יום שישי, אוקטובר 16, 2026

הסיגדיאדה השביעית בתל אביב

פסטיבל התרבות האתיופית בתאטרון הלאומי הבימה מיסודו של שי פרדו הנו מעין פרשנות לתושבים התל אביבים למשמעויות חג הסיגד הנחוג על ידי בני העדה האתיופית, חג המקדש את הכמיהה לירושלים, שהנו למעשה החלופה האתיופית לשלושת הרגלים שנחוגו בארץ כנען התנ"כית. 

בסוף השבוע הזה נחוג הפסטיבל בפעם השביעית כשהוא חוזר שוב למשכנו בבית התאטרון הלאומי הבימה בשיתוף עיריית תל אביב, הקרן הקיימת ובהפקת תאטרון הנפש – ביאטריס הל והאוורד ריפ וביוזמתו של שי פרדו באמצעות גור אריה הפקות, השנה מיועד הפסטיבל לנדוד בשלושה ספוטים – תל אביב, יוקנעם וקרית עקרון במהלך השבועות הקרובים.

אנחנו, כמי שמלווים את הפסטיבל בשנים האחרונות, הגענו לאירוע המרכזי בתאטרון הבימה, תל אביב…

את הפסטיבל פתח אירוע ייצוגי ביום חמישי האחרון באולם רפפורט בהבימה כאשר לצד בופה מהמטבח האתיופי המסורתי שכלל כמובן ערימות של אינג'ירה ותבשילי ירקות, בירה אתיופית ותה מסורתי התקיים מופע של הזמרת והיוצרת אושרת "אושי" מסלה, מופע סטנד אפ קצר של ברקו זרו והופעה טעונת גרוב ואתיו ג'אז מסורתי של סלומון מרשה והפרויקט.

בשעות הבוקר המאוחרות של יום שישי החלו אירועי היום המרכזי של הפסטיבל כאשר בפואיה של תאטרון הבימה התקיים בזאר עשיר בדוכנים שהציגו מזון אתני, תלבושות וחפצי אמנות, לצידם בחלל המרכזי התקיים שיעור ריקוד עם ברהנו מגיסטו שהדגים לקהל הרב שכלל בין היתר מבני העדה לצד "נצ'ים" רבים מתושבי העיר את צעדי ותנועות הריקודים המסורתיים של בני העדה האתיופית, הפעילות בפואיה זכתה לנוכחות רבה כאשר החלה תצוגות האופנה מיצירותיה של מעצבת האופנה גאולה אברהם בשלל שמלות ערב ונשף אותן לבשו דוגמניות יפיפיות, מבנות העדה כמובן שהיוו מוקד לצילום להמוני הצלמים שהגיעו למקום.

המשכו של היום התפצל לפעילות באולמות וכלל הקרנת פרק מסדרת תעודה על יהדות אתיופיה לצד הרצאות ומופע סטנד אפ, אולם באולם ע"ש רובינא, האולם המרכזי של התאטרון התקיים מופע שנפתח ידי חברי להקת Ground Heights עם הסולנית היוואן משאשה שבצעו שירים המשקפים את הצליל וההווי האתיופי, בהמשך הצטרפו למופע הצמד הצעיר של הראפרים בני העדה האתיופית "הברינקס" שהגישו מופע עכשווי בצביון ראפ צרפתי, את המופע המרכזי הגישו דווקא חבורה עולזת ועולצת שאיננה מבני אתיופיה – קובי אוז ולהקת טיפקס שהרימו את הקהל במשך שעה.
תזכורת, הפעם הראשונה שלנו בפסטיבל

וידאו

 

הכי חדשים

שלומי שבת ופבלו רוזנברג – כשהמיינסטרים מגיע לבארבי

שוב ביחד, הפעם מקרוב ושוב אנחנו עם החיבור המוצלח בין שלומי שבת ופבלו רוזנברג. שני חברים ותיקים, שני...

סטיבי וונדר בפריז: שלוש שעות בגן העדן של המוזיקה

חמישים שנה אחרי אלבום המופת שלו, סטיבי וונדר חזר לפריז והוכיח שגאונות מוזיקלית אינה מתיישנת. במשך כמעט...

מילים יפות כבר לא מספיקות לגאיה קריסטל

כשהנחמה מאבדת את משמעותה יש רגעים שבהם כל המילים היפות שבעולם פשוט אינן עוזרות. אפשר להציע נחמה, להבטיח...

בלונדי חוזרת בצהרי היום: דבי הארי עדיין יודעת איך עושים את זה

יש להקות שגם אחרי חמישים שנה מספיקות כמה שניות כדי לזהות אותן. בלונדי היא אחת מהן. כבר...

החייזרים נחתו באפטאון: VOCA PEOPLE חוגגים עשרים שנה

אמש, נחתו החייזרים הלבנים של VOCA PEOPLE במועדון אפטאון ברמת החייל בתל אביב. המופע, שיצרו ליאור כלפון...

גליקריה והלילות הקסומים בראשון לציון

גליקריה כבר מזמן אינה אורחת זרה בישראל. הזמרת היוונייה, שאותה פגשנו לא פעם לאורך השנים, ממשיכה לשמור...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...

לחזור לאור: כשהמוזיקה מתגייסת להצלת חיים

שירים שיכולים לעשות את ההבדל יש ערבים שבהם המוזיקה מעניקה לנו הנאה, התרגשות וכמה שעות של בריחה מהמציאות....

המוזיקה הישראלית יוצאת לעולם: פסטיבל החשיפה הבינלאומית 2026

כשהמוזיקה הישראלית פוגשת את העולם לא בכל יום מגיעים לישראל אנשי תעשיית מוזיקה בינלאומיים כדי להקשיב למה שקורה...

שותים מנדטים: המרץ 2 ועיתון הארץ נפגשים על הבר

המועדון האלטרנטיבי המרץ 2 ושכניו ממערכת עיתון "הארץ" יוצאים לשיתוף פעולה חדש. אנשי מערכת עיתון "הארץ" יוצאים...

הלילה הוא שירים: חנן יובל חוגג 80 עם חברים

אירוע של פעם ב-80 שנה יתקיים בנובמבר בהיכל התרבות בתל אביב. מיטב אמני ישראל יתכנסו לערב חגיגי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא