יום שני, אוגוסט 31, 2026

קבלת שבת

אחר הצהריים ללא פורענות של יום שישי, מתחיל מסע ביפו עם הצדיק, ממשיך לאזור ונושם חשיפת בכורה פומבית בתוך פסטיבל החשיפה הבינלאומי, 22.11.2013. כל הפרטים, הצלילים, המראות.

Garden City Movement, האזור. צילום: יובל אראל
Garden City Movement, האזור. צילום: יובל אראל

חפירה מקדימה – לפני ימים ספורים דיווחתי כאן בבלוג על התערוכה של מאיה גלפמן, טווית זהב לכדי תמונות ומיצבי אמנות בגלריה צדיק ביפו, דיווחתי גם על פסטיבל בינלאומי במסגרתו מגיעים נציגי תעשיית המוזיקה העצמאית שמעבר לים, מנהלי פסטיבלים, תחנות טלוויזיה, פרומוטרים ובכלל, כדי לחזות ולהאזין בהרכבים מקומיים מאותה סצנה ולנסות להדליק ניצוץ שישא אותם להכרה הבינלאומית. אפילו דיווחתי איך הפרתי את הכללים, החוק הבלתי כתוב של הבלוג ומצאתי עצמי בירושלים בירתנו הנצחית, במתחם ה-VIP  של הצוללת הצהובה צופה במופע.

רותם בר אור ומאיה גלפמן, צדיק. צילום: יובל אראל
רותם בר אור ומאיה גלפמן, צדיק. צילום: יובל אראל

אז אכן היום התחלתי לממש ולהמשיך במימוש של כל החפירות הללו, ממש בצהריים, בהליכה מתונה נעלמתי מתוך הרחובות הסואנים של הכניסה ליפו אל תוככי הסמטאות המקיפות את כיכר השעון, היישר אל גלריית צדיק ברחוב שמעון הצדיק, שם התאספו כמה אנשים ברי מזל שחזו יחד עמי במופע בן חצי שעה של רותם בר אור, סולן ומנהיג ההרכב TheAngelcy הנותן יחד עם גיטרה אקוסטית מופע אישי בן מחצית השעה במהלכו מצטרף אליו לכמה רגעים עוזי "רמירז" פיינרמן המריץ בימים אלו קמפיין גיוס ממון להפקת אלבומו השני, מאיה גלפמן, הציירת היוצרת בעצמה, על השילוב בין רותם ומאיה עוד תשמעו בקרוב.

את המשכו של היום עשיתי במעבר חד ליד מטה המשטרה ביפו שם המתינו כמה צלמי תקשורת שנשלחו במצוות עורכי החדשות של כל אותם אתרים, טמבלויזיות ועיתונים לנסות וללכוד בעין המצלמה את דמותו של אחד מזמרי הז'אנר הימתיכוני המגיע או עוזב את הבניין בהקשר לחקירה ההיא של סקס, סמים ומאוולים, אבל זה בכלל לא מעניין.

העיקר היה במועדון האזור, אליו ירדו מירושלים ההררית חברי הצוות של מועדון הצוללת הצהובה על מנת לפתוח כאן את היום השלישי של ליין האינדי במסגרת פסטיבל החשיפה הבינלאומי, חמישה הרכבים שהופיעו במועדון לעיני קהל רב ובו אף אותם אורחים מאוד חשובים של התעשייה מעבר לים, נתנו את נשמתם ומרצם על מנת להגיש מופע מושקע, רציני ומוצלח בתקווה לזכות בניצוץ שמעבר לים.

רוסו וויינברג, קאסטרו, האזור. צילום: יובל אראל
רוסו וויינברג, קאסטרו, האזור. צילום: יובל אראל

את גולת הכותרת ותשומת הלב החשובה ביותר מבחינתי תפס ההרכב שפתח את סדרת ההופעות, הרכב בו חברים יוני שרוני, איש הרדיו, קולה קמפוס, הקצה והתדר, יחד עם יואב סער ורועי אביטל וותיקי ההרכב הירושלמי שהתפוגג לאחר עזיבת הסולנית עדי אולמנסקי, כן, אני מתכוון ומכוון ל"לורנה בי", ההרכב החדש הנושא את השם – Garden City Movement או בתרגומו העברי "עיר גנים" על שם הקונספט של אדריכל הערים גודס ליצור מבני מגורים בלב שטח ירוק, המופקים באמצעות לייבל המשנה של אנובה – BLDG5, הרכב שאמור להשיק את אלבום האי.פי הראשון – Entertainment  בעוד יומיים. מופע מלא בן חצי שעה של מוזיקה המתוייגת כפסיכדליה אלקטרונית מהולה בדאב סטפ לצד ברייק ביט וצ'יל אאוט.

סטלה גוט, ביל ומוריי, האזור. צילום: יובל אראל
סטלה גוט, ביל ומוריי, האזור. צילום: יובל אראל

גילוי נאות – לפני יומיים פגשתי את יוני שרוני, במרפסת של הצוללת הצהובה, אז הצהיר בפני כי הסגנון הזה, האלקטרוניקה החדשה, הוא העתיד, לדבריו שנת 2014 תהיה השנה של הסאונד החדש.

אני יכול רק לאשר זאת, אין ספק כי מדובר כאן במגמה מתמשכת שתופסת תאוצה, וכפי שהאלקטרוניקה הראשונית עשתה את הפריצה בשלהי שנות השמונים, כך האלקטרוניקה החדשה תעשה את הפריצה בדור הזה, אין דרך חזרה לאחור.

לולה מארש, האזור. צילום: יובל אראל
לולה מארש, האזור. צילום: יובל אראל

אשאיר כאן כמה מילים לגבי ההרכבים הנוספים שהופיעו אחרי המפץ הגדול של עיר הגנים – רועי דהן והרכבו עם הבלוז, האפל והעמוק, רוסו ווויינברג והלהיט של קאסטרו המוציא את הקנאה מכל העמיתים בסצנה, ביל ומוריי שבלטו הפעם בשיערה של הסולנית, סטלה גוט, לבן כשלג, או צח כשערות סבתא מתוקות, וקינוח בדמות יעל שושנה ולולה מארש.

חזרתי הביתה טעון בצלילים, בואו נחלוק את חלקם יחדיו….

לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהצדיק

לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהאזור

וידיאו

הכי חדשים

השחף עזב את הקבוצה

אמש ירד המסך על "שחף", העיבוד של עודד קוטלר למחזה מאת אנטון צ'כוב. ההצגה האחרונה חתמה מסע...

רועי פרייליך סופר ״אחת ושתיים״ ופותח את ״אמא רוק׳נ׳רול״

רועי פרייליך סופר ״אחת ושתיים״ ופותח דלת לעולם מוזיקלי חדש. מאחוריה מחכה ״אמא רוק׳נ׳רול״, אלבום מקורי שמבקש...

הלילה של קרן פלס יוצא סוף־סוף לאור

יש יצירות שמגיעות אל הבמה כשהן כבר שלמות. אחרות ממשיכות להשתנות, להתפתח ולהפתיע גם את מי שיצר...

משינה יוצאת אל היער עם „כמו הדובים”

לא דובים ולא יער? הפעם דווקא יש דובים, ויש גם שיר חדש. משינה משחררת הבוקר את „כמו...

ספטמבר רוקד: המחול חוזר אל הבמות

חגי תשרי מתקרבים, ועימם מתעורר לוח המחול המקומי. ספטמבר מציע מפגשים בין גוף, קהל, זיכרון ומשחק. חלקם...

שימי תבורי שר לבינה המלאכותית

שימי תבורי, מבכירי הזמרים הוותיקים בישראל, פוגש הבוקר את העולם החדש. הזמר בעל המנעד הקולי האדיר משיק...

4 הערות

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

פרנק־אן־פורטר עזב את הטירה – טים קארי הלך לעולמו

השחקן והזמר הבריטי טים קארי הלך לעולמו בגיל 80. מנהלתו אישרה כי מת בשלווה בביתו בלוס אנג׳לס....

כששופן פוגש את ריו: אמיתי קורץ מצא את הסמבה שהסתתרה בתוך הקלאסיקה

ישנם רעיונות מוזיקליים שאפשר להסביר במשך דקות ארוכות. אחרים זקוקים לכמה שניות בלבד כדי לגרום לחיוך. קחו...

עוף החול יוצאת מג׳נסיס: הבמה הופכת לפסטיבל עצמאי ב־toX ראשון לציון

יש רגע שבו במה מפסיקה להיות רק במה. היא מפתחת אופי, קהל ואפילו קצב חיים משלה. זה...

איתי לוי מסמן וי על הבארבי

יש במוזיקה הישראלית כמה במות שהשם שלהן מספר סיפור עוד לפני שנדלק האור הראשון. מנורה מסמן כוח...

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא