Site icon הבלוג של יובל אראל

עלמה גוב נופלת כדי לקום מחדש

עלמה גוב, העולם שלי, השקה. בארבי. צילום יובל אראל

עלמה גוב, העולם שלי, השקה. בארבי. צילום יובל אראל

עלמה גוב כבר מזמן איננה אותו סוד קטן שעבר בין אוזניים סקרניות. בשנים האחרונות היא אספה סביבה קהל צעיר ונאמן, המכיר את המילים ושר אותן כאילו נכתבו עליו. היא עשתה זאת בלי לרדוף אחרי אופנות ובלי לוותר על הכתיבה הישירה, זו שמצליחה להפוך סיפור אישי לרגש משותף.

כעת היא משיקה את ״הנפילה״, שיר הנושא של אלבומה הרביעי הצפוי לראות אור בקרוב. גוב כתבה, הלחינה, שרה ומנגנת בפסנתר, עמרי קפלן הפיק מוזיקלית והוסיף מקלדות ותופים.

כשהדרך חזרה נמחקת

״הנפילה״ מתחיל במקום שבו הדרך חזרה כבר נעלמה. גוב מביטה בקשר שהתפרק ומתקשה לזהות את האנשים שהיו בתחילתו. היא לא מתרפקת על הזיכרונות ולא ממהרת לחפש אשמים, אלא מבינה שהמגדל עמד על יסודות רעועים הרבה לפני שקרס.

זו איננה עוד בלדת פרידה על אהבה שנגמרה. גוב מפנה את המבט פנימה ומגיעה אל ההודאה הכואבת ביותר בשיר. לא רק שהאהבה לאחר התפוגגה, גם האהבה לעצמה נעלמה בתוך הקשר. מכאן מתחילה הנפילה, אך מכאן גם נפתחת האפשרות לצאת ממנה כאדם אחר.

בין הכאב לבין התנועה

עמרי קפלן עוטף את הטקסט בהפקה שאיננה שוקעת ברחמים עצמיים. הפסנתר פוגש תופים, גיטרות, מקלדות, בס ובנג׳ו, והמנגינה ממשיכה להתקדם גם כשהמילים מגיעות לתחתית. המתח הזה, בין הכאב לבין הקצב, מעניק לשיר את כוחו ומונע ממנו להפוך לכבד מדי.

גוב מתייחסת לנפילה כרגע שבו מפסיקים לשקר לעצמנו. המגדל אמנם קורס, אך ההתרסקות חושפת את האמת שהסתתרה בתוכו. מבחינתה, זה איננו סוף הסיפור, אלא הרגע שבו מתחילה האפשרות לעלות מחדש.

״הנפילה״ ממשיך את הקו שעלמה גוב בנתה לאורך דרכה. כתיבה חשופה, לחן נגיש וקול שיודע לקחת משבר פרטי ולהניח אותו בלב הקהל. לפעמים צריך להגיע עד התחתית כדי לזהות מחדש את הדרך הביתה.

עלמה גוב תופיע ב־25 באוגוסט בבארבי בנמל יפו. בהמשך היא צפויה להגיע גם לפסטיבלי רעש לבן, התמר ואינדינגב.

Exit mobile version