יום שישי, מאי 22, 2026

הוכרזו הזוכים בפסטיבל תיאטרונטו ה – 34 להצגות יחיד

פסטיבל תיאטרונטו ה-34 ננעל הערב (רביעי) בתיאטרון יפו. הפסטיבל, אותו ייסד יעקב אגמון ז"ל ומאז פטירתו מנוהל על ידי השחקנית גילה אלמגור-אגמון עלה ביפו העתיקה מול אולמות מלאים בקהל רב שבא לחוות את התיאטרון כאשר חלק ניכר מההצגות נכתב בהשראת רוח התקופה והמלחמה.

השנה הציג הפסטיבל 7 מונודרמות חדשות במסגרת התחרות, ועוד 9 הצגות קצרצרות (עד 15 דק') במסגרת מסלול ה"קצרנטו".

הוועדה האמנותית של התיאטרונטו הכוללת את גילה אלמגור-אגמון, היוצרים והשחקנים דניאל כהן – לוי, שמעון מימרן ויגאל עזרתי. מפיקת הפסטיבל: גלית ברסקי הכריזה לפני זמן קצר על שמות הזוכים בפסטיבל – פרס התיאטרונטו על שם ניסים עזיקרי ז"ל בסך 9,000 ₪ הוענק להצגה "געגוע" // SAUDADE. עם השחקן פאולו אדוארדו מואורה בבימויו של נמרוד דנישמן.

מנימוקי השופטים השחקנית אסי לוי, המחזאית והבמאית חנה וזאנה גרינוולד והבמאי והמחזאי רועי יוסף – "חוויה סוחפת ומרגשת שמצליחה לחדור עמוק ללב ולא מרפה גם אחרי שהמסך נסגר. בדואט מכמיר לב של כאב וגעגוע, מוביל אותנו פאולו אדוארדו מואורה בסימטאות האפלות של סאו פאולו ומשרטט לעינינו דמויות צבעוניות השייכות לעולם חושני ורחוק – מלא בקסם ובאימה – עד לסוף הבלתי נמנע המותיר את הקהל בדמעות של בכי ושל צחוק".

הפרס ניתן על ידי קרן תל אביב לספרות ואמנות ע״ש יהושע רבינוביץ ופרויקט מת״ן, כמענקים שנועדו לקדם פעילותם היצירתית של אמני הבמה שצוינו על ידי השופטים. מענקים אלה הינם חוליה נוספת בפעילותה של הקרן לעידוד אמנות ישראלית ויוצריה.

פרס ציון לשבח, אף הוא באדיבות קרן תל אביב לספרות בגובה 3,000 ₪ הוענק לשתי הצגות: "רחם". עם השחקנית אפרת ארנון מאת ניר סופר-דודק, ובבימויו של נתנאל קפקא ; "הוא ורבינוביץ'". אשר נכתב ובוצע בידי גילי עברי בבימויו של צביקה פישנזון.

רוזה לגר, תיאטרונטו 2025. צילום יובל אראל
רוזה לגר, תיאטרונטו 2025. צילום יובל אראל

הפרס הראשון במסלול ה"קצרנטו" בסך 3,000 ₪, אף הוא באדיבות קרן תל אביב לספרות ואמנות הוענק להצגה "קיקר-פוטלוד- וליכטויך" של רוזה לגר.

מנימוקי השופטים השחקנית נעמה שפירא, השחקן והיוצר נדב בושם והשחקן והיוצר מעיין אבן – "עבודתה היפה של רוזה מפגישה אותנו עם עולמה דרך מוטיב המים בחייה. הים של ילדותה בהולנד והים של תל אביב, בו היא טובלת כעולה חדשה. רוזה מצליחה להעביר חווית חיים רחבה במינימליזם חכם. משחקה מדויק, מלא בהומור ומעורר מחשבה".

בפרס בחירת הקהל – על שם תרין שלפי ז"ל (זוכת פרס השחקנית הצעירה בתיאטרונטו לשנת 2019) בסך 5000 ₪ המוענק על ידי בני משפחתה זכו שתי הצגות: "עם קצת עזרה מידידיי". משחק: דליק ווליניץ. בימוי: איציק ויינגרטן. כתיבה, עריכה מוזיקלית, עיצוב וביצוע תפאורה: עמוס טלשיר ; "אני מכיר רק אחד שמתנהג ככה". כתיבה ומשחק: אורי סעדה. בימוי יעל גולדברג

גיל וסרמן, תיאטרונטו 2025. צילום יובל אראל
גיל וסרמן, תיאטרונטו 2025. צילום יובל אראל

ובפרס בחירת הקהל במסלול הקצרנטו בסך 1500 ₪ הניתן על ידי התיאטרונטו זכתה ההצגה "ערב החג של דב קליינר". עם השחקן גיל וסרמן על פי כתיבתה של המחזאית נאוה מקמל עתיר

הכי חדשים

ארבעים שנה בלב

יש אלבומים שהופכים עם השנים לחלק מהזיכרון הקולקטיבי. האשה שאיתי הוא אחד מהם. ארבעים שנה אחרי שיצא...

אורי כלטוב – לא רוצה לאהוב אותי

יש שירים שתופסים את הלב כבר מההאזנה הראשונה. "לא רוצה לאהוב אותי" של אורי כלטוב עושה בדיוק...

קורדרוי – אתה כבר לא המלך

יש משהו נדיר בקורדרוי. לא עוד זמר עם נגני ליווי ולא עוד פרויקט אולפני נוצץ. זו להקה...

אביב גפן מקדים את נשף הרוק לתאריך 17 ביוני

לפני זמן קצר הודיע הזמר והיוצר אביב גפן על הזזת מועד נשף הרוק המתוכנן ליום קודם, הנה...

שירים שחוזרים לעצמם

לפעמים שיר לא מסיים את חייו ברגע שיצא לעולם. הזמן משנה אותו. המציאות צורבת בו שכבות חדשות....

מטרוז ממיס את הגבולות

לא עוד קונצרט תזמורת ירושלים מזרח ומערב כבר הוכיחה בעבר שהיא יודעת לפרק חומות מוזיקליות. ב"יהלום" הראשון תום...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

הלילה הכי רועש בעיר חוזר לקריית המלאכה עם עשרות הופעות חיות

פסטיבל הלילה האלטרנטיבי חוזר לקריית המלאכה והפעם הוא מגיע בגדול. עיריית תל אביב יפו מחברת בין "תרבות...

היכונו לפסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים ה-12

פסטיבל הג'אז הירושלמי חוזר למוזיאון ישראל פסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים חוזר בקיץ לשלושה לילות של מוזיקה וחופש. המהדורה...

פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר ומחבר בין צליל לקו

שלושה ימים של מוזיקה ישראלית, קומיקס ואנימציה בסינמטק הרצליה פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר לסיבוב שני ומביא חיבור מסקרן...

דוקאביב 2026 חוזר לתל אביב עם מבט חד על המציאות

פסטיבל דוקאביב חוזר לעיר עם נוכחות שמסרבת להתעלם מהמציאות. זו השנה ה-28 שבה הקולנוע התיעודי מתכנס למפגש...

ברי סחרוף מוביל את “מִדְבָּרִי” – לילה אלקטרוני תחת שמי המדבר

מִדְבָּרִי - כשהמדבר פוגש את הצליל יש לילות שמתחילים במוזיקה ונגמרים בחוויה. מִדְבָּרִי מכוון בדיוק לשם. ביום חמישי...

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא