יום שלישי, אפריל 7, 2026

בותימזוג עורכים קומזיץ בקונטיינר

מופע צהריי שישי בקונטיינר, נמל יפו, חברי ההרכב בותימזוג, מופע אקוסטי חשמלי לצד אלכוהול, פירות ים ושמש שוקעת, נכח, שתה, צילם ומדווח – יובל אראל, פורסם גם בפורטל "בילויים".

רימוך כפיר, בותימזוג, הקונטיינר. צילום: יובל אראל
רימוך כפיר, בותימזוג, הקונטיינר. צילום: יובל אראל

בותימזוג הוא סופר גרופ שהחל את דרכו לפני שנתיים בפרויקט אינדיסיטי של ערוץ 8 בקליפ המצליח "איפה תלך". סולן הלהקה כפיר רימוך גיבש סביבו צוות נגנים מקצועי שהופיע בשנתיים האחרונות בכל רחבי הארץ, ההרכב צבר קהל נאמן שמגיע לכל הופעה ולוקח חלק פעיל בה.

חברי ההרכב בותימזוג מגיעים מהפריפריה הרחבה לדפוק הופעה נדירה בעיר הגדולה. האמת שהם כבר הגיחו לכאן לפני חודשים, השיקו באוזן בר את השיר הראשון בדרך לאלבומם המתוכנן, ניגנו בקיוסק ברוטשילד ואף חגגו במרתף בכרם.

בותימזוג, הם במקור מיבנה, עשרה מוזיקאים שהתאחדו משלל להקות שונות, הרכב שיוצר מוזיקה אחרת אבל יחד עם זאת מוכרת וממכרת- מוזיקת ישראליאנה. בותימזוג, הלא הם חמי (כפיר ארצי משב"ק ס') – שירה, כפיר רימוך (חברו של חמי מההרכב "הפיקלס") איש הלטאות מכוכב הניבירו בפרונט, בשירה וגיטרה אקוסטית.

מאחוריהם ניצבים זיו הרפז – גיטרה בס, דור הרפז – בייס דראם, אורן אסף – מנדולינה, אפי גזרוב – כינור, ויקטור גרציאנו – גיטרה, רן לזר – קונגס, אסי בן דויד – כסילופון וכלי הקשה ואחרונה חביבה ג'קי המאממת – שירה והשראה (זק"א, ממבס).

בותימזוג, הקונטיינר, יפו. צילום: יובל אראל
בותימזוג, הקונטיינר, יפו. צילום: יובל אראל

ההרכב מנגן על פלטפורמה אקוסטית את מיטב להיטי הקומזיץ, המנוני בתי המרזח וגם בלדות לנפשות העדינות, ההרכב הזה לא ממש מתלהב לעשות את תל אביב, הם מעדיפים את הפריפריה, כשעלו לנגן על השטיח (כן מישהו עשה שינוי בקונטיינר, הבמה הוסרה, נותר שטיח) מול השולחנות עמוסי הבירה והרצפה עמוסת הפעוטות, כעת הבנתי למה אינם ממש מתמזגים עם העיר הגדולה.

בותימזוג הוא סוג של קולקטיב מוסיקלי, הם משתפים גם סגנונות, קצת רוק, קצת פולק, קצת בלקן ומזרח אירופה, יש גם היפ ויש גם סול הקיצור – תבשיל גדול ומגוון של סגנונות מוסיקליים המאפשרים לשלל הנגנים להתבטא, לצאת בקטעי סולו ולחגוג את שמחת המוסיקה, קוראים לסגנון שלהם ישראלינה, סוג של מוסיקה המתלבשת על מלל עברי, לעיתים על סף הנונסנס, קצת שטויות, פעם קראו לזה קונצים, התחכמויות, כן הרבה הומור מפוזר בתמלילים.

כן, היה נחמד להעביר את קבלת השבת עם הקולקטיב המוסיקלי הזה, חבל שלא הייתה גם ערימת רמץ עם תפוחי אדמה עטופים בנייר כסף להגברת תחושת הקומזיץ, אין ספק שבותימזוג מגיעים בגישה שונה למוסיקה, בקלות הם מתלבשים על פיסת דשא מוצלת בקיבוץ או מושב או אפילו בחוף ים פראי, הם לא חייבים אולם או מועדון כדי להקפיץ את הסובבים…

לחצו לצפייה בגלריית תמונות מההופעה

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150953265904654.439194.721654653&type=1&l=59762d099f

וידיאו

קליפים שצילמה נעמה גולד

הכי חדשים

היכל התרבות מכריז על חזרה לפעילות – "שאגת התרבות"

גם היכל התרבות תל אביב מצטרף לשורת מוסדות התרבות שלא שוקעים בתנומה, ומבקש להחזיר את הפעילות בהדרגה,...

המורה לפיתוח קול לנה אוסטרובסקי בין קורבנות הטיל בחיפה

יש ידיעות שנכנסות לשטף היומי ונעלמות, ויש כאלה שעוצרות לרגע את הנשימה. הידיעה על מותה של לנה...

התרעה מוקדמת בצוללת צהובה

הצוללת עולה לפני השטח - ומגיבה למציאות בזמן שבו התרבות המקומית נדרשת להתאים את עצמה למציאות ביטחונית משתנה,...

נסרין קדרי – יהלום מעבדה

חמישה שירים בין חג לפרידה ובין ציניות לרגש חשוף כל שנה חגי האביב מביאים איתם פריחה, לא רק...

האם סלין דיון תגיע לישראל

זו השאלה שחוזרת שוב ושוב אל מרכז השיח המקומי בכל פעם ששמה עולה מחדש בכותרות. עכשיו, כשהיא...

פסטיבל Pride Land בים המלח

ארבעה ימים בלב המדבר, בין מלח לשמש, צפויים לייצר בקיץ הקרוב מציאות אחרת. פסטיבל Pride Land, שייערך...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

עולם ההופעות שותק – ושאול מזרחי שובר את הדממה

כשהעיר התעוררה לאזעקה באותו בוקר שבת, הרגע שבו התברר שאנחנו נכנסים למערכה צבאית, בבארבי לא חיכו. שאול...

פסח בלי פסטיבלים – התרבות הישראלית נדחית לקיץ

חופשת חג הפסח בדרך כלל מביאה איתה פסטיבלים והופעות בכל הארץ. השנה התמונה אחרת לגמרי. אירועים שתוכננו...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא