שבת, מאי 23, 2026

זאת אהבה…

דיווח ממפגש עם הזמרים מתי כספי וריקי גל לקראת חידוש המופע המיתולוגי "מה זאת אהבה" בחודש מרץ הקרוב, סיפורים, תמונות וקטעי וידיאו, צילם, תיעד ומדווח – יובל אראל ל"עכבר העיר און ליין", "חדשות המוסיקה" ו"הבלוג של יובל אראל".

מתי כספי וריקי גל, מה זאת אהבה, מופע מתחדש. צילום: יובל אראל
מתי כספי וריקי גל, מה זאת אהבה, מופע מתחדש. צילום: יובל אראל

כמעט 24 שנים חלפו מאז השיקו מתי כספי וריקי גל את המופע המיתולוגי "מה זאת אהבה", מופע המתבסס על אלבום החקוק בפס הקול הישראלי, עם שירים כדוגמת –  ילד אסור ילד, מותר, מערבה מכאן, נערת הרוק, הנה פתחתי חלון, מקום לדאגה ועוד.

הצמד של נסיכי המוסיקה הישראלית החל את דרכו עוד כששרתו שניהם בצבא, ריקי בלהקת חיל הים ומתי בלהקת פיקוד דרום, נפגשו באבו רודס בסיני, שם לדבריה שמעה לראשונה את מתי מנגן בגיטרה בערב, היא ישבה לידו וחשה לדבריה  "וואו, זה אחר, זה מיוחד, זה שונה וידעתי שזה מה שאני רוצה…"

עשרים שנה מאוחר יותר, בשנות השמונים, הרבו מתי כספי וריקי גל לשתף פעולה, מתי הלחין, עיבד והפיק את אלבומה הראשון והיה זה אך טבעי שימשיך בכך באלבומה השני "מה זאת אהבה", האלבום כאמור הוביל לסבב הופעות באותו שם, כעשר שנים מאוחר יותר חזרו לשתף פעולה באלבום "אוהבת אותך יותר" של ריקי בו נכללו שירים שכתבה ריקי ועיבד והפיק מתי.

זאת אהבה, מתי כספי וריקי גל חוזרים לאלבום המשותף. צילום: יובל אראל
זאת אהבה, מתי כספי וריקי גל חוזרים לאלבום המשותף. צילום: יובל אראל

במהלך מפגש שהתקיים היום עם השניים אמרה ריקי גל כאשר נשאלה כי "השירים הם הילדים שלי, אז מתי כספי הוא האבא של הילדים שלי, השירים שלי", גם מתי ציין כי "כיום אנו נמצאים עם מטען של החיים, שכל אחד מהם לקח עמו, חוכמת חיים וניסיון במה שיעזרו לנו מאוד להעלות את המופע באופן בוגר".

אני לא חושב שצריך להרבות במילים על השניים, יחד ולחוד כל אחד מהם הוא אכן נסיך בעולם המוסיקה הישראלי, הם נעוצים כל כך חזק ועמוק בדי,אן,אי המוסיקלי של כל אחד ואחת מאתנו בין קשיש ובין צעיר.

עתה, הם חוזרים לשתף פעולה, בכוונתם לצאת במופע מחודש עם שירי האלבום ההוא, ובנוסף שירים של כל אחד מהם שיתווספו, המופע יפתח בערב חגיגי בתיאטרון נוקיה, כן אולם הספורט נוקיה יהפוך לערב אחד לאולם תיאטרון עם מושבים סדורים באופן חד פעמי, 21 נגנים ילוו את הצמד, נראה כי אפשר לצאת להרפתקת נוסטלגיה מוסיקלית חדשה.

גן עדן די קטן | וגבולו גיהנום. | מלאכים עפים, | אך כנפי השלג חרוכות, | עיניים עייפות, | דומות. | עוד נשיקה אחת, | עד אובדן נשימה. | כשהלב נשבר, | הכאב מתוק העונג הוא מר | מה זאת אהבה? | מה זאת אהבה? | מה היא מבקשת? | את ימי את לילותי ולא די.

לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהמפגש עם מתי כספי וריקי גל

לחצו לעיון בכתבה קודמת שלי על ריקי גל

מה זאת אהבה, אז והיום, מתי כספי וריקי גל


 

הכי חדשים

דיק פארי – הצליל שנשם בתוך פינק פלויד

הסקסופון שנכנס להיסטוריה יש נגנים שלא צריכים לעמוד בקדמת הבמה. די בכמה תווים כדי שכל העולם יעצור. דיק...

ארבעים שנה בלב

יש אלבומים שהופכים עם השנים לחלק מהזיכרון הקולקטיבי. האשה שאיתי הוא אחד מהם. ארבעים שנה אחרי שיצא...

אורי כלטוב – לא רוצה לאהוב אותי

יש שירים שתופסים את הלב כבר מההאזנה הראשונה. "לא רוצה לאהוב אותי" של אורי כלטוב עושה בדיוק...

קורדרוי – אתה כבר לא המלך

יש משהו נדיר בקורדרוי. לא עוד זמר עם נגני ליווי ולא עוד פרויקט אולפני נוצץ. זו להקה...

אביב גפן מקדים את נשף הרוק לתאריך 17 ביוני

לפני זמן קצר הודיע הזמר והיוצר אביב גפן על הזזת מועד נשף הרוק המתוכנן ליום קודם, הנה...

שירים שחוזרים לעצמם

לפעמים שיר לא מסיים את חייו ברגע שיצא לעולם. הזמן משנה אותו. המציאות צורבת בו שכבות חדשות....

2 הערות

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

הלילה הכי רועש בעיר חוזר לקריית המלאכה עם עשרות הופעות חיות

פסטיבל הלילה האלטרנטיבי חוזר לקריית המלאכה והפעם הוא מגיע בגדול. עיריית תל אביב יפו מחברת בין "תרבות...

היכונו לפסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים ה-12

פסטיבל הג'אז הירושלמי חוזר למוזיאון ישראל פסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים חוזר בקיץ לשלושה לילות של מוזיקה וחופש. המהדורה...

פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר ומחבר בין צליל לקו

שלושה ימים של מוזיקה ישראלית, קומיקס ואנימציה בסינמטק הרצליה פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר לסיבוב שני ומביא חיבור מסקרן...

דוקאביב 2026 חוזר לתל אביב עם מבט חד על המציאות

פסטיבל דוקאביב חוזר לעיר עם נוכחות שמסרבת להתעלם מהמציאות. זו השנה ה-28 שבה הקולנוע התיעודי מתכנס למפגש...

ברי סחרוף מוביל את “מִדְבָּרִי” – לילה אלקטרוני תחת שמי המדבר

מִדְבָּרִי - כשהמדבר פוגש את הצליל יש לילות שמתחילים במוזיקה ונגמרים בחוויה. מִדְבָּרִי מכוון בדיוק לשם. ביום חמישי...

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא