יום שלישי, ספטמבר 1, 2026

צוללת צהובה מארחת – QUEENTA – Woman Music Festival

פסטיבל QUEENTA – Woman Music Festival חוזר בפעם הרביעית ובמהדורה מחודשת, בניהולן האמנותי של דנה ברגר, הילה רוח וגל דה פז בבית צוללת צהובה בירושלים.

אותה הגברת בשינוי אדרת: בשנתו הרביעית, הפסטיבל הנשי מבית צוללת צהובה י-ם שהוקדש עד כה ליוצרות ומבצעות בתחום הג'אז בלבד, פותח שעריו לכלל הסגנונות המוזיקליים. בכל ערב מנהלת אמנותית אחרת תעלה למופע מקור משלה ותאצור מופע מקור נוסף פרי דמיונה. בין לבין, ברחבי הצוללת, מופעים ותקלוטים נשיים.

משתתפות ומשתתפים: דנה ברגר, הילה רוח, גל דה פז, סיון טלמור, איה זהבי פייגלין, דניאל רובין, צרויה להב, טליה דנציג, עינב ג'קסון כהן, נויה עדר, גל לוגסי, אפרת גוש, עמיר לב, קרני פוסטל, מעיין ליניק, זיו בראשי, קוסטה קפלן, נגה שלו, ג'ני פנקין, עומר גושן, בנות ציון, ג'יי למוטה, דניאל רובין, שחר אברג'ל, נטלי דשטי, שירה פיש, מור אופפר לפרטים מלאים על כל אחת ואחת מהאמניות לחצו כאן

פסטיבל QUEENTA מבית צוללת צהובה ובתמיכת קרן ברכה פותח השנה את שעריו לכלל הז'אנרים המוזיקליים. את הפסטיבל, שנולד במטרה לקדם יוצרות ויצירה נשית, אוצרות השנה לראשונה שלוש מוזיקאיות מובילות, אחת בכל ערב, שמגיעות מעולמות מוזיקליים שונים. ההבדלים מתבטאים בשוני הסגנוני והרעיוני של כל ערב, מה שהופך את הפסטיבל לססגוני ומגוון, לתמונה הגדולה מסך חלקיה.

השנה, הוזמנו להוביל את הפסטיבל דנה ברגר, הילה רוח וגל דה פז. בכל ערב תופיע הזמרת היוצרת והמנהלת האמנותית של אותו ערב במופע מיוחד משלה, לצד מופע מקור נוסף ייחודי שאצרה. בין לבין יעלו מופעים קצרים לחימום האווירה וכל ערב ינעל בתיקלוט של DJ אחרת. העבודה נעשתה בשיתוף עם מנהלו האמנותי של הצוללת, דוד חיים סעידוב וצוות הצוללת.

דנה ברגר. צילום יובל ושילי אראל
דנה ברגר. צילום יובל ושילי אראל

ערב פתיחת הפסטיבל (13/5) יהיה בהובלת דנה ברגר עם המופע "בלב פתוח", בנוסף תאצור מופע עם שירי המחאה של הזמרות הגדולות בהשתתפותה, יחד עם סיון טלמור, איה זהבי פייגלין, דניאל רובין וצרויה להב. באותו ערב יופיעו גם טליה דנציג ולהקתה, גל לוגסי עם שירת הלב ותתקלט שירה פיש.

הילה רוח. צילום יובל אראל
הילה רוח. צילום יובל אראל

בערב השני (14.5) בהובלתה של הילה רוח, היא תופיע במופע מיוחד עם רביעיית מיתרים ותאצור מופע נוסף בהשתתפותה "מחווה ליוצרות בעברית – Girl in a Band" יחד עם אפרת גוש, עמיר לב, קרני פוסטל, מעיין ליניק, זיו בראשי וקוסטה קפלן. עוד תופיע נגה שלו ותתקלט זיו בראשי.

גל דה פז, צילום יובל אראל
גל דה פז, צילום יובל אראל

את הערב האחרון (15.5) תנהל גל דה פז, שתופיע במופע גוספל מיוחד לראשונה עם בנות ציון – העבריים (עבריות) מדימונה, ובנוסף תאצור ערב בהשתתפות הדור החדש של הקולות הנשיים הבועטים של ימינו במופע מחווה לזמרות הגדולות של ישראל, בהשתתפות ג'ני פנקין, עומר גושן, גל דה פז, ג'יי למוטה ודניאל רובין. עוד יופיעו נטלי דשטי, SEMESH (שחר אברג'ל) ותתקלט מור אופפר.

צוללת צהובה שיזמו ואמונים על הפקת הפסטיבל, נותנים במה כבר שנים רבות לפרויקטים שונים אשר מטרתם העיקרית היא להוות בית, לטפח ולקדם מוזיקאים ויצירה מוזיקלית מקצועית. דוד חיים סעידוב, מנהלו האמנותי של הצוללת: "QUEENTA נולדה מתוך רצון לתת רוח גבית ובמה מרכזית ליוצרות ומבצעות עם אמירה יוצאת דופן, שהביאו ומביאות קול אחר לשדה המוזיקה בארץ ובעולם. עולם המוזיקה לא מפסיק להשתנות, להתפתח, לפרוץ גבולות וגם אנחנו בפסטיבל, מתחדשים. השנה החלטנו להרחיב את גבולות הפסטיבל ולתת במה מרכזית למוזיקאיות מובילות, כל אחת בתחומה, ובמקביל לאצור ערבי מחווה שבמרכזן נשים משפיעות בעולם המוזיקה. כל ערב הוא מסע בפני עצמו ותחת היריעה הרחבה של הפסטיבל מתקבלים חיבורים מפתיעים ומפגשים חד פעמיים שנוצרו במיוחד. מזמינים אתכם לחוויה חד פעמית".

לתכניה המלאה לחצו כאן

לרכישת כרטיסים לחצו כאן

לאתר הפסטיבל לחצו כאן

סייב דה דייט – 13-15.5.25

הכי חדשים

אור משוגע: תופעת דופלר חוזרת לעניינים

יש להקות שלא נעלמות באמת, גם כאשר השקט נמשך כמה שנים. השירים נשארים ברדיו, בתקליטים ובזיכרונות של...

ספטמבר נכנס לקצב: ערבי הג׳אז שיפתחו את הסתיו בתל אביב

הקיץ עדיין מסרב להיפרד, אבל לוח ההופעות כבר מבשר על שינוי. ספטמבר מביא לתל אביב רצף ערבי...

חוזרים לרעים, זוכרים יחד

שלוש שנים חלפו מאז אותה שבת שחורה, אך הזמן לא מקהה את הכאב. ביום רביעי, 7 באוקטובר,...

האור של הנובה יזרח שוב במדבר

קהילת הנובה חוזרת למדבר בלאק רוק שבנבדה, ונושאת עמה זיכרון כואב. זו השנה השלישית שבה יוקם מיצב...

שירה זלוף כבשה את האוזן השלישית עם ויניל לבן

היום האחרון של החופש הגדול קיבל פסקול צעיר, צבעוני ובעיקר צפוף. שירה זלוף הגיעה לחנות האוזן השלישית...

עידן עמדי קרוב בשיא הרגש

המופע החדש של עידן עמדי, “קרוב”, מבקש להחזיר את השירים אל המקום הראשוני והחשוף שלהם: הקול, הסיפור,...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

פרנק־אן־פורטר עזב את הטירה – טים קארי הלך לעולמו

השחקן והזמר הבריטי טים קארי הלך לעולמו בגיל 80. מנהלתו אישרה כי מת בשלווה בביתו בלוס אנג׳לס....

כששופן פוגש את ריו: אמיתי קורץ מצא את הסמבה שהסתתרה בתוך הקלאסיקה

ישנם רעיונות מוזיקליים שאפשר להסביר במשך דקות ארוכות. אחרים זקוקים לכמה שניות בלבד כדי לגרום לחיוך. קחו...

עוף החול יוצאת מג׳נסיס: הבמה הופכת לפסטיבל עצמאי ב־toX ראשון לציון

יש רגע שבו במה מפסיקה להיות רק במה. היא מפתחת אופי, קהל ואפילו קצב חיים משלה. זה...

איתי לוי מסמן וי על הבארבי

יש במוזיקה הישראלית כמה במות שהשם שלהן מספר סיפור עוד לפני שנדלק האור הראשון. מנורה מסמן כוח...

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא