יום שישי, אוגוסט 28, 2026

קיי מאני מארלי בישראל

קיי מאני, הראסטה העשירית של בוב מארלי האגדי הגיע לישראל לנשף RASTAFURIM במועדון בארבי, הבלוג של יובל אראל נכח, צילם ותיעד את חגיגת הראסטאפרי, 20.02.2013, מילים, תמונות וצלילים, יא מאן.

קיי מאני מארלי, ראסטאפרי בבארבי. צילום: יובל אראל
קיי מאני מארלי, ראסטאפרי בבארבי. צילום: יובל אראל

שוקי וויס פתח את חגיגות הפורים עם אורח בתל אביב, קיי מאני, בנו העשירי של בוב מארלי, אגדת ראגיי בחייו ובמותו, קהילת אוהדי ומעריצי הראסטאפרי המקומית הגיעה לסט ראשון של חגיגות פורים בסימן האריה מציון במועדון בארבי.

ראסטאפריים אגדיים לא באמת מתים, הם משאירים אחריהם צאצאים מוכשרים הממשיכים את המסורת המוסיקלית העשירה והערכים אותם הפיץ מארלי בעולם.

מוקי וקיי מאני מארלי. צילום: יובל אראל
מוקי וקיי מאני מארלי. צילום: יובל אראל

קיי-מאני מארלי, העשירי בילדיו של בוב, ממשיך לממש את דרכו של אביו ומבקש להפיץ שלום, אהבה ואיחוד, באמצעות מוסיקה טובה ואנרגיה חיובית בכל רחבי העולם, הגעתו של קיי מאני לישראל בסמוך למועד ציון יום הולדתו של אביו המנוח בוב מארלי יחד עם צוות נגנים עשיר ואחד מאחיו – רון מארלי היוותה סיבה טובה למסיבת רגאי מקומית בהשתתפות רבים מחברי הקהילה המקומית של מוסיקת הרגאי שמלאו את חלל מועדון בארבי בווייב טוב וחיובי שזמן רב לא זרם שם באוויר, לא רוק, לא פאנק, לא בלוז ולא דיסטורשיין, פשוט רוטס רגאי אמיתי מהקלאסיקות של מארלי האב לצד כמה שירים אותם כתב והלחין קי מאני עצמו.

אהבה אחת. צילום: יובל אראל
אהבה אחת. צילום: יובל אראל

מספר שיאים נרשמו במהלך המופע, הראשון  כאשר ביצע קיי מאני קטע מדליי שכלל את Iron Lion Zion, is This Love ו- Sheriff, בהמשך כאשר ביצע את השיר Get Up Stand Up במהלכו הצטרף לקיי מאני על הבמה מוקי שלנו משבק ס' לדואט שהרים את הקהל לפסגות אדרנלין ושמחה, בהמשך המופע וממש לקראת הסוף עלתה קבוצת צעירות וילדים שנכחו בקהל והצטרפו אל קיי מאני בשירה של השיר האלמותי One Love, תגידו לי, מה צריך יותר מכך?

את האווירה הזו יוכלו אלו שהחמיצו לנסות ולחוות היום במופע נוסף באותו המקום ובאותה השעה, לכו על זה, רוצו.

ועוד – את פני הקהל שהגיע אמש למועדון בארבי קיבלה תצוגה של מיטב המוצרים מבית היוצר של משפחת מארלי החל ממוצרי המותג House Of Marley הכולל תיקים ואביזרים נוספים לצד סדרת אוזניות שמע הנחשבות כאחת מההצלחות בתחום הסאונד, אותו הקימה המשפחה כחלק משימור חזונו וערכיו של הזמר המיתולוגי בוב מארלי. פריט נוסף שעורר עניין היה משקה ממתוג – Marley’s Mellow Mood – משקה anti-energy  קל ותוסס מבית המותג בוב מארלי.  משקה מוגז בטעמי הדרים ופירות ויער ומבוסס על תמציות צמחים כגון פרחי קמומיל, פקעות ורדים, מליסה ופסיפלורה .

וכל זה למה? כאשר הסתיים המופע המתינו ביציאה לקהל מארזי "משלוח מנות" מבית מארלי שכללו מיני ממתקים ומשקאות מבית מארלי – אחלה סיום לחוויית רוטס רגאי אמיתית.

פליי ליסט –

Roots Rock Raggae, New heights, Hustler, be Smart, Concrete Jungle, Warriors, March, Medley – Iron Lion Zion, Is This Love, Sheriff, Redemption Song.

Armed & Dangerous, One Time, Brave Ones, No Woman No Cry, Could You Be Loved, Get Up Stand Up, War, Heaten, One Love, I Know, Sheriff, Simmer Down, Turn Your Lights Down.

תודה לסאונד-מן של מארלי, בחור ג'מאייקני מעוטר בראסטות שניגש במיוחד לבק סטייג' ודאג להעביר לי את הרשימה לפני המופע.

לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהמופע

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151424000459654.499827.721654653&type=1

וידיאו

הכי חדשים

שיר לוי שר לאבא וממשיך אל הבארבי

בתחילת חודש יוני נפרד עולם המוזיקה מישי לוי, שהלך לעולמו בגיל 63. אחד הקולות הגדולים בזמר הישראלי...

עונת הפסטיבלים יוצאת לדרך: חנוכה 2026 חושף את הקלפים

עונת הפסטיבלים יוצאת לדרך, וחג החנוכה מתחיל להתחמם כבר בסוף אוגוסט. גם השנה צפוי החג להציע שפע...

חגיגות המאה הגיעו לשכונה: אתניקס ושירה זלוף בפארק מנהטן

חגיגות מאה השנים לבת־ים ממשיכות לנוע בין הבמות, החוף והשכונות. אמש הן הגיעו אל פארק מנהטן השוכן...

רשת מועדוני FRIENDS נוחתת ביבנה

רשת FRIENDS מבית ההסתדרות מרחיבה את מפת התרבות שלה ונוחתת גם ביבנה. היכל התרבות העירוני מצטרף לרשת,...

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

יובל דיין – הנה באו הימים

מאז השבעה באוקטובר התקשתה יובל דיין לחזור אל המקום שממנו מגיעים השירים. המציאות הישראלית עצרה את הכתיבה...

2 הערות

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

פרנק־אן־פורטר עזב את הטירה – טים קארי הלך לעולמו

השחקן והזמר הבריטי טים קארי הלך לעולמו בגיל 80. מנהלתו אישרה כי מת בשלווה בביתו בלוס אנג׳לס....

כששופן פוגש את ריו: אמיתי קורץ מצא את הסמבה שהסתתרה בתוך הקלאסיקה

ישנם רעיונות מוזיקליים שאפשר להסביר במשך דקות ארוכות. אחרים זקוקים לכמה שניות בלבד כדי לגרום לחיוך. קחו...

עוף החול יוצאת מג׳נסיס: הבמה הופכת לפסטיבל עצמאי ב־toX ראשון לציון

יש רגע שבו במה מפסיקה להיות רק במה. היא מפתחת אופי, קהל ואפילו קצב חיים משלה. זה...

איתי לוי מסמן וי על הבארבי

יש במוזיקה הישראלית כמה במות שהשם שלהן מספר סיפור עוד לפני שנדלק האור הראשון. מנורה מסמן כוח...

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא