יום שישי, אוגוסט 28, 2026

משרד החוץ והצוללת הצהובה מזמינים מוסיקאים לחשיפה אמיתית

הפעם מדובר על חשיפה של ממש, בפני מקבלי החלטות בעולם הרחב בתחום המוסיקה וקידום אומנים, משרד החוץ נרתם, הצוללת הצהובה מפיקה בהתנדבות, זו פניה למוסיקאים להירשם ולנסות להשיג חשיפה בינלאומית שכבר הביאה קבלות בעבר. הפסטיבל יתקיים בנובמבר 2012.

תלמודי והילד בפסטיבל הקודם, צילום מסך מסרטון
תלמודי והילד בפסטיבל הקודם, צילום מסך מסרטון

אירועי חשיפה בינלאומית משמשים במה איכותית לחשיפת מיטב להקות הרוק והאינדי והרכבי הג'אז ומוסיקת העולם הישראלים בפני מקבלי החלטות בינלאומיים בתעשיית המוסיקה העולמית. פסטיבל חשיפה בינלאומית למוסיקה הוא פרויקט של הצוללת הצהובה, בשיתוף האגף לקשרי תרבות ומדע במשרד החוץ (קשת"ום) ומשרד התרבות הישראלים.

בשנתיים האחרונות הפיקו את פרויקט החשיפה לג'אז ולמוסיקת עולם. הפרויקט התקיים במשך ארבע ימים- בירושלים ותל אביב- ואירח כ-40 נציגים של תעשיית המוסיקה הרלוונטית מכל העולם.

הפרויקט הניב תוצאות מדהימות; 28 הרכבים ישראלים מובילים נחשפו בפני הנציגים- ואחוז גבוה מהם זכה להתייחסות עתידית מהם- חלקם הוזמנו לפסטיבלים, חלקם זכו לחשיפה במגזיני מוסיקה נחשבים, וחלק מהמקומות אף הגדילו ועשו ויזמו מתחם ישראל בתוך האירועים שלהם.

בעקבות ההצלחה בבית ובחוץ, הוחלט לקחת את הפרויקט עוד שלב קדימה- ולקיים חשיפה בינלאומית לרוק ואינדי ובכך לפתוח להרכבים המצוינים הפועלים היום בארץ את הדלת להצלחה בינלאומית, ולהכיר לתעשייה העולמית את התוצרים התרבותיים של ישראל.

מי יגיע?

אורחי החשיפה הבינלאומית יהיו מנהלי פסטיבלים בינלאומיים, מנהלי מוסדות תרבות בעולם, סוכנים, קניינים, פרומוטרים, מפיקים ולייבלים,  אנשי נציגויות ישראל בחו"ל ועיתונאים. 

מתי והיכן יתקיימו אירועי "חשיפה בינלאומית"?

הפסטיבל יתקיים השנה בישראל בחודש נובמבר, ויחשוף ז'אנרים מרכזיים ביצירה המוסיקלית הישראלית:

שני אירועי חשיפה שיתקיימו במשך שמונה ימים; ארבעה לג'אז ומוסיקת עולם, וארבעה לרוק ואינדי.

בכל אחת מהחשיפות, כ-25 הרכבים מקומיים יציגו את אומנותם בפני אנשי מפתח בתעשיית המוסיקה העולמית בצורה ישירה ובלתי אמצעית, וייצרו קשרים שישרתו אותם בהמשך דרכם.

ההרכבים שיופיעו על במת החשיפה הבינלאומית ייבחרו ע"י ועדה אומנותית בה חברים כמה מבכירי תעשיית המוסיקה בישראל.

אירועי פסטיבל חשיפה יתקיימו במועדים הבאים:

חשיפה לג'אז ומוסיקת עולם:

21/11-24/11

חשיפה לרוק ואינדי:

28/11-1/12

מהרו והרשמו, 120 הרכבים ומוסיקאים כבר עשו זאת עד היום בכל אחת מהקטגוריות!!, לחצו לפרטים מלאים ולמילוי טפסי הרשמה.

הנה תמצית מהארוע בשנה שעברה

פסטיבל החשיפה יתקיים בירושלים ובתל אביב, ויאפשר לאורחיו ליהנות משני העולמות השונים והמפתיעים המתקיימים במקביל בישראל הקטנה. זה הוא חלון אל העולמות השונים הגלומים בתוך היצירה התרבותית הישראלית.

במהלך הפסטיבל, האורחים ייהנו מהופעות משובחות במועדונים הטובים בארץ. ההופעות יהיו פתוחות לקהל, כך שהחוויה תתעצם מהמפגש עם הקהל הישראלי.

הכי חדשים

המחזה "האשליה" – כשהאקסית מסרבת לצאת מהראש

שנה חלפה מאז שאביגיל עזבה את רז, אך מבחינתו דבר לא הסתיים. הזמן התקדם, אולם הלב נשאר...

שיר לוי שר לאבא וממשיך אל הבארבי

בתחילת חודש יוני נפרד עולם המוזיקה מישי לוי, שהלך לעולמו בגיל 63. אחד הקולות הגדולים בזמר הישראלי...

עונת הפסטיבלים יוצאת לדרך: חנוכה 2026 חושף את הקלפים

עונת הפסטיבלים יוצאת לדרך, וחג החנוכה מתחיל להתחמם כבר בסוף אוגוסט. גם השנה צפוי החג להציע שפע...

חגיגות המאה הגיעו לשכונה: אתניקס ושירה זלוף בפארק מנהטן

חגיגות מאה השנים לבת־ים ממשיכות לנוע בין הבמות, החוף והשכונות. אמש הן הגיעו אל פארק מנהטן השוכן...

רשת מועדוני FRIENDS נוחתת ביבנה

רשת FRIENDS מבית ההסתדרות מרחיבה את מפת התרבות שלה ונוחתת גם ביבנה. היכל התרבות העירוני מצטרף לרשת,...

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

הערה 1

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

פרנק־אן־פורטר עזב את הטירה – טים קארי הלך לעולמו

השחקן והזמר הבריטי טים קארי הלך לעולמו בגיל 80. מנהלתו אישרה כי מת בשלווה בביתו בלוס אנג׳לס....

כששופן פוגש את ריו: אמיתי קורץ מצא את הסמבה שהסתתרה בתוך הקלאסיקה

ישנם רעיונות מוזיקליים שאפשר להסביר במשך דקות ארוכות. אחרים זקוקים לכמה שניות בלבד כדי לגרום לחיוך. קחו...

עוף החול יוצאת מג׳נסיס: הבמה הופכת לפסטיבל עצמאי ב־toX ראשון לציון

יש רגע שבו במה מפסיקה להיות רק במה. היא מפתחת אופי, קהל ואפילו קצב חיים משלה. זה...

איתי לוי מסמן וי על הבארבי

יש במוזיקה הישראלית כמה במות שהשם שלהן מספר סיפור עוד לפני שנדלק האור הראשון. מנורה מסמן כוח...

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא