יום שני, אפריל 20, 2026

אוריין שוקרון – ילד

עם שני תארים אקדמאים בתחום המוזיקה ועמדת הניצוח והניהול על התזמורת האנדלוסית "אלמוגרביה" צועד אוריין שוקרון אשר הנו בסך הכל בן 28 לקראת אלבום בכורה ומשחרר שיר חדש העוסק בפחדיו כילד, אותו כתב והלחין ואף נטל חלק בהפקתו המוזיקלית לצד יאיר לוי.

כך אוריין עם שחרורו של השיר החדש – "כל חיי הייתי במרדף. מהגן ליסודי, מהיסודי לתיכון, מהתיכון לצבא, תוך כדי הצבא התחלתי ללמוד באקדמיה למוסיקה בירושלים וזכיתי להופיע בארץ ובעולם. לפני שנתיים נסעתי ללמוד בבודפשט. מעולם לא הייתה לי ההזדמנות להיות עם עצמי, במשך שנה שלמה, בארץ זרה שאני לא דובר את השפה. זכיתי בשנה בה היה לי המון זמן לחשבון נפש.
זמן לעצור ולעכל את כל המרדף הזה. ושם, בימי החורף הקפואים של הונגריה, כשהשלג יורד בחוץ ומלבין את כל העיר, אני לבד בדירת 3 חדרים, תקרה 4 מטר גובה. נזכר בילד שהייתי. ילד רגיש עם פחדים שחשבתי שרק לי יש, עם מחשבות שחשבתי שרק אני חושב ואין את מי לשתף. ואין עם מי לדבר. כשהייתי נער כתבתי יומן. יומן פחדים וסודות, מחשבות וחלומות. לפעמים כשאני חוזר לבית של ההורים שלי במעלות, אני מוצא את עצמי צולל לתוכו. עובר בין הדפים והמילים שהיו ילדותי, עד שאני מגיע למקומות החסרים – אלה שגנזתי. החשש שהסודות שלי כל כך אפלים, גרם לי לא להאמין שיש מישהו בעולם שיוכל להיות לצידי באמת. אני מאמין שהסיפור שלי הוא סיפור של לא מעט ילדים וילדות, נערות ונערים, שמתמודדים עם אתגרי ההתבגרות של הגוף והנפש שלהם, ומרגישים שאין מי שאיתו יוכלו לדבר ושיוכל להכיל אותם. אז הם מגיעים הביתה, מחייכים לאמא, נכנסים לחדר ומתפרקים בבכי מתחת לשמיכה. בהמשך הם גם מחפשים את הפתרונות בחוץ, בורחים לאין סוף. אבל גם שם, היובש גדול ונחמה אין. והכאב העצום הזה, על אותו ילד שהייתי, ועל הילד שעדיין נמצא בתוכי, הוביל אותי לכתוב לו את השיר הזה. לומר לו שיש מי לסמוך עליו, יש מי שיודע ומחבק את כל הפחדים שלו עמוק בפנים. ילד שלי, ילד שבי, אתה לא לבד. מתרגש כמו שלא התרגשתי כל כך הרבה זמן. מחכה לשמוע את הסיפורים שלכם ושלכן. הלוואי שתרגישו חופשי לשתף – אני כאן. אוהב מקשיב מכיל ומאמין. אוריין ❣️"

על הקליפ אחראי דניאל דהאן.

 

 

הכי חדשים

מצחיקונת, מירי מסיקה תופסת את מרכז הבמה

יש מחזות זמר שאתה זוכר דרך השירים שלהם, ויש כאלה שנשארים בזיכרון בזכות הסיפור. ב“מצחיקונת” של תיאטרון toMix...

ריטה חזרה לבארבי

מועדון הבארבי מתמלא שוב עד אפס מקום. ריטה חוזרת לבמה אחרי כמעט חודשיים של שקט כפוי. הקהל...

נועה קירל משנה כיוון – מהפארק לשני מופעים באמפי ראשון לציון

המהלך מתחדד עכשיו באופן רשמי. המופע הגדול שתוכנן להיערך בפארק הירקון בתאריך 7 במאי 2026 לא יוצא...

פסטיבל סאנסט משנה תאריכים – מהשקיעה של אפריל אל הקיץ

פסטיבל סאנסט, שתוכנן להתקיים בתחילת אפריל סביב חול המועד פסח, משנה כיוון ומתעדכן עם סדרת מופעים חדשה...

כשהסתיו נכנס לבמה – הרגע שבו השיר של שי-לי עטרי סירב להישאר רק שיר

זה קרה שם, סוף שנת 2015, על הבמה הקטנה של זאפה ברמת החייל, ערב השקה לאלבום בכורה....

דינה פלד תנהל את היכל התרבות בתל אביב

דינה פלד מונתה למנכ"לית היכל התרבות תל אביב-יפו ותיכנס לתפקידה בתקופה הקרובה. היא מגיעה לאחר עשור כמנכ"לית...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא