שבת, אוקטובר 17, 2026

הארנב הלבן קורא לכם לחזור

להקת הפרוג מטאל הישראלית "הארנב הלבן", בביצוע "אנרגיה לחזור", בדרך לאלבום הבא, מופע לילי בסאבליים, ת"א, 14.08.2012 22:30. היה, צילם תיעד ומדווח – יובל אראל.

יובל אור, הארנב הלבן, לוקח את האופרה לפרוג. צילום: יובל אראל
יובל אור, הארנב הלבן, לוקח את האופרה לפרוג. צילום: יובל אראל

הארנב הלבן, לא ממש ההוא מהסיפור של עליסה, הוא למעשה מעין עוף חול שכזה, פניקס, זה שמתעורר לחיים כל אלף שנים, טוב, לא ממש אלף שנים, אולם הרכב הפרוגרסיב, רוק מטאל הישראלי הזה, שדרך אגב, מבצע את יצירותיו כולן על טהרת השפה העברית ובכך מציב למעשה תמרור רציני המכריז ש"פרוג בעברית זה פשוט דינמיט" יוצא לבמות החשוכות אחת לתקופה בהפסקות די ארוכות, צריך ממש לעקוב בדקדקנות כדי ללכוד את התאריך והמיקום בו הארנב יוצא לכרסם גזרים מעל במת מועדון הופעות, במיוחד בגוש דן.

בארנב הלבן נתקלתי לראשונה אי שם בתחילת המאה במועדון הייניקן המיתולוגי במרתף ברחוב שלום עליכם, מועדון שנסגר בעקבות לחץ שכנים שלא ממש אהבו מוסיקה. זה היה במסגרת הליין שארגן "מועדון הרוק הישראלי", שנאחז במרתף כמעוז הפרוגרסיב והרוק של שנות השבעים מהאחרונים בעיר, הם קצתה דהימו אותי בתחילה, אחרי שעות אין ספור של הרכבי רוק קשה הכוללים גיטרה בס תופים וזמר צורח, קיבלתי אורגן חשמלי ישר בפנים, יובל אור הסולן של הארנב הלבן ולמעשה האיש שעומד מאחורי רוב היצירות של ההרכב, יחד עם הגיטריסט ירון גלעד, ניצב בקדמת הבמה הקטנטנה של המרתף בשלום עליכם והפציץ בצלילי פרוגרסיב אפלים סט של תזמור כנסייתי עם שירת רוק חזקה, הרושם נותר במוחי עד היום.

הארנב הלבן בסאבליים. צילום: יובל אראל
הארנב הלבן בסאבליים. צילום: יובל אראל

מכיוון שנדלקתי על ההרכב המשכתי לעקוב אחריהם ומעת לעת כשהגיחו להופעה התייצבתי, לא סתם המוטו שלהם הוא "ארנב הלבן קורא לך לחזור"..

אמש במועדון סאבליים בדרך סלמה ביפו התייצבתי כחייל נאמן לגדודי הארנב שהיו מעט דלילים לצפות במופע נוסף של הארנב הלבן, המופע שכלל את שירי האלבום שהושק בשנת 2009 הכיל בפתיחתו גם חומר חדש, יש אלבום שני בדרך, השירים משתחררים אט אט להאזנה, גם מחווה לג'ון לורד המנוח, הקלידן של סגול כהה ומעין דמות מיתולוגית לפרוגרים באשר הם, מצאה את מקומה במהלך ההופעה.

האלבום הראשון להאזנה ורכישה מקוונת

סינגל ראשון מהאלבום הבא

בדרך להתחייבויות נוספות הספקתי ללכוד כמה צלילים, שיר נוסף בדרך לאלבום הבא – "אנרגית לחזור" הם כאן, למטה, האזינו.

לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהמופע

וידיאו

צלילים מהעבר, מופע בבארבי, אוקטובר 2010

הכי חדשים

בחזרה לכוכב האדום: ריק וייקמן יוצא למסע נוסף למאדים

יש מוזיקאים שהצלילים שלהם מחזירים אותי מיד לשנות נעוריי. אחד מהם הוא ריק וייקמן, הקלידן המיתולוגי של...

שלומי שבת ופבלו רוזנברג – כשהמיינסטרים מגיע לבארבי

שוב ביחד, הפעם מקרוב ושוב אנחנו עם החיבור המוצלח בין שלומי שבת ופבלו רוזנברג. שני חברים ותיקים, שני...

סטיבי וונדר בפריז: שלוש שעות בגן העדן של המוזיקה

חמישים שנה אחרי אלבום המופת שלו, סטיבי וונדר חזר לפריז והוכיח שגאונות מוזיקלית אינה מתיישנת. במשך כמעט...

מילים יפות כבר לא מספיקות לגאיה קריסטל

כשהנחמה מאבדת את משמעותה יש רגעים שבהם כל המילים היפות שבעולם פשוט אינן עוזרות. אפשר להציע נחמה, להבטיח...

בלונדי חוזרת בצהרי היום: דבי הארי עדיין יודעת איך עושים את זה

יש להקות שגם אחרי חמישים שנה מספיקות כמה שניות כדי לזהות אותן. בלונדי היא אחת מהן. כבר...

החייזרים נחתו באפטאון: VOCA PEOPLE חוגגים עשרים שנה

אמש, נחתו החייזרים הלבנים של VOCA PEOPLE במועדון אפטאון ברמת החייל בתל אביב. המופע, שיצרו ליאור כלפון...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...

לחזור לאור: כשהמוזיקה מתגייסת להצלת חיים

שירים שיכולים לעשות את ההבדל יש ערבים שבהם המוזיקה מעניקה לנו הנאה, התרגשות וכמה שעות של בריחה מהמציאות....

המוזיקה הישראלית יוצאת לעולם: פסטיבל החשיפה הבינלאומית 2026

כשהמוזיקה הישראלית פוגשת את העולם לא בכל יום מגיעים לישראל אנשי תעשיית מוזיקה בינלאומיים כדי להקשיב למה שקורה...

שותים מנדטים: המרץ 2 ועיתון הארץ נפגשים על הבר

המועדון האלטרנטיבי המרץ 2 ושכניו ממערכת עיתון "הארץ" יוצאים לשיתוף פעולה חדש. אנשי מערכת עיתון "הארץ" יוצאים...

הלילה הוא שירים: חנן יובל חוגג 80 עם חברים

אירוע של פעם ב-80 שנה יתקיים בנובמבר בהיכל התרבות בתל אביב. מיטב אמני ישראל יתכנסו לערב חגיגי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא