יום שישי, אוקטובר 16, 2026

תזמורת KIV חוגגת

פרוייקט משותף של ההרכב KRUZENSHTERN I PAROHOD (ישראל) והדואו VIALKA (צרפת) המתאחדים לרגל השקה חגיגית לדיסק המשותף החדש.

תזמורת KIV חוגגת
תזמורת KIV חוגגת

פרולוג (חפירה קצרה)

את ההרכב הרוסי ישראלי קרוזנשטרן ופרחוד הזדמן לי לראות בפעולה במהלך חורף 2012, זו הייתה חוויה שלא מהעולם הזה, לה קדמה עבודת הכנה ותחקיר מקיף אודות הרגלי הצפיה של יוצאי ברית המועצות\חבר העמים בסרטים מצויירים לילדים, כך תיארתי את המופע שהתקיים בלבונטין7 – "הם עושים צחוק מהמוסיקה, מנגנים ולפתע שוברים מקצבים, סוטים הצידה במסלול הנגינה, פעם ממהרים ופעם מזדחלים, הם נותנים פרשנות שונה למוסיקה כפי שהייתה מוכרת עד היום, אין להם חוקים, אנרכיה לשמה, הם עושים מה שבא להם לעשות, אני בטוח שהמורים שלהם למוסיקה היו מצליפים בהם הערב במקלות לחים אם ובמידה והיו נוכחים במועדון, הם פשוט מתפרעים ללא גבולות, תגידו פרנק זאפה…אפשר לאמר שהם עקפו אותו מימין, תאמרו סנטנה…השאירו להם ענן של פיח שחור בפנים….תאמרו פיטר והזאב, אפשר לאמר שהזאב נשאר לפצח גרעינים על שפת האגם…אי אפשר לשים את האצבע במדויק על ההתרחשות, צריך לראות, להרגיש ולחוות עם העיניים, האוזניים והגוף את החוויה הזו".

התזמורת ממשיכה לחגוג
התזמורת ממשיכה לחגוג

 

מה? מי?

או קי, בטח הבנתם שיש לי עסק עם משוגעים מקצועיים, אז מסתבר שהמשוגעים שלנו מצאו להם צמד מטורפים מצרפת, אלו נדלקו על אלו וכנראה שיצא הרבה עשן עד שנולד לו התינוק המפלצתי החדש, יש המגדירים את הלהקה הזו תזמורת KIV כמפלצת שישה ראשים, היא נוצרה כאמור מהשילוב בין הצמד Vialka מצרפת המטבל את צליליו בכל מה שנתפס בעולם הרחב ורביעיית הרוק אוונגרדי Kruzenstern i Parohod מישראל. התוצר הוא המשך שבירת כל הכללים ונסיון לדחוף את הגבולות יותר ויותר.

 
למה?

מכיוון שזו הזדמנות נדירה לראות ולשמוע את החיבור המפלצתי הזה מנסה ליצור, לאלתר ולהגיש יצירה מוזיקלית שאיננה עומדת באף אחד מהכללים המקובלים, משהו שונה לחלוטין מכל מה ששמעתם אי פעם. מה שומעים? הנה האלבום הראשון בו שתפו פעולה להאזנה, רכישה מקוונת

והנה גם השני

איפה?

סבב מיני ישראל שיכלול שלושה אתרים היסטוריים הקדושים למאזינים, במוצ"ש ה-6.7, במועדון לבונטין 7, תל-אביב, בשעה 20:00 , כרטיסים במכירה מוקדמת 60 ש"ח ביום המופע 70 ש"ח. ביום שני ה-7.7, בפאב אברם, ירושלים, בשעה 21:30,  כרטיסים 50 ש"ח. וביום חמישי ה-11.7, במועדון הסירופ, חיפה, בשעה 21:00, כרטיסים 50 ש"ח.

הכי חדשים

דיסקו שמש – שחור, לבן וכל מה שביניהם

לפעמים כל מה שצריך כדי להצית מחדש את הניצוץ הוא מפגש בין שני חברים ותיקים, כאלה שכבר...

יריב בן יהודה פגש את אלהים, ורמי פורטיס היה שם

לפני ימים אחדים עסקנו כאן באלבומו החדש של יריב בן יהודה, "ארוע בחיים". תשעה שירים שמשרטטים תמונת...

קרולינה חוגגת עשרים שנות גרוב ונשמה בהיכל התרבות

יש אמנים שהמוזיקה שלהם גורמת לנו להקשיב, ויש כאלה שגורמים לנו גם להזיז את הגוף. קרולינה הצליחה...

קדחת בגן העדן הקפריסאי: רוק ישראלי, דגלי כחול-לבן ומועדון מול הים

יש מקומות שבהם המוזיקה מצליחה לחצות גבולות גאוגרפיים, תרבותיים ולעיתים גם פוליטיים. אחד מהם נמצא בכפר פומוס,...

הפלמנקו יוצא מהמסגרת: פסטיבל FEX חוזר עם ניסויים, מפגשים ומחוות מוזיקליות

יש משהו מרתק באמנות הפלמנקו. מצד אחד, מסורת ספרדית עתיקת יומין, עם שירה שבוקעת מהבטן, גיטרות שמספרות...

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

הערה 1

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...

לחזור לאור: כשהמוזיקה מתגייסת להצלת חיים

שירים שיכולים לעשות את ההבדל יש ערבים שבהם המוזיקה מעניקה לנו הנאה, התרגשות וכמה שעות של בריחה מהמציאות....

המוזיקה הישראלית יוצאת לעולם: פסטיבל החשיפה הבינלאומית 2026

כשהמוזיקה הישראלית פוגשת את העולם לא בכל יום מגיעים לישראל אנשי תעשיית מוזיקה בינלאומיים כדי להקשיב למה שקורה...

שותים מנדטים: המרץ 2 ועיתון הארץ נפגשים על הבר

המועדון האלטרנטיבי המרץ 2 ושכניו ממערכת עיתון "הארץ" יוצאים לשיתוף פעולה חדש. אנשי מערכת עיתון "הארץ" יוצאים...

הלילה הוא שירים: חנן יובל חוגג 80 עם חברים

אירוע של פעם ב-80 שנה יתקיים בנובמבר בהיכל התרבות בתל אביב. מיטב אמני ישראל יתכנסו לערב חגיגי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא