יום שלישי, אפריל 7, 2026

סגיב כהן ושחר עדוי – דור לדור

המוזיקאי והיוצר סגיב כהן והזמר שחר עדוי משיקים דואט חדש בשם ״דור לדור״. השיר עוסק במורשת יהדות תימן ובהמשכיות מסורת הניגונים והפיוטים שעלו ארצה. המסורת הזו הובאה עם דור האבות והסבים וממשיכה להישמר גם כיום.

סגיב כהן הוא אחד היוצרים הבולטים במוזיקה הישראלית. שחר עדוי הוא זמר ויוצר צעיר שהגיע לחצי גמר ״אקס פקטור לאירוויזיון״ בשנת 2022. הדואט מפגיש בין קול ותיק לקול צעיר, כחלק מהרעיון המרכזי של השיר.

את מילות השיר כתב יגאל בן שלום, נשיא האגודה לטיפוח חברה ותרבות מורשת יהודי תימן. סגיב כהן הלחין, והעיבוד המוזיקלי בוצע על ידי רון בקל.

לשיר נלווה קליפ שיצר וביים אילן לווי. הקליפ כולל חומרי ארכיון מקוריים וצילומים של לימוד ילדי תימן אצל המארי. הוא מציג את העברת המסורת בין הדורות ואת המקורות התרבותיים של הניגונים.

מתוך דברים אישיים שכתב מחבר המילים יגאל בן שלום – ״הורי עלו מתימן בשנות השלושים של המאה העשרים כילדים. אבי, עובדיה בן שלום, גדל כישראלי מחוץ לבית אך שמר על מסורת יהודי תימן – המנהג, הפיוט והשירה בתוך הבית. הוא היה פורץ דרך תרבותי והקים אגודה לשמירה על מורשת יהודי תימן, מתוך אמונה שתרבות זו היא חלק בלתי נפרד מתרבותו של עם ישראל כולו.

ניגוני שירת תימן והפיוטים בבית הכנסת ליוו אותי מאז ילדותי בשבתות ובחגים. מילות השיר נבעו מתוך געגוע לקולו של אבי – שליח ציבור שקולו הרטיט מתפללים ושירתו שמחה רבים באירועים שיזם במסגרת פעילות האגודה. כיום אני ממשיך את דרכו כנשיא האגודה לטיפוח חברה ותרבות מורשת יהודי תימן, ופועל לחשיפת התרבות במחקר, בספרות, בשירה ובפיוט, ובאמצעות המרחב הדיגיטלי – בעיקר עבור הדור הצעיר.

את בתי השיר הקדשתי לאבי, לעולי תימן, לחבלי הגאולה בדרך לארץ ישראל, ולדור הצעיר – בתקווה שימשיך לשמור על הניגונים הנפלאים והמסורת העשירה, במקביל לתרומה לחברה בישראל ולתרבות המתחדשת בארץ״.

השיר החדש יצא בשתי גרסאות, הגרסא "התימנית" והגרסה לקהל הרחב. צפו בשתיהן..

הכי חדשים

היכל התרבות מכריז על חזרה לפעילות – "שאגת התרבות"

גם היכל התרבות תל אביב מצטרף לשורת מוסדות התרבות שלא שוקעים בתנומה, ומבקש להחזיר את הפעילות בהדרגה,...

המורה לפיתוח קול לנה אוסטרובסקי בין קורבנות הטיל בחיפה

יש ידיעות שנכנסות לשטף היומי ונעלמות, ויש כאלה שעוצרות לרגע את הנשימה. הידיעה על מותה של לנה...

התרעה מוקדמת בצוללת צהובה

הצוללת עולה לפני השטח - ומגיבה למציאות בזמן שבו התרבות המקומית נדרשת להתאים את עצמה למציאות ביטחונית משתנה,...

נסרין קדרי – יהלום מעבדה

חמישה שירים בין חג לפרידה ובין ציניות לרגש חשוף כל שנה חגי האביב מביאים איתם פריחה, לא רק...

האם סלין דיון תגיע לישראל

זו השאלה שחוזרת שוב ושוב אל מרכז השיח המקומי בכל פעם ששמה עולה מחדש בכותרות. עכשיו, כשהיא...

פסטיבל Pride Land בים המלח

ארבעה ימים בלב המדבר, בין מלח לשמש, צפויים לייצר בקיץ הקרוב מציאות אחרת. פסטיבל Pride Land, שייערך...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

עולם ההופעות שותק – ושאול מזרחי שובר את הדממה

כשהעיר התעוררה לאזעקה באותו בוקר שבת, הרגע שבו התברר שאנחנו נכנסים למערכה צבאית, בבארבי לא חיכו. שאול...

פסח בלי פסטיבלים – התרבות הישראלית נדחית לקיץ

חופשת חג הפסח בדרך כלל מביאה איתה פסטיבלים והופעות בכל הארץ. השנה התמונה אחרת לגמרי. אירועים שתוכננו...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא