יום ראשון, יוני 14, 2026

אלון אולארצ'יק והלהקה – האיחוד

מופע איחוד חד פעמי לחלוטין, אלון אולארצ'יק, אבי יפרח, ברק חנוך ואשר פדי נפגשים בליל שישי על בימת תאטרון תמונע לנגן את מיטב השירים מארבעת האלבומים ועוד. נכח, האזין, מדווח – יובל אראל.

אלון אולארצ'יק. תמונע. צילום: שרון עובדיה
אלון אולארצ'יק. תמונע. צילום: שרון עובדיה

הפעם הגעתי כאורח, בלי ציוד, רק להנות ממופע ייחודי וחד פעמי המכנס על במה אחת את כל הצוות שליווה את אלון אולארצ'יק בשנות התשעים. הזדמנות נדירה שלא פספסתי, דיווח.

אלון אולארצ'יק זמר, מלחין, מפיק מוזיקלי, קלידן, גיטריסט ובסיסט ישראלי, הפועל בעיקר בסגנונות הרוק והג'אז, נחשב ובצדק לאחד מעמודי התווך ברוק הישראלי לדורותיו, הן בשל עשייה נחשבת עוד מימי כוורת התמימים של שנות השבעים ועד סדרת מופעיו האחרונים במסגרת "הרביעייה" יחד עם אפרים שמיר, שלמה יידוב ושם טוב לוי.

לפני 22 שנה החל אלון לנגן יחד עם אשר פדי, אבי יפרח וברק חנוך, הם הוציאו את אלבומם הראשון המשותף "תגיד לי מה אתה מרגיש", ולאחריו את "בואי נגיד שאני שלך", "בשקט" ו"רוק ורוך". מאז עברו דרך ארוכה.  וכיום הם נחשבים לנגני ההקלטות וההפקות  המובילים בארץ, כשמאחוריהם מאות אלבומים והופעות  עם מיטב האמנים בארץ.

אמש בתיאטרון תמונע, חזרו הארבעה לשתף פעולה בערב חד פעמי במהלכו בצעו שירים מכל אלבומיו, ביניהם שירים שלא בוצעו שנים בהופעות:  ניו יורק, אבק זמרים, תריסר ישראלים, אפילו, בעיניך, אנלוגי/דיגיטלי …אלה בנוסף, כמובן, לשירים הידועים יותר כמו – היא הולכת בדרכים, גלים גלים, תגיד לי מה אתה מרגיש ובא לשכונה, אלון עצמו, מלווה בגיטרה, עובר לאורגן, חוזר לשירת סולו, עד שהגיע להדרן המתבקש כל כך למופע הזה, לו ציפיתי למעשה מתחילת הערב, ביצוע חשמלי, מחשמל ומקפיץ של "יו יה" מימי כוורת, אחת היצירות שהציגו את היכולות של הנגנים דאז לשלב בין רוקנ'רול בסיסי לג'אז ופיוז'ן עם ההשראה החזקה של המאסטר ג'ון מקלפלין ותזמורת המהווישנו, אין דברים כאלו היום…אין.

פעם אחת ודי, תודה. צילום: שרון עובדיה
פעם אחת ודי, תודה. צילום: שרון עובדיה

בדרך כלל אני מתייצב בהופעות מצוייד במצלמה, מסרטה, עט ונייר, לתעד, לתעד, הפעם ישבתי מאחור על הבר עם כוס בירה, בלי המתח הקשור בעבודה מול המופע, נהנתי מכל רגע, לשבת ופשוט לצפות במי שהיה בין גיבורי ילדותי מלהקת כוורת המיתולוגית, כך גם כל אותם ברי מזל שהיו במועדון וצפו במופע. את התמונות הנהדרות מהערב צילם שרון, מנהל אתר חדשות המוסיקה – Music News.

לחצו לצפייה בגלריית תמונות, באדיבות חדשות המוסיקה

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.386214444780165.84972.118599331541679&type=1

וידיאו, בעידן הסמארטפונים לא צריך לבקש הרבה, תמיד יהיה האחד שישלוף ויתעד, לא תמיד איכות HD אבל תיעוד..יו יה

הכי חדשים

יוני על רחבת המחול – אוהד נהרין, רקדני בת שבע ויוצרים עצמאיים מזמינים את הקהל למסע של תנועה ודמיון

יש משהו מעודד בעובדה שדווקא בתקופה שבה נדמה שהמציאות המקומית אינה מפסיקה לטלטל, עולם המחול ממשיך לנוע...

אידיוט! – הזיות של מטייל בודד

הסיפור שמאחורי הסיפור מעטים מכירים את אורי רוסו בשמו, למרות שמיליוני מאזינים ברחבי העולם כבר פגשו את היצירה...

לילה של מילים וצלילים – הספרייה הלאומית חוגגת את שבוע הספר עם מחווה חד פעמית ליונה וולך

חודש יוני מזוהה כמעט באופן אוטומטי עם שבוע הספר העברי. ברחבי הארץ מוקמים דוכני הספרים המוכרים, הסופרים...

ליעד ברוידא – Transcreations

אם אתם גוללים באינסטגרם או בטיקטוק, יש סיכוי שכבר שמעתם את ליעד ברוידא. גם אם לא ידעתם...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

כשהחלום ניצח את הכאוס: "Köln 75" חושף את האישה שהצילה את הלילה ששינה את הג'אז

כאשר ישבתי אמש באחד האולמות של סינמטק תל אביב וצפיתי ב"Köln 75", הסרט שמחזיר אל סיפורו של...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור, שידור חי מהשטח

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

הערב הגדול של הרוק הישראלי – חמישה יוצרים, במה אחת ופס קול של כמה דורות

חמישה מהשמות שעיצבו את הרוק הישראלי נפגשים לערב אחד של להיטים ופס הקול של כמה דורות שלום חנוך,...

אינפקטד מאשרום בדרך לנמל יפו – הלילה הלבן מתחיל לקבל צורה

תוכניית לילה לבן 2026 עדיין נחשפת בהדרגה, אך כבר עכשיו מסתמן אחד האירועים המסקרנים של הלילה הארוך...

מנהל האמנים בועז בן ציון הלך לעולמו

האיש שהפך את הייצוג למקצוע בן ציון נולד בשנת 1946 ועלה לישראל מבולגריה בילדותו. את דרכו בעולם הבידור...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא