יום חמישי, יוני 11, 2026

למה מה… WHY?

להקת ההיפ-הופ / פופ אקלקטי האהובה חוזרת לישראל עם אלבום חדש והרכב מחודש בדצמבר, מועדון בארבי.

WHY? צילום מעמוד הפייסבוק הרשמי\יח"צ
WHY? צילום מעמוד הפייסבוק הרשמי\יח"צ

WHY? השלישייה היהודית אשר כבשה את הקהל הישראלי בביקורה הראשון בארץ ב 2009 וחזרה להופעה נוספת באפריל 2010 ביום הולדתו של הסולן יוני וולף, עושה זאת שוב – לישראל.

אחרי שנתיים וחצי של ציפייה הם חוזרים לישראל להופעה אחת שתחתום את סיבוב ההופעות האירופאי לרגל יציאת המיני אלבום  Sod in the Seed שיצא באוגוסט והאלבום החדש והמצופה  Mumps Etc שיצא בחודש אוקטובר וסינגל ראשון ממנו – Jonathan's Hope יצא וזכה להצלחה רבה.

חברי ההרכב המורחב שיגיעו לארץ  הם יוני וולף (שירה), אחיו ג'סייה  וולף (תופים, וויבראפון) , דאג מקדרמיד (גיטרה)  ואליהם יתווספו מתופף נוסף – בן סלואן שינגן על תופים ומרימבה, ושרה ג'ין ווינטרס(גיטרה, קלידים) והבסיסטית ליז וולף (אשתו של ג'סיה).

מאז ההופעה האחרונה הספיק וולף לעזוב את קליפורניה, ולהקים בית בסינסינטי באוהיו, וכמו כן לחזור לאכול בשר לאחר 15 שנים שהיה טבעוני. אחיו ג'סייה התחתן בשנית ואשתו ליז מתפקדת כיום כבסיסטית של הלהקה. בנוסף חתמה הלהקה בלייבל היוקרתי "סיטי סלאנג"- הבית של להקות כמו קאריבו, קלקסיקו, לאמבצ'ופ וכו'.

וולף הסולן, כותב השירים והמלחין של Why?  הינו יהודי אשר החל להתעסק במוסיקה לאחר שגילה טייפ סלילים ישן בבית הכנסת של אביו הרב. מאז הספיק לייסד את  לייבל ההיפ- הופ המוערך . Anticon אליו השתייך גם הרכבו הקודם  Clouddead אשר השפיע רבות על החיבור בין האלקטרוניקה להיפ- הופ אותה אפשר לשמוע באלבומיהם. כשהתפרק ההרכב בשנת 2002 החל וולף לעבוד תחת השם WHY?

ההרכב בראשותו של וולף השיק ארבעה אלבומים, ארבעה EP'S וסינגלים הכוללים את שיתופי הפעולה הרבים שהספיקו לעשות עד היום.הפריצה המשמעותית הגיעה בשנת 2005 עם אלבומם השני  “Elephant Eyelash” אשר הפך במהרה  לאחד האלבומים המדוברים והמוערכים . השילוב בין הפולק לבין ההיפ הופ ופופ רך הציב את ההרכב באור הזרקורים והרחיק  אותו מסגנון האוונגרד ומהביזאר.

בשנת  2008 הוציאו את יצירת המופת “Alopecia”   שזכתה להצלחה מסחררת ולשבחים רבים  בכל העולם. האלבום לווה בסיבוב הופעות אשר בחלקו היה משותף עם יו לה טנגו והסילבר ג'וז ואף זכה לתואר אלבום השנה במקומות שונים בעולם ובמיוחד  בתקשורת הישראלית. במסגרת סיבוב הופעות זה הגיעה הלהקה לראשונה  לישראל ונתנה הופעה בלתי נשכחת.

בשנת  2009 הפתיעה את מעריציה כשהוציאה את אלבומם  Eskimo Snow"" . אשר  הראה צד שונה רגיש ועדין  יותר של הלהקה , והוגדר על ידם כ"הדבר הכי פחות היפ-הופי שהוצאנו אי פעם". אלבום זה זכה להערכה רבה ע"י המבקרים , ולחיבוק אוהב מצד הקהל הישראלי שהצביע ברגליים שוב בהופעתם השנייה בישראל שהייתה סולד אאוט.

WHY? יופיעו במועדון בארבי, קיבוץ גלויות 52 תל אביב, בתאריך 06.12.12. מחיר כרטיס: 129 ₪  במכירה מוקדמת,  מחיר מלא 149 ₪. שריינו את התאריך.

 

 

Mumps Etc פליי ליסט

 

 

הכי חדשים

האהבה שרה אחרת

לקראת אירועי חודש ומצעד הגאווה אנחנו רגילים לחפש את ההמנון הגדול של השנה. את השיר שיכבוש את...

אחרי הדחייה בשל המלחמה פסטיבל ימי הפלמנקו חוזר לבמה

מה שהיה אמור להיפתח כבר בחודש מרץ נאלץ להמתין. המציאות הביטחונית והמערכה מול איראן עצרו גם את...

קיר זכוכית: לא על השואה אלא על החיים שאחריה

האם בשנת 2026 עדיין צריך לעסוק בשואה? נדמה שהתיאטרון הישראלי כבר השיב על השאלה הזאת. רק לאחרונה צפיתי...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

תמיר גל – דם זה לא מים

יש שירים שנולדים כדי להפוך ללהיט. יש שירים שנועדו לספר סיפור. "דם זה לא מים" של תמיר...

אחרי יום מלחמה מוזר השגרה חוזרת לצלילים – פסטיבל הג'אז בירושלים נפתח מחר

אחרי יום מלחמה מוזר שהכניס את המדינה למתח ולאי ודאות, התרבות מסרבת לשתוק. מחר ייפתח כמתוכנן פסטיבל...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

הערב הגדול של הרוק הישראלי – חמישה יוצרים, במה אחת ופס קול של כמה דורות

חמישה מהשמות שעיצבו את הרוק הישראלי נפגשים לערב אחד של להיטים ופס הקול של כמה דורות שלום חנוך,...

אינפקטד מאשרום בדרך לנמל יפו – הלילה הלבן מתחיל לקבל צורה

תוכניית לילה לבן 2026 עדיין נחשפת בהדרגה, אך כבר עכשיו מסתמן אחד האירועים המסקרנים של הלילה הארוך...

מנהל האמנים בועז בן ציון הלך לעולמו

האיש שהפך את הייצוג למקצוע בן ציון נולד בשנת 1946 ועלה לישראל מבולגריה בילדותו. את דרכו בעולם הבידור...

המדבר שוב קורא – פסטיבל INDIE DESERT חוזר לקיץ חמישי בכפר אלדד

פסטיבל INDIE DESERT 2026 חוזר לקיץ חמישי בלב הרי יהודה. במשך יומיים יתמלא כפר אלדד במוזיקה, טבע...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא