יום רביעי, מאי 27, 2026

השיר Salam Yalbint בביצועה של מגי היקרי שובץ בסדרה רכבת הקרח בנטפליקס

עוד ניצחון ישראלי בפלטפורמת הסרטים הבינלאומית נטפליקס. השיר התימני העממי Salam Yalbint בביצועה של מגי היקרי אשר הופיע באלבומה Alashoo שיצא לאור בשנת 2019 בלייבל נענע דיסק ,שובץ בפרק התשיעי בעונה השלישית בסדרה רכבת הקרח – Snowpiercer בנטפליקס. כך הגיבה מגי על השיבוץ – "מעולם לא חלמתי שאראה את ג׳ניפר קונלי מדלגת במדרגות לצלילי השיר שלי. סוריאליסטי ומדהים בו זמנית"

רכבת הקרח (באנגלית: Snowpiercer) היא סדרת טלוויזיה אמריקאית מסוגת דרמה דיסטופית פוסט-אפוקליפטית שעלתה לשידור  במאי 2020. הסדרה מבוססת על הסרט הדרום קוריאני-צ'כי משנת 2013 באותו השם, שבוים על ידי הבמאי בונג ג'ון-הו, ועל הרומן הגרפי הצרפתי גם כן באותו השם משנת 1982, שעליו התבסס הסרט, שנכתב על ידי ז'אק לוב, בנג'מין לגראן וז'אן מארק רושט.

הסדרה, שמאתחלת את אירועי הסרט, עוקבת אחר נוסעיה של "רכבת הקרח", רכבת ענקית הנעה בתנועה מתמדת ברחבי העולם הנושאת את שרידיה האחרונים של האנושות שבע שנים לאחר שהעולם הופך לשממה קפואה. בסדרה מככבים דויד דיגס וג'ניפר קונלי לצידם של מיקי סאמנר, אנליז באסו, סשה פרולובה, אליסון רייט, בנג'מין היי, רוברטו אורבינה, קייטי מקגינס, סוזן פארק, לנה הול, שילה וונד, סאם אוטו, עדו גולדברג וג'יילין פלטשר. השחקנים רוואן בלנצ'ארד, סטיבן אוג, ושון בין הצטרפו לצוות השחקנים הראשי בעונה השנייה.

כאמור בינואר האחרון עלתה לרשת העונה השלישית של הסדרה. כך הגיבה מגי היקרי בעמוד הפייסבוק הרשמי שלה לאחר שהשיר שלה Salam Yalbint שובץ בפרק בסדרה  Snowpiercer בנטפליקס:

במקור השיר Salam Yalbint הוא שיר פולקלור עממי תימני עתיק שנהגו נשות העדה התימנית מאזור אלחוג'ריה, דרומית לשרעב, לשיר והוא מספר על הבת היוצאת לדרכה, מגי היקרי עיבדה את השיר והפיקה אותו בגרסת ביט עכשווית והוא  שובץ באלבומה של היקרי Alashoo שיצא לאור בשנת 2019 בלייבל נענע דיסק. קיימת גרסה יותר מוקדמת של השיר בביצועה של הרקדנית והזמרת יוצאת להקת ענבל לאה אברהם אשר גם משתפת פעולה עם מגי היקרי באלבום בשיר "דבקה רפיח".

 

 

הכי חדשים

שירה זלוף כבשה את הבארבי

מי שנכנס אמש אל מועדון בארבי הבין מהר מאוד שמשהו השתנה סביב שירה זלוף. זו כבר לא...

אקסטזה בתנועה: בכורת "BOLERO X" הפכה את משכן האופרה לזירת פולחן מודרנית

משכן האופרה בתל אביב התמלא אמש באנרגיה יוצאת דופן. הקהל שהגיע לפרמיירה הישראלית של "BOLERO X" הבין...

קו רחוב – התרבות יורדת אל המדרכה במתחם בזל

הרחובות של מתחם בזל עומדים לקבל קצב חדש. עיריית תל אביב-יפו משיקה את "קו רחוב", סדרת אירועי...

המופע הבינלאומי The Beatles Symphony בדרך לישראל

 הפרויקט האמנותי הבינלאומי The Bestbeat, שמחזיר לחיים את רוח הביטלס, מגיע לישראל לשתי הופעות בליווי תזמורת סימפונית....

טלי אורן חוזרת לבילי שוורץ

עשור חלף מאז עלייתו של "בילי שוורץ". הקהל עדיין זוכר כל שיר וכל דמות. כעת המחזמר חוזר...

שלושים שנה בג׳ונגל

יש מופעים שנשארים בזיכרון הרבה אחרי ירידת המסך. “ספר הג׳ונגל” הוא אחד מהם. מאות אלפי ילדים גדלו...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

המדבר שוב קורא – פסטיבל INDIE DESERT חוזר לקיץ חמישי בכפר אלדד

פסטיבל INDIE DESERT 2026 חוזר לקיץ חמישי בלב הרי יהודה. במשך יומיים יתמלא כפר אלדד במוזיקה, טבע...

הלילה הכי רועש בעיר חוזר לקריית המלאכה עם עשרות הופעות חיות

פסטיבל הלילה האלטרנטיבי חוזר לקריית המלאכה והפעם הוא מגיע בגדול. עיריית תל אביב יפו מחברת בין "תרבות...

היכונו לפסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים ה-12

פסטיבל הג'אז הירושלמי חוזר למוזיאון ישראל פסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים חוזר בקיץ לשלושה לילות של מוזיקה וחופש. המהדורה...

פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר ומחבר בין צליל לקו

שלושה ימים של מוזיקה ישראלית, קומיקס ואנימציה בסינמטק הרצליה פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר לסיבוב שני ומביא חיבור מסקרן...

דוקאביב 2026 חוזר לתל אביב עם מבט חד על המציאות

פסטיבל דוקאביב חוזר לעיר עם נוכחות שמסרבת להתעלם מהמציאות. זו השנה ה-28 שבה הקולנוע התיעודי מתכנס למפגש...

ברי סחרוף מוביל את “מִדְבָּרִי” – לילה אלקטרוני תחת שמי המדבר

מִדְבָּרִי - כשהמדבר פוגש את הצליל יש לילות שמתחילים במוזיקה ונגמרים בחוויה. מִדְבָּרִי מכוון בדיוק לשם. ביום חמישי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא