יום שישי, אפריל 3, 2026

לבנת בן חמו – אלבום בכורה ומופעי השקה

את לבנת בן חמו הכרתי כאשת רדיו בתחנות הצבאיות גל"צ וגלגל"צ שאף זכתה בפרס של מפקד התחנה בעקבות אירוח של קבוצת "ערס פואטיקה" באחת מהתוכניות שערכה. לפני מספר שנים עזבה לבנת את העבודה בתחנת הרדיו על מנת להגשים את חלום חייה – להיות זמרת השרה מיצירותיה. לבנת החלה לעבוד על אלבום בכורה עם שיריה, אותם היא כתבה, הלחינה ואף שרה. במסגרת עבודת היצירה שתפה לבנת פעולה עם מוזיקאים יוצרים נוספים – דודי בר דוד, מורן דוד.

מבט נשי

השירים של לבנת נכתבו מתוך נקודת מבט ישירה של אישה המבינה כי הזמן חולף ואם היא לא תתפוס את הרכבת בעיתוי הנכון, ההחמצה תלווה אותה לנצח. יש בשיריה עיסוק במחירים, בוויתורים, בהתמודדות מול מוסכמות חברתיות, משפחתיות וזוגיות ומעל הכל בולט הניסיון לחבר בין הקצוות המרכיבים את חייה.

הופעות השקה

המלחמה עצרה את כל התוכניות לחגוג את השקתו, בינתיים לבנת הפכה לאמא טרייה לנונה וכעת היא עומדת לציין את יציאתו של האלבום בצמד הופעות, הראשונה בתאריך 18 בפברואר בשעה 21:00 במרכז ברודט לתרבות יהודית (רח' צייטלין 22 ת"א) כרטיסים זמינים כאן. ההופעה השנייה תתקיים בתאריך 26 במרץ בשעה 21:30 במועדון צוללת צהובה (רח' הרכבים 13, ירושלים) כרטיסים זמינים כאן. עם לבנת מעל הבמות ינגנו אלמוג ליזמי (תופים), מארק קקון (גיטרות ועוד), נתנאל סיטון (בס) ורועי שמע (קלידים ומחשב), בהפקתו המוזיקלית של אוריאל ויינברגר.

בדרך לאלבום

בדרך לאלבום ולמופעים שיחררה לבנת בן חמו מספר משירי האלבום בלוויית ווידאו קליפים, חלקם יצא בעודה בהריון ואילו האחרון אחרי הלידה. הנה הם

כך לבנת בן חמו על האלבום החדש – "רוב החיים שלי אני מנסה לגשר על פערים. ביני לבין עצמי, ביני לבין הסביבה שבה גדלתי, בין הבית לבין המקומות שאליהם הגעתי כבוגרת. גדלתי במשפחה מרוקאית באשדוד, למדתי באולפנא. משם הגעתי לגלי צה"ל ואז לאוניברסיטת תל אביב. נכון שבכל המקומות מדברים עברית, אבל אני הרגשתי שמדובר בשתי שפות שונות. כשרכשתי את השפה החדשה, לא הצלחתי לחזור ולדבר בשפת האם. הרגשתי אשמה, התגעגעתי. נתקעתי בלב ים בין שתי ארצות ולא מצאתי אף סירה שתביא אותי לחוף מבטחים. מאז אני מנסה ללמוד את השפה השלישית, זו שבעזרתה אהיה מסוגלת לדבר עם כולם, להיות מובנת ולחבר בין השפה הראשונה לשנייה. הרפסודה שבעזרתה אשייט בין הארצות".

 

הכי חדשים

צרויה להב הלכה לעולמה

מי שכתבה את הפסקול של הרגש הישראלי ידעה תמיד להישאר מאחורי השירים צרויה להב, מהקולות הייחודיים והעמוקים בזמר...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

נדב אזולאי- דינוזאור צעצוע

נדב אזולאי לא מגיע לאלבום הזה כדי להכריז הכרזות. הוא גם לא מחפש רגע שיא שיגדיר אותו....

מועדון צוותא חוזר עם סדרת מופעים אינטימיים

אינטימי בצוותא - תרבות בימים של מציאות מתוחה אחרי תקופה ארוכה של דממה כפויה, תיאטרון צוותא חוזר לפעילות...

אירוויזיון אסיה מכוון לבנגקוק האם הפעם זה יקרה

אירוויזיון אסיה חוזר לכותרות הפעם עם תאריך יעד (14.11.2026) אבל גם עם הרבה סימני שאלה. אחרי שנים של...

בין יוזמה מלמעלה לעשייה מהשטח עולם התרבות מתגייס

שני מסלולים, מטרה אחת בין הבטחות מלמעלה לפעולה מהשטח עולם התרבות הישראלי נמצא כבר שבועות בקיפאון מוחלט. אולמות...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

עולם ההופעות שותק – ושאול מזרחי שובר את הדממה

כשהעיר התעוררה לאזעקה באותו בוקר שבת, הרגע שבו התברר שאנחנו נכנסים למערכה צבאית, בבארבי לא חיכו. שאול...

פסח בלי פסטיבלים – התרבות הישראלית נדחית לקיץ

חופשת חג הפסח בדרך כלל מביאה איתה פסטיבלים והופעות בכל הארץ. השנה התמונה אחרת לגמרי. אירועים שתוכננו...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא