חדשות הסצנה

סולד אאוט…

יש ויש, זמר יוצר ישראלי הנחשב לאחד מעמדי התווך המיינסטרימי מעל ארבעים שנה מכריז על סבב הופעות לעונת החורף, תוך שעות נמכרים כל הכרטיסים לתשעה איוונטים, הקופה קורסת, חלומו של כל אומן וכל מפיק\יח"צ. כל הפרטים.

שלמה ארצי, סולד אאוט
שלמה ארצי, סולד אאוט

אתמול, יום שני מגיע למייל הודעה מטעם רשת מועדוני זאפה על פתיחת סבב הופעות לעונת החורף של הזמר שלמה ארצי, נוקבים בתשעה תאריכים מעכשיו ועד סוף ינואר. מכריזים כי מכירת הכרטיסים תחל היום בשעה 14:00, כל כרטיס, מקומות ישבה בלבד מחירו 270 ש"ח.

על שלמה ארצי אין צורך להכביר במילים, הוא "האדם שפתאום קם ורואה כי הוא עם", אין ספק כי ארצי נחשב ובצדק לאחד מהמיתרים החשובים בפס הקול של ישראל. מעל ארבע עשורים ויותר חלפו מאז עלה על הבמה בפסטיבל הזמר במדי חיל הים כזמר צעיר ומבטיח אשר סוחף אחריו קהל של אלפים המגיעים להופעותיו בקביעות ובאדיקות, שרים את כל מילות שיריו כאילו והיה מעין נביא רוחני.

הסבב האחרון של שלמה ארצי במהלך הקיץ נקרא "אושר אקספרס" על שם אלבומו האחרון, ה-23 במספר, שיצא במרץ 2012, וגרף 300 אלף איש ברי מזל  עד קיסריה והמצדה מספר פעמים  וזינק במכירות שיא של מעל 100 אלף עותקים מהאלבום, שהוגדר כאחד המצליחים והמוערכים שלו. בניגוד להופעות הענק הקיציות בהופעות עונת החורף במועדוני זאפה,שלמה ארצי קרוב יותר, חשוף יותר, אינטימי יותר. הקרבה המיוחדת להופעה שכזו, אמורה לבוא  לידי ביטוי גם ברשימת השירים, שתכלול שירים שאין הוא נוהג לבצע בקיסריה ובהופעות הגדולות.

כשבערוצי טלוויזיה מסוימים מגדירים את אייל גולן כזמר הלאומי כדאי היה שישימו לפני כן לב לנתונים הבאים

בשעה 14:00 כאמור נפתחה המכירה, המרכזייה של זאפה נפלה כתוצאה מהעומס מספר פעמים, הביקוש לכרטיסים היה חסר תקדים, כל הכרטיסים להופעות פברואראפריל אזלו כשעתיים בלבד לאחר פתיחת המכירה. מאות אנשים נותרו ללא כרטיסים והסתפקו בשלב זה בהימצאותם ברשימת המתנה, רשת זאפה פרסמה לפנות ערב הודעה ובה הביעו צער על אכזבתם של אלה שלא הצליחו לרכוש כרטיסים והביעו הבנה ללבם

מזכיר את הבהלה לכוורת שהייתה כאן בקיץ האחרון….

שירו עם שלמה

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

תגובה אחת

  1. מעניין.. אבל לא קשור לנושא של אינדי או אלטרנטיבה.. הסיפור של שלמה ארצי כבר ידוע.. נראה לי שכל שנה זה כבר ככה למעלה מעשור .. זאפה.. שלמה ארצי.. ידוע .. נגמרו הנושאים לכתוב עליהם?

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

גם זה מעניין
Close
Back to top button
%d בלוגרים אהבו את זה: