הלכה המחתרת, הלכה הקטיפה
לו ריד, המוזיקאי האמריקאי יהודי שעמד מאחורי אחת מהלהקות החשובות של המאה שעברה "מחתרת הקטיפה – וולווט אנדרגראונד", הלך היום לעולמו בגיל 71 לאחר שבתחילת הקיץ עבר ניתוח להשתלת כבד. הרקוויאם מפרס גם ב"מגפון" עיתון עצמאי ברשת.

לו ריד, היה הרוח הנושבת מאחורי מחתרת הקטיפה, אותו הרכב מדהים שפעל בין השנים 1965 ועד 1973 והיווה למעשה את הגרעין ממנו נבטו שנים מאוחר יותר כל הרכבי האלטרנטיב הבלתי מסחריים.
המורשת של לו ריד שמה את הרוקנ'רול מלא בדיסטורשן, ורעשי גיטרה יזומים כסוג של אמנות אחרת, בשנים אחרי "מחתרת הקטיפה" עם ניקו פרץ ריד לקריירה עצמאית לחלוטין במהלכה השיק לו ריד אלבום מופת בשם "Transformer" שהופק בסיועם של דייוויד בואי ומיק רונסון וחשפו את ריד אל קהל נרחב יותר. סינגל הלהיט "Walk on the Wild Side" היווה קריצה והצדעה בעת ובעונה אחת לדמויות האקסצנטריות, הסרסורים והטרנסווסטיטים אליהם נחשף ריד. את ימי נערותי בתל אביב של שנות השבעים אני חייב בין היתר לצלילים של האלבום הזה.
גם בשנים האחרונות נחשב ריד לסוג של פורץ דרך, זאב בודד ומקדים את דורו כאשר לפני עשור השיק את אלבום הקונספט The Raven המתבסס על סיפורי האימה המוזרים של הסופר והמשורר אדגר אלן פו המשובצים בהקראה על רקע צלילי כלי הנגינה.

דפנה טלמון מספרת – "נובמבר 2008, לורי אנדרסון זוגתו של לו ריד מגיעה למופע בתל אביב, אני מצלמת במהלך ההופעה ובסיומה ניגשת אל מאחורי הקלעים ומספרת ללורי אודות פרוייקט מרכיבים במסגרתו אני מתעדת אנשים שונים עם משקפיים מיוחדות, פרוייקט שהונצח בתערוכה ובאתר "מרכיבים". אני מבקשת מלו ריד שנכח באותה עת להצטלם אף הוא, אך לו ריד לא הסכים ולא משנה באיזה מילים השתמשתי הוא עמד קרוב אלי, ידיו אחזו את שתי הכתפיים שלי והוא אמר: "את חייבת להבין"…והוא קרוב אלי.."יש אנשים שלא אוהבים להצטלם" הבנתי אותו למרות שלא אהבתי את התשובה".
אבל תמונה נדירה של לו מהמופע לצידה של לורי יש.
כאמור היום נודע כי לואיס אלן "לו" ריד שנולד בברוקלין, בשנת 1942 החזיר את נשמתו לבורא, סיבת המוות איננה ידועה אולם ידוע כי במהלך חודש מאי האחרון עבר ניתוח השתלת כבד.
זצוק"ל!!!
לו ריד ולורי אנדרסון במהלך המופע ההוא בתל אביב
לו ריד והשיר האלמותי
האלבום הנצחי
קשה לעכל.