יום שלישי, יוני 16, 2026

המחאה של אסף

אסף בוכמן טריו, מופע השקת אלבום, סאבליים ת"א, מוצ"ש 18.06.2011 23:00. הגיע, ראה ושמע, צילם וכתב – יובל אראל.

אסף בוכמן משיק אלבום בכורה
אסף בוכמן משיק אלבום בכורה

אסף בוכמן החל את דרכו המוסיקלית כנגן גיטרה, הספיק ליטול חלק בהרכבים "השקפתו של מרפי", "מימיקה", "פשוטי העם" ואף עם הזמרת עידית אשל. על אלבום הבכורה, "הכיוון החדש", החל לעבוד לפני כארבע שנים, בעקבות קורס תרגולי מדיטציה שנטל בו חלק, החל להתגלגל בראשו הרעיון ל"כיוון חדש", זהו גם שיר הנושא באלבום.

את העבודה על האלבום ביצע אסף כמעט לבד. הוא אחראי על כתיבת המילים, הלחנים, העיבודים, ההפקה והנגינה על כל הכלים, למעט תופים. הוא ליקט את כל החומרים שכתב בעשר השנים האחרונות ואגד 12 רצועות מוסיקה המציגות את התובנות והאמת הפנימית שלו על כל רבדיה. אסף הוא זמר מחאה, המחאה ניבטת מתוך שיריו, הזועקים וצועקים מתוך הלב, מתוך השכל והתבונה הפנימית.

נטילת אחריות על עצמך – "להיות בדיוק במקום בו תרצה\ זה אתה שמחליט מה יקרה או לא יקרה" הוא המוטיב העיקרי בשיר הפותח את האלבום "בוא ותראה". הוא ממשיך בשיר "לצעוק" – "והנה מגיע הזמן לעבור את הסמן\ לשחרר עכבות מטפס לפסגות\של ההרים הרחוקים שאולי מתקרבים\ עכשיו הגיע הזמן לצעוק"

וכך שיר אחר שיר, מעוטרים ברוק'נרול קצבי, מנסה אסף להעביר את התובנות שלו אל המאזין. קח את חייך בידייך, היה אתה האדון לגורלך…

אסף בוכמן – הכיוון החדש
אסף בוכמן – הכיוון החדש

המופע בסאבליים נפתח בשיר הנושא של האלבום "הכיוון החדש" עם כמה אפקטים אלקטרונים ונפתח לשיר דרך בסגנון פולק – "ואת איתי בכל דקה\ גם אם אהיה רחוק אני מרגיש אתך\ פשוט צריך לתפוס קצת שלווה\ אני אחזור מהר תהיי בטוחה\ את בטוחה"

עתה, משסימן לקהל את המסלול המוסיקלי שלו עוצר אסף בוכמן לפני השיר הבא ומספר קצת על הדרך שהובילה אותו לכתוב את השירים, את המנגינות.

הנגנים של אסף, דוד מכנס על הבס ואלירן קונונוביץ על התופים נותנים לאסף את חטיבת הקצב, מושלמת, איננה מחפשת דרך אחרת מלבד להשאירו בתלם המוסיקלי.

מעת לעת ניתן להבחין כי אסף הוא בתוך תוכו אסף הוא רוקר, בחלק המשירים הוא יוצא בקטעי סולו חשמליים, עובר לדיסטורשיין, משמע היה זה מופע רוק אצטדיונים, ושוב חוזר למלודיות המלוות את התכנים, המילים, הם החלק החשוב בשירתו של אסף.

המוסיקה בשלה ובוגרת, אסף הוא סינגר סונגרייטר, אולם במובן שונה מהמקובל, שיריו אינם כמחאה פופולרית, מחאתו הנה כהמלצה לצאת לעצמאות אישית.

אסף בוכמן ועידית אשל
אסף בוכמן ועידית אשל

הוא מזמין אל הבמה את הזמרת עידית אשל, המבצעת עימו כמה וכמה מהשירים שלו וגם את אחד משיריה "שיר זן", את עידית ראיתי בעת שהשיקה את אלבומה החדש לפני כחודש בתיאטרון תמונע.

אין ספק כי השילוב ביניהם עובד מצויין, אסף מלבד היותו כותב ויוצר הוא נגן מעולה, כבר ציינתי את עברו בהרכבים שונים…כן הייה זה חלק לא רע בכלל בערב הנוכחי.

לסיכום – 85 דקות של מוסיקה רעננה, מילים כדורבנות, עיבוד מוסיקלי בוגר ומחושב, אווירה טובה, לכו על זה, חפשו את המופע הבא של אסף בוכמן טריו.

לחצו לצפייה בגלריית תמונות מההופעה בסאבליים

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150218619094654.333179.721654653&l=02a51ddefb

לחצו לעיון בכתבה שלי באתר "חדשות המוסיקה"

http://www.music-news.co.il/artGallerySingle.asp?galleryId=26&artId=1355

אסף בוכמן – השקת אלבום – הכיוון החדש- סאבליים

הכי חדשים

שיריה של עדי קיסר מקבלים חיים חדשים

גמר תחרות הלחנת שירי משוררת הבית לשנת תשפ"ו ייערך בבית היוצר בתל אביב ביום שני, 22 ביוני, יתמלא...

היכונו לאירועי לילה לבן 2026

תל אביב-יפו תלבש לבן בלילה שבין חמישי לשישי, 25 ביוני, ותציע לתושבים ולמבקרים מסע תרבותי חוצה שכונות,...

שבוע העיצוב ירושלים חוזר למגרש

בין 9 ל 16 ביולי יארח בית הנסן בירושלים את המהדורה ה 15 של שבוע העיצוב ירושלים....

פסטיבל מנופים 2026 יפתח את שערי ההכרה עם אמנות, מוזיקה ופרפורמנס ברחבי ירושלים

חמישה ימים של יצירה עכשווית יהפכו את ירושלים למרחב של מפגש בין אמנות, חברה וזיכרון יש פסטיבלים שמציגים...

מאור אשכנזי – רוצה להיות חבר שלי?

השיר החדש של מאור אשכנזי לוקח מפגש מקרי בסופר ומתרגם אותו לחשבון נפש חשוף על ילדות, חמלה...

נונו וג'ימבו ג'יי – ספורט

בקיץ 1981 עמדתי באצטדיון רמת גן כחלק ממערך האבטחה והסדר הציבורי המשטרתי של המכביה ה־11. מסביבי זרמו...

הערה 1

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

היכונו לאירועי לילה לבן 2026

תל אביב-יפו תלבש לבן בלילה שבין חמישי לשישי, 25 ביוני, ותציע לתושבים ולמבקרים מסע תרבותי חוצה שכונות,...

פסטיבל מנופים 2026 יפתח את שערי ההכרה עם אמנות, מוזיקה ופרפורמנס ברחבי ירושלים

חמישה ימים של יצירה עכשווית יהפכו את ירושלים למרחב של מפגש בין אמנות, חברה וזיכרון יש פסטיבלים שמציגים...

לאורך הליטני – צוותא מצדיעה לדני ליטני בערב מחווה מיוחד ליום הולדתו ה-83

ערב אחד יחבר על במה אחת את חבריו של דני ליטני ואת אוהבי המוזיקה הישראלית. ב-30 ביוני...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור, שידור חי מהשטח

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא