יום ראשון, יוני 14, 2026

יש רופא בקהל?

קונצרט "סימפוניה מהלב" בו נוטלים חלק מאה רופאים מרחבי העולם חברי התזמורת הסימפונית "World Doctors Orchestra" עם הסולנית בפסנתר אמלי בר ושתי זמרות אורחות – אסתר רדא ושירי מימון, התקיים בליל חמישי בהיכל התרבות של תל אביב – במסגרת מופע התרמה למען עמותת "הצל ליבו של ילד". נכח תיעד ומדווח – יובל אראל.

גילוי נאות – הוזמנתי לקונצרט מטעם הפקת האירוע כדי לתעד את המראות, אני מנצל את ההזמנה לא רק כדי לצלם על פי בקשתם אלא לחוות בעצמי את האירוע ולדווח אודותיו…

כמה מילים אודות הפרויקט ועמותה, במה דברים אמורים?

"הצל ליבו של ילד” הינו פרויקט הומניטרי בינלאומי, הדואג לטיפולי לב מצילי חיים ומעקב רפואי לילדים ממדינות מתפתחות, ללא הבדלי גזע, דת, לאום, מגדר או מצב כלכלי.

פעילות עמותת 'הצל ליבו של ילד' בישראל מרוכזת סביב המרכז הרפואי ע"ש וולפסון שבחולון ומבוצעת ע"י כ-100 אנשי צוות מסורים המקדישים בקביעות חלק ניכר מזמנם לפרויקט זה, ללא קבלת תשלום מהעמותה. מאז היוסדה בשנת 1995 הצילה העמותה את חייהם של יותר מ-4,900 מ-57 מדינות והכשירה למעלה מ-120 רופאים ואחיות ממדינות אלו, אשר הצילו רבים נוספים. בהיותה אחת העמותות המשמעותיות ביותר בישראל, היא הפכה לאחרונה לארגון הישראלי הראשון שקיבל את פרס האוכלוסין היוקרתי של האו"ם וזכתה לשבחים בינלאומיים רבים.

במסגרת מאמצי העמותה לגייס אמצעי מימון לפעילויות המבורכות הללו התקיים אמש קונצרט כאשר נגני התזמורת הנם רופאים בעצמם, מרחבי העולם, הנוטלים חלק במופעי התרמה שכאלו ברחבי העולם. לצד התזמורת התארחו גם הזמרות אסתר רדא ושירי מימון העומדת לככב בימים הקרובים במחזמר שיקגו בגרסתו הניו יורקית שתנחת כאן בתל אביב.

במהלך הקונצרט שהונחה בידי אשלי ווקסמן בקשי בצעה התזמורת בחלקו הראשון את הסימפוניה השמינית של דבוז'ק וכן את רפסודיה בכחול של גרשווין בביצוע הסולנית על הפסנתר אמלי בר . בחלקו השני של הקונצרט בצעה אסתר רדא דואטים עם  אמלי בר, גם שירי מימון בצעה כמה משיריה שעובדו לתזמורת, השתיים גרפו את תשואות הקהל, אולם , את ההצגה מן הסתם "גנבה" קבוצת ילדים מאפריקה שעברו טיפולים וניתוחים רפואיים במסגרת הפרויקט הרפואי והצטרפו לאסתר רדא ואמלי בר בסיומו של הערב.

וידאו

 

הכי חדשים

שלומי שבן ושלמה גרוניך – כשהפסנתר הופך לשפה משותפת

אמש יצאנו למסע מוזיקלי עם שני ענקים של היצירה הישראלית, שלמה גרוניך ושלומי שבן. כבר מהרגע הראשון...

לא הייתם צריכים, אבל טוב שעשיתם

יש הצגות שאתה זוכר בזכות סצנה אחת. יש הצגות שאתה זוכר בזכות שחקן אחד. ויש הצגות נדירות...

יוני על רחבת המחול – אוהד נהרין, רקדני בת שבע ויוצרים עצמאיים מזמינים את הקהל למסע של תנועה ודמיון

יש משהו מעודד בעובדה שדווקא בתקופה שבה נדמה שהמציאות המקומית אינה מפסיקה לטלטל, עולם המחול ממשיך לנוע...

אידיוט! – הזיות של מטייל בודד

הסיפור שמאחורי הסיפור מעטים מכירים את אורי רוסו בשמו, למרות שמיליוני מאזינים ברחבי העולם כבר פגשו את היצירה...

לילה של מילים וצלילים – הספרייה הלאומית חוגגת את שבוע הספר עם מחווה חד פעמית ליונה וולך

חודש יוני מזוהה כמעט באופן אוטומטי עם שבוע הספר העברי. ברחבי הארץ מוקמים דוכני הספרים המוכרים, הסופרים...

ליעד ברוידא – Transcreations

אם אתם גוללים באינסטגרם או בטיקטוק, יש סיכוי שכבר שמעתם את ליעד ברוידא. גם אם לא ידעתם...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור, שידור חי מהשטח

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

הערב הגדול של הרוק הישראלי – חמישה יוצרים, במה אחת ופס קול של כמה דורות

חמישה מהשמות שעיצבו את הרוק הישראלי נפגשים לערב אחד של להיטים ופס הקול של כמה דורות שלום חנוך,...

אינפקטד מאשרום בדרך לנמל יפו – הלילה הלבן מתחיל לקבל צורה

תוכניית לילה לבן 2026 עדיין נחשפת בהדרגה, אך כבר עכשיו מסתמן אחד האירועים המסקרנים של הלילה הארוך...

מנהל האמנים בועז בן ציון הלך לעולמו

האיש שהפך את הייצוג למקצוע בן ציון נולד בשנת 1946 ועלה לישראל מבולגריה בילדותו. את דרכו בעולם הבידור...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא