נותנים בראש, מבקשים את עזרת הציבור
התופעה הולכת ומתרחבת, יותר ויותר מוסיקאים מהסצנה העצמאית פונים לקהל הרחב תוך שימוש באפליקציות רשת בבקשה ליטול חלק ולסייע כספית להפיק אלבומים חדשים, כמה מילים על העניין וקצת חדשות ממהלכי שניים מהפונים.
או, קי, אז נפרדים מחברות התקליטים הגדולות, מנסים דרכים עצמאיות, אולם, לצד הכתיבה, הלחנה, סקיצות ועיבוד קיים תהליך ארוך ממושך ויקר כלכלית להפוך את החומרים המוסיקלים לכדי שירים בתוך אלבום, אסור לשכוח שצריך גם להתקיים, ביום יום, לעבוד, להתפרנס, שכירות חודשית, מזון, מסים, ציוד..לא חסר על מה להוציא כסף כדי לשרוד ועדיין להיות חלק מהתרבות. בנקודה זו בדיוק משיקים כמה אתרי אינטרנט המאפשרים למוסיקאים (לא רק) לפנות לציבור ולפתוח בקמפיין גיוס תרומות, המוסיקאי קובע את הסכום הנדרש\מבוקש, נקבע תאריך יעד לגיוסו, כל העניין מתפרסם באתר ומופץ ויראלית בידי האמן וכעת הוא נתון לחסדי אוהבי המוסיקה, מספר הרכבים ומוסיקאים כבר ניצלו זאת לאחרונה, אזכיר כמה שמות – להקת אטליז, השרברב המזמר אבי עדאקי ועוד, מסתבר שיש הצלחה מסויימת בתהליך זה, הנה שתי בקשות שהגיעו לבלוג במייל, ובשמחה משתף את הקוראים.
בלק גורו צועדים ליבשת השחורה

את ההרכב בלק גורו חשפתי כאן בבלוג לפני תקופה ארוכה, סוג של קבוצת לבני עור המבצעים מוסיקה המושפעת עמוקות מהמוסיקה השורשית המקורית של תושבי היבשת השחורה – אפריקה.
לאחרונה הם עברו טרנספורמציה, מעבר לביצוע מוסיקה אינסטרומנטלית בלבד, הצטרפה להרכב זמרת – דניאל קריאף והסגנון התנתק קמעה מהקו הג'אזי שאפיין אותו, הם יוצרים ומבצעים כיום מוסיקה מקורית אולם עם השפעות שורשיות אפריקאיות.
כעת לאחר שהציבו עצמם כשגרירי הצלילים האפריקאים המקוריים בארץ מתכוונים חברי בלק גורו לצאת למסע באפריקה ואף להפיק במהלכו ולהשיק אלבום חדש בו יטלו חלק מוזיקאים אפריקאים חשובים – Omar Pene, מגדולי הזמרים בסנגל שהתאהב במוזיקה של בלק גורו והחליט להשתתף בפרוייקט, אמן נוסף הוא Moustafa Kouyate שהנו מאסטר נגינה בכלי המיתר המסורתי Djeli Ngoni – מהסהרה וכן משפחת המתופפים הידועה בהנהגתו של Doudou Ndiaye Rose.
במהלך המסע ישתתפו בפסטיבל מוזיקה ענק בסנגל בו משתתפים מידי שנה מיטב האומנים האפריקאים הנקרא Banlieue Rythme. כן ישתתפו חברי ההרכב בכיתות אומן בבתי ספר, אוניברסיטאות וגני ילדים ואף יחשפו את הקהל המקומי לתרבות הישראלית ולשפה העברית.
קודם למסע ינגנו חברי בלק גורו עם ילדים בני מהגרי עבודה מאפריקה בישראל בשיתוף פעולה עם ארגון 'ילדים ישראלים' התומך בזכויותיהם של ילדי מהגרי עבודה נולדו בארץ ונמצאים בסכנת גירוש. הלהקה תקליט שיר פרי עטם של הילדים, שיולחן, יופק וישולב באלבום החדש.
חברי בלק גורו – דניאל קריאף – שירה, בן אילון – תופים וכלי הקשה אפריקאיים, יאיר השחר – גיטרה, יאן אילון – גיטרות וגיא לוי – קונטרבס ובס חשמלית מתוסכלים קצת, הואיל ואף גורם ממשלתי לא שעה לפניות שלהם לסיוע כהרכב מוסיקלי היוצא לגשר בין ישראל לאפריקה מכל האספקטים, הם פונים אליכם, לציבור הרחב, באמצעות פרוייקט HeadStart ליטול חלק ולסייע בתקצוב המסע.
כל הפרטים וגיוס הכספים כאן – http://www.headstart.co.il/project.aspx?id=650
וכמה מהצלילים החדשים
האזנה נוספת כאן
http://soundcloud.com/black-guru/tracks
הדרה לוין ארדי רוצה להשיק אלבום חדש

אז כן, הדרה לוין ארדי, מוסיקאית, יוצרת, כותבת, מלחינה, מבצעת, מוכרת היטב בסצנה העצמאית בארץ, נטשה את החיבוק של חבורת התקליטים הגדולות ופנתה לפני תקופה לא ארוכה לדרך עצמאית לחלוטין, על הדרה, התופעה, הזמרת, המבצעת, כתבתי כאן בבלוג במספר הזדמנויות, אף ליוויתי את יציאת אלבומו של בנה בתחילת הקיץ. אלא מה, אתם יודעים, לא הכל הולך כל כך חלק כפי שמקווים, גם הדרה מסנה את מזלה בגיוס ממון לטובת השקת אלבום חדש על כל הכרוך בכך, המוסיקאים מביניכם בוודאי מכירים היטב את התהליך הממושך והמייגע והיקר!!
אז הדרה שלחה לפני זמן קצר מכתב לכמה חברים, עיתונאים, מבקרי ומסקרי מוזיקה לתת יד ולמנף את עניין מימון אלבומה החדש – SONGS, NAKED.
כל הפרטים ופרוייקט גיוס הכספים כאן – http://www.indiegogo.com/hadara