין ושלומי שבת. צילום: יובל אראל
יובל דיין ושלומי שבת. צילום: יובל אראל

קולה העשן קמעה בגווניו, נמוך ואינו מתנשא בזעקה, מותיר את השירה המבוצעת מבעד למעטפת כלי הנגינה יציבה ובוטחת מבלי לטפס לרקיע, גם ברגעים שיובל משתחררת מהלחץ מה האופייני לאירוע שכזה ומתחילה אף לרקוד ולנופף בידיה אל על בסגנון ימתיכוני, היא לא מאבדת שליטה ושומרת על קו דק של איפוק.

אפשר לאמר כי בעצם הכל עדיין בהתחלה, קודם שתסיים את שירותה הצבאי, עם דואט רמטכ"ל או בלעדיו, אין צל של ספק כי המסלול המוזיקלי יצירתי וביצועי של יובל דיין נפרש בקו בוטח ועוד נשמע ממנה בהמשך כמוזיקאית מיינסטרים מהטובות.

רשימת השירים: ביחד, לאסוף, צבעים, אל תאמר, עד שתחזור (עם עידן חביב), עכשיו או לעולם (עידן חביב), דגל אחר, פעם אחת, השבת כבר נכנסת (עם שלומי שבת), ואני שר (שלומי שבת), שם, מה שאני צריכה, קין. הדרן: שאריות של החיים, מי אני מולם.

לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהמופע

וידאו

 

 

 

 

 

 

 

הכי חדשים

לאורך הליטני – צוותא מצדיעה לדני ליטני בערב מחווה מיוחד ליום הולדתו ה-83

ערב אחד יחבר על במה אחת את חבריו של דני ליטני ואת אוהבי המוזיקה הישראלית. ב-30 ביוני...

שלומי שבן ושלמה גרוניך – כשהפסנתר הופך לשפה משותפת

אמש יצאנו למסע מוזיקלי עם שני ענקים של היצירה הישראלית, שלמה גרוניך ושלומי שבן. כבר מהרגע הראשון...

לא הייתם צריכים, אבל טוב שעשיתם

יש הצגות שאתה זוכר בזכות סצנה אחת. יש הצגות שאתה זוכר בזכות שחקן אחד. ויש הצגות נדירות...

יוני על רחבת המחול – אוהד נהרין, רקדני בת שבע ויוצרים עצמאיים מזמינים את הקהל למסע של תנועה ודמיון

יש משהו מעודד בעובדה שדווקא בתקופה שבה נדמה שהמציאות המקומית אינה מפסיקה לטלטל, עולם המחול ממשיך לנוע...

אידיוט! – הזיות של מטייל בודד

הסיפור שמאחורי הסיפור מעטים מכירים את אורי רוסו בשמו, למרות שמיליוני מאזינים ברחבי העולם כבר פגשו את היצירה...

לילה של מילים וצלילים – הספרייה הלאומית חוגגת את שבוע הספר עם מחווה חד פעמית ליונה וולך

חודש יוני מזוהה כמעט באופן אוטומטי עם שבוע הספר העברי. ברחבי הארץ מוקמים דוכני הספרים המוכרים, הסופרים...

הערה 1

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

לאורך הליטני – צוותא מצדיעה לדני ליטני בערב מחווה מיוחד ליום הולדתו ה-83

ערב אחד יחבר על במה אחת את חבריו של דני ליטני ואת אוהבי המוזיקה הישראלית. ב-30 ביוני...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור, שידור חי מהשטח

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

הערב הגדול של הרוק הישראלי – חמישה יוצרים, במה אחת ופס קול של כמה דורות

חמישה מהשמות שעיצבו את הרוק הישראלי נפגשים לערב אחד של להיטים ופס הקול של כמה דורות שלום חנוך,...

אינפקטד מאשרום בדרך לנמל יפו – הלילה הלבן מתחיל לקבל צורה

תוכניית לילה לבן 2026 עדיין נחשפת בהדרגה, אך כבר עכשיו מסתמן אחד האירועים המסקרנים של הלילה הארוך...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא