יום שלישי, יולי 14, 2026

גברים ממרס נשים ממאדים

זה שמו של ספר שהפך רב מכר בתחילת שנות התשעים במאה שעברה, לא אעסוק בו, כל הכוונה הייתה לתפוס את העין והתעניינות, הפוסט הזה יעסוק בכמה שירים ווידיאו קליפים חדשים ומעניינים שאתם חייבים להכיל אותם לפני סוף השבוע, קצת על השקות, וכן יש גם כמה גברים ונשים, אני לא יודע מאיזו פלנטה הם הגיעו אבל כעת הם כאן…

 

בלילות של ירח מלא ערן צור יופיע עם אנסמבל כלי מיתר..

ערן צור. צילום: שרון דרעי - יח"צ
ערן צור. צילום: שרון דרעי – יח"צ

חיבור שהחל בעקבות הופעתו של ערן צור במסגרת פסטיבל הפסנתר 2011 יחד עם אנסמבל המוסיקה המודרנית "מיתר", במה שתוכנן להוות מופע חד פעמי שהתעלה לכדי שיאים אומנותיים מרגשים הוביל לתשוקה להמשיך, לפתח, להעמיק את הפרויקט ולהרחיבו לאלבום שלם.

ההקלטות שכללו עיבוד מחדש עם האנסמבל ליצירות אלמותיות של ערן כגון – בלילות של ירח מלא,  ערב ב' כסלו , בעין הסערה, תמונה אימפרסיוניסטית, נשל הנחש, פרפרי תעתוע, המנון לאדישות,  ועוד, התקיימו לאורך השנה האחרונה, עתה לכשהושלמה ההפקה לאלבום, משחרר ערן את השיר – בלילות של ירח מלא, אחד האייקונים הליריים של ערן המייצג בעיצובו החדש את השילוב המושלם  בין עולמו המוסיקלי של ערן להשפעות הקלאסיות התזמורתיות שהביאו עימם לפרויקט המעבד והמנצח זיו קוז'וקרו ומנהל אנסמבל "מיתר" – הפסנתרן  עמית דולברג.

הקליפ בבימוייה של דנה גל נעשה בסיוע סטודנטים מכיתת הקולנוע באוניברסיטת תל אביב ובהשתתפותה של הרקדנית מור גור אריה, הערת הבלוג: צפייה חובה!

האלבום יושק במהלך הופעה חגיגית שתתקיים במועדון רדינג 3 בתאריך 07.02.2013 פתיחת דלתות 20:00 תחילת מופע 22:00. כרטיסים 119 ש"ח, לחצו לרכישה מקוונת ב – eventim

 

התרגיל של שני קדר

שני קדר. צילום: יובל אראל
שני קדר. צילום: יובל אראל

שני קדר, חברה בקבוצה המוסיקלית האוונגרדית We Are Ghosts, מאיירת, גרפיקאית ואחראית להרבה עיצובים ויז'ואלים הנוגעים בסצנת מוזיקת השוליים המקומית, שני עומדת להשיק אלבום אישי שלישי, שמו בישראל יקרא – ניהול מצבי משבר, זהו אלבום על טהרת השפה העברית שהופק בידי "מורפלקסיס" – אקא בנימין אסתרליס, השירים הוקלטו באולפנו הביתי  ובסיוע של חברי We   Are Ghosts  – דויד פרץ, אמיר ניר, אורי דרור, דני רווה, שיר-רן ינון ואודי רז.

האלבום מסמן שינוי כיוון מוזיקלי אצל שני קדר לאיזורי האלט גאראג' ופוסט פאנק אישי-פוליטי עוצמתי, דוקר ומרגש.

בינתיים וכמתאבן, משיקה שני וידיאו קליפ – יש תרגיל, שיר שיכלל באלבום הצפוי, תנו למילים ולתמונות לדבר (יש גם תרגום לשפת הסימנים)

עברתי את המחסום הישר אל תוך הקהל שהרעיד את הרצפה מתחת לרגלי | בין המון אנשים שצווחים ובוכים, מחפשים את המשפט שלא יקבור אותם חיים | אני שואלת את מי שעובר מולי: "האם זה נורמלי לשנוא את החיוך שלי?"

האלבום יושק בתאריך 29 בינואר 2013 תיאטרון תמונע, פתיחת דלתות 22:00, מופע 23:00, כרטיסים במחיר 40 ש"ח נמכרים כאן.

 

את יכולה לאמר לרענן פוגל..

רענן פוגל והחברים. צילום: יח"צ
רענן פוגל והחברים. צילום: יח"צ

"את יכולה לומר", הנו שיר ראשון מתוך אלבום הבכורה של רענן פוגל, מדובר בתצוגת תכלית מסקרנת לכיוון המוזיקלי של רענן –  רוח נעורים ושנות השישים שזורים יחדיו עם קולו המיוחד. רענן מלחין וכותב מוזיקה צעירה ומלאת מרץ עם קורטוב השפעות של מיתוסים כחיפושיות ונערי החוף, מוזיקה שמהותה הנאה, כיף, פאן ופנאן.

בינתיים תוכלו להשתמש בסקיצות שרענן העלה למחנה הלהקות

רענן פוגל, מוזיקאי צעיר, בן 21 בלבד, כבר הספיק להנהיג את להקת ביט 69 אל לב המיינסטרים בתור הסולן וכותב הטקסטים והלחנים של הלהקה. מאז התגייס לצה"ל אל להקת הנח"ל. כיום הוא ממשיך בשירותו הצבאי כמעבד מוזיקלי של הלהקות הצבאיות השונות.

אלבום הסולו הראשון של רענן "סנטימנט" יצא בעוד מספר חודשים לחנויות. בינתיים הוא משיק את יציאת הסינגל החדש בהופעה – יום ו', 1.2, 21:30, 40 ש"ח, לבונטין 7, תל אביב.

 

הזרמים של רחל שני

רחל שני. צילום: ג'ולי עוזיאל - יח"צ
רחל שני. צילום: ג'ולי עוזיאל – יח"צ

שני רחל, יוצרת ורוקיסטית חד פעמית בנוף הישראלי, משיקה סינגל ראשון מתוך אלבום הבכורה – "למרחקים קצרים" – שיצא בקרוב, שבו כתבה והלחינה את רוב השירים, תחת הפקתו המוסיקלית של ראובן חיון.

שני רחל גילתה את אהבתה למוסיקה לגמרי במקרה, בנסיבות מצערות אך בדיעבד, את אותה תאונת אופנוע כמעט קטלנית שעברה בגיל 24 לפני שש שנים, שני הייתה בוחרת לעבור שוב. היא נטשה את קריירת הכדורסל שפיתחה ואת תסכולה החלה שני לפרוק על גיטרה, והחיבור היה מיידי. שני התאהבה לראשונה בחייה. הצלילים שהצליחה להוציא מכלי העץ, הביאו אותה לסיפוק אחר, שכמותו לא חוותה. סיפורי חייה וזוויות נפשה הובאו על הכתב והתעוררו לחיים בקולה הנמוך, הנעים, המחוספס למדי.

"זרמים" נולד כאשר באחד מימי העבודה על האלבום באולפן, ראובן הכיר לשני את השיר שכתב נדב גנות,ושניהם החלו להשתעשע במחשבה. שני לקחה את הטקסט וכיוונה אותו למושא אהבתה באותה התקופה, בביצוע חודר אשר לא משתמע לשתי פנים. כך, שני וראובן יצרו יחד בדואט את מנטרת הלב השבור-השלם. הסינגל "זרמים" חושף יוצרת שלא רק כותבת ומלחינה, אלא גם מבצעת שמתכנסת בכל גופה כשהיא שרה.

"עין תחת עין, לב תחת לב | ואולי באופן פיזי לגרום לך לכאב | לא ארביץ לך, אל תדאגי | את לא זכאית למגע ידי"

 

בואו נהיה ביציאת חירום..

יציאת חירום. צילום: יח"צ
יציאת חירום. צילום: יח"צ

להקת "יציאת חירום" השיקה את אלבומה הראשון בשנת 1997 עם להיטים "קחי לך זמן", "אלפי ילדים מוכים" והלהיט "נהדרת", שירים שליוו את המטיילים הישראלים בדרום אמריקה, במזרח ובאוסטרליה, מעל 13 שנה ללא הפסקה. בשנת 2007 השיקו חברי ההרכב את אלבומם השני הכולל להיטים דוגמת "עף עם הרוח" ו"שקט כאילו", .

לקראת השקת אלבומם השלישי במופע חגיגי שיערך במוצאי שבת הקרובה, 19.01.2013, בבית היוצר של אקו"ם בנמל ת"א , בשעה 20:00 (מחיר 50 ₪ ) הם משיקים לצפייה והאזנה שיר חדש – "בואו נהיה עַם"- זהו שיר שכתב אלכס טופל בשיתוף פעולה עם הזמרת והיוצרת ענבל גרשקוביץ – שיר הקורא להפסיק להפנות מבט ולהתעלם מהמצוקות החברתיות,ולהפנות זרקור אל המקומות החשוכים בחברה הישראלית. "או שנלמד לאהוב או שנמשיך לשלם" זהו המסר הפשוט של השיר.

הלהיטים – פלייליסט

 

תעשו מקום לאיזי

איזי. צילום: יח"צ
איזי. צילום: יח"צ

איזי הוא אחד מאמני הראפ המצליחים והמעניינים, לאחר שנים של פעילות בשטח והפצת השירים ברשתות החברתיות, איזי מוכיח לכולנו שסצנת ההיפ הופ עוד חיה ונושמת. אלבומו "תעשו לי מקום" יצא לראשונה להאזנה מלאה ברשת היוטיוב לפני כחודש וזכה לפירגון עצום של הקהל – מעל 2 מיליון צפיות ביוטיוב, מאות שיתופים ואלפי תגובות.

הופעות  ההשקה  יתקיימו בתאריכים 21-22 לינואר במועדון רידינג 3, כל הכרטיסים למופעים אזלו.  המופע יכלול את הלהיטים: כולי בהיי, כלבויניקית, לא נורמלי, ושירים נוספים מתוך האלבום, איזי יופיע לצד אורחים – שירה גבריאלוב,קטלין רייטר,  קאשי, נצ'י נץ', 69 ואליעד נחום.

תנו בגרוב עם הפלייליסט של האלבום, יו!

הכי חדשים

מוניקה סקס – כישוף נגדי

להקת מוניקה סקס חוזרת עם ״כישוף נגדי״, שיר חד, קצבי ומלא מתח פנימי. יהלי סובול כותב כאן...

הבלוז האחרון של שמעון הולי

שמעון הולי, מאגדות הרוק והבלוז של חיפה, הלך לעולמו בגיל 71. הוא התגורר לבדו ברחוב ארנון בשכונת...

מסע לעבר עם שונאים סיפור אהבה

יש הצגות שמתחילות עם עליית המסך ומסתיימות בירידתו. "שונאים סיפור אהבה" אינה אחת מהן. היא מתחילה הרבה...

ארבעה יוצרים פותחים את הלב בשירים חדשים

השבוע מביא עמו ארבע יצירות חדשות. כל אחת צומחת ממקום אחר. כל אחת מספרת סיפור אישי. יחד...

אנימיקס 2026 ייפתח עם רבקה מיכאלי ויסתיים במופע של דני בסן

פסטיבל אנימיקס חוזר לסינמטק תל אביב עם תוכנית עשירה של אנימציה, קומיקס, קריקטורה ומופעי מוזיקה. בין אירועי הדגל בולטים מופע הפתיחה עם רבקה מיכאלי ופרויקט הנעילה של דני בסן, לצד אורחים בינלאומיים, תחרויות, מחוות ותערוכות. פסטיבל אנימיקס, הפסטיבל הבינלאומי לאנימציה, קומיקס וקריקטורה, יתקיים בין 4 ל 8 באוגוסט בסינמטק תל אביב. הפסטיבל מציין השנה את […]

תל אביב יפו העניקה לראשונה את פרסי התיאטרון העירוניים

בטקס חגיגי שנערך הערב בתיאטרון הלאומי הבימה, במעמד ראש עיריית תל אביב יפו רון חולדאי, העניקה העירייה...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

אנימיקס 2026 ייפתח עם רבקה מיכאלי ויסתיים במופע של דני בסן

פסטיבל אנימיקס חוזר לסינמטק תל אביב עם תוכנית עשירה של אנימציה, קומיקס, קריקטורה ומופעי מוזיקה. בין אירועי הדגל בולטים מופע הפתיחה עם רבקה מיכאלי ופרויקט הנעילה של דני בסן, לצד אורחים בינלאומיים, תחרויות, מחוות ותערוכות. פסטיבל אנימיקס, הפסטיבל הבינלאומי לאנימציה, קומיקס וקריקטורה, יתקיים בין 4 ל 8 באוגוסט בסינמטק תל אביב. הפסטיבל מציין השנה את […]

אנגלברט האמפרדינק חוזר לישראל לסיבוב הפרידה העולמי

יש אמנים שהקול שלהם אינו מתיישן. אנגלברט האמפרדינק נמנה עמם. הזמר הבריטי, שחוגג השנה 90, ישוב לישראל...

פסטיבל חדש נולד בירושלים: תצריף מחבר בין מוזיקה, תרבות וסיפורים

יש פסטיבלים שמסתפקים בלוח הופעות נוצץ. יש כאלה שמנסים לספר סיפור. תצריף שייך לסוג השני. כבר במהדורתו...

יחידת התרבות "דבק" יוצאת לדרך חדשה

היחידה העירונית דבק פותחת פרק חדש בפעילותה. אחרי כארבע שנות עשייה בתל אביב יפו, היא יוצאת לראשונה...

פסטיבל יפוג'אז 2026 מצדיע לביטלס

ש מעט להקות שהשפיעו על הג'אז כפי שהשפיעו הביטלס. עשרות מוזיקאים אימצו במשך השנים את שיריהם. הם...

סדרת JAZZ+ מכריזה על עונה חדשה עם הופעות נוספת בהיכל התרבות תל אביב

ג'אז פוגש את הפסקול הישראלי סדרת JAZZ+ ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת היוזמות המסקרנות בזירת המוזיקה המקומית. מאז הקמתה,...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא