סיקור הופעות

פלישת החייזרים לרחוב אלנבי

נשף חלל 4#, מועדון הפסאז', מתחת לאדמה, אלנבי 94, 26.04.2014 דיווח מצולם ומתועד ממתקפת החייזרים על תושבי כדור הארץ. אזהרה לנשים בהריון ובעלי סיכון למחלות לב ונפש. מדווח מתהום הנשיה – יובל אראל.

מגע אינטרגלאקטי בחלל. צילום: יובל אראל
מגע אינטרגלאקטי בחלל. צילום: יובל אראל

המשחק של אנדר או המשחק של הרינג? יובל הרינג, הסולן של הלהקה הבוהה בנעליים אקא ועדת חריגים מצליח לפתוח את השער בין העולמות במימדים המקבילים, יחד עם ירדן אלבוחר ועדו רמון, בפעם הרביעית בשנתיים האחרונות שנשף החלל ההיפסטרי יוצא לדרך וקוצר הצלחה מעבר למשוער.

ההרפתקה שהחלה לפני כשנתיים במועדון החלבי משהו "התיבה" בחצרות יפו הולכת ותופסת תאוצה מנשף לנשף, כוכבים נוצצים, חלליות, בלונים ומתקני טרנספורמציה למימד אחר חוזרים להוויה החללית פעם נוספת כאשר הרינג, אלבוחר ורמון יוזמים את הנשף האחרון במתחם התת קרקעי "הפסאז'" מתחת לרחוב אלנבי, מתחם שכבר קיבל הכרה אינטרגלאקטית כנקודת מוצא לחלל החיצון. הם מגייסים בין היתר כוחות מיישויות במימד מקביל ונוחלים הצלחה בחיבור בין האנושות למפץ הגדול.

העברת נשמות אינטרגלאקטית. צילום: יובל אראל
העברת נשמות אינטרגלאקטית. צילום: יובל אראל

תחילתו של הנשף בתרכובת כימית מוזרה של רייסקינדר, לילה וחלקיק מועדת חריגים שלמעשה אפשרו לאסף עדן לעשות כבשלו עם הסמפלר על הבמה, לשלח את ההברות, ההקלטות וחלקי מחשבות לחלל המתהווה באולם שמתחת לעולם.

חצות בלילה, הבמה הכמעט קורסת של הפסאז' מארחת את חברי "שעלת נפוצה" הרכב התיאטרו פסאודו פאנק רוק העברי, אותם היטיב לתאר ולתייג גיבור הגיטרה רם אוריון במילים אלו – "אחת הדרכים הנוחות והנפוצות לנסות לתאר להקה היא להגיד שהם שילוב של משהו ועוד משהו. את 'שעלת נפוצה' הייתי מגדיר כהכלאה של הקיא של פרדי מרקורי עם הזרע של ג'לו ביאפרה. במובן הטוב ביותר".

מכונת המפשעות הגדולה. צילום: יובל אראל
מכונת המפשעות הגדולה. צילום: יובל אראל

האחים גבריאל וג'ילבר ברויד המחוזקים בעודד שנהב בגיטרת בס ורן אלטמירנו על התופים כבשו את הבמה ואת הקהל שהוטרף בסט שירי אלבומם הראשון ל.נ.צ.ח כאשר גבריאל מבקש לפרק את הבמה והאולם כאחד בקריסה טוטאלית שכללה זינוקים, התפלשויות, יללות, נהימות, אנקות, התלטפויות, התנשקויות, גראפיטי חי בידי ש.ל. על חזהו החשוף בידי אלמוני מהקהל וסריטות מהבנות ליד הבמה, גהינום בהתגלמותו לצלילי ומילות המחאה, התוכחה וההתרסה של שיריהם, אכן, דנטה היה גאה בהתרחשות.

ומשחשבתי שזהו שיאו של הערב החללי וכעת אפשר להסיט את החללית לבסיס האם על כדור הארץ הגיעה משלחת מכוכב אחר שכללה את המפשעות עם הסולן א הבלתי שקט לחלוטין שהכריז על עצמם כגרייט מאשין, עובדה שלא נסתרה בידי אבירן חביב שהצטרף עם גיטרת הבס לחלקו הראשון של הקרקס הביזארי המפשעתי, בשלבים שלאחר מכן וככל הנראה בשל ריבוי ההלוצינציות החלליות או קרני לייזר כלשהן הזיכרון נמחק לחלוטין מראשי, ואנסה לשחזר את ההתרחשות באמצעות החומרים שמצאתי למחרת בבוקר במצלמה.

לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהמופע

וידאו

 

 

 

 

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

Back to top button
%d בלוגרים אהבו את זה: