לכאורה סיפור שנכתב במקור על ידי רובן אוסטלנד כסרט קולנוע בשפה השבדית וטים פרייס בגרסה אנגלית כמחזה תיאטרון, תורגם לעברית בידי דורי פרנס עבור התיאטרון הקאמרי שהציב את הבמאי גלעד קמחי להפוך עלילה סבוכה של משפחה אירופאית בספוט אלפיניסטי לטיול ארבעת בני משפחה ישראלית באתר סקי כבסיס להתרחשויות ההולכות ומסתבכות ביחסים בין משפחתיים, בין זוגיים ובין חברתיים.
אווירה קלילה הנוצרת מתפאורה אוורירית וקרירה של אתר סקי אירופאי הכוללת אף אפקטים של מפולות שלגים מהווה מסגרת לדרמה משפחתית עם הרבה רגעי הומור אך בליבתה של העלילה סיפור נטילת אחריות כן או לא, שיפוט אישי או בן זוגי על כך וכל הדברים הקטנים שמתפרצים למעלה ודוקרים אך עם לא מעט צחוק ועליצות לצד דרמה, כאב ותובנות חיים.
הסיפור נסוב סביב משפחה ממוצעת, אבא (יניב ביטון) אמא (נטע גרטי) בת וילד היוצאים לחופשת סקי באתר שכרגע נקרא לו למשל שאמוני.. הילדים שקועים בסמארטפונים כמו בני גילם, האב חי בסרט שהוא עדיין הצעיר מפעם והאם, כן האם תמיד אמא. במהלך החופשה הם יושבים במסעדה בראש ההר המושלג כאשר מפולת שלגים המתחילה להתגלגל לעברם הופכת באחת לרגעי אימה במהלכם אב המשפחה צווח ובורח בעוד האם אוספת את הילדים לחיקה כדי להגן עליהם באינסטינקט האמהי. אמה מה, מפולת השלגים פוסקת וכלל לא מגיעה אליהם.
נקודת הבריחה של האב מהאחריות והדאגה לבני משפחתו בעודו נס על נפשו הופכת לטריגר בכל השיח העלילתי, ההתרחשויות וקוי ההתנהלות במחזה. אל אלו משתרבבים תפקידי דמויות נוספים כאשה המחפשת חשקים מזדמנים (אנדריאה שוורץ), זוג הכולל גבר מבוגר (יואב לוי) ואשה צעירה (שירן בוחניק) אשר שיא התנהלותם מגיע לכדי "לילה לבן" הכולל קרבות מילוליים והתפייסויות עם אקטים שסוחטים תשואות מהקהל, נופשים נוספים ואנשי המלון. כולם נשאבים לבליל סיטואציות שמעל כולן עדיין עומדת ותלויה האחריות או בעצם חוסר האחריות שנקט בה אב המשפחה.
את כל אלו מעטר פס קול מיוחד שיצר אמיר לקנר (תזמורת המהפיכה, זהו זה, שלל הצגות בשלל תיאטראות ישראלים למבוגרים ולילדים) המורכב בתחילה מקטעי מוזיקה שיצרו והפיקו צמד המוזיקאים הצרפתיים פול "פולוקורפ" ארמנד-דלי ואלכסנדר "פיטר פן" גרינשפן המוכרים בטייטל – Polo & Pan. לצידם משלב לקנר כמה יצירות של להקת הטכנו – האוס הגרמנית Meute כדי לאוורר את תחושת הנופש באתר הסקי האירופאי, גם הזמרת ברברה פראווי הצרפתיה ממוצא יהודי מככבת בפס הקול של המחזה לצד מקטעים מתוך קטעי קונצרט קלאסי מתוך ארבע העונות של ויואלדי – החורף בביצועיהן של תזמורת זלצבורג ואנסמבל הבארוק האיטלקי. גם קטע מוזיקלי של להקת Jungle הבריטית היוצרת צלילי נאו סול מקבל כמה רגעים במחזה – Back on 74 הפתיח לאלבום EP שיצא השנה. לקנר מעדכן את הסאונד במהלך המחזה גם עם כמה שרבוטי פסנתר אותם הוא כתב במיוחד עבור מספר רגעי מפנה בעלילה. הוא מצליח באמצעות פס הקול להדגיש את אווירת הנופש באתר הקריר. המחזה וקטע ההשתחוויה נחתמים עם השיר של להקת Boney M דדי קול. (תודה לאפליקציית שאזאם שפתחתי תוך כדי הצפייה במחזה)
לצד יניב ונטע משתתפים במחזה – יואב לוי, שירן בוחניק, אנדריאה שוורץ, נדב עזר, עומר שמשוני, ליעם פינטו, תמר דיסקין, רות סנדרוביץ, רואי שחר קרמרן\אביב לוי\עידו כהן בתפקיד הילד.
ההצגה ממשיכה לרוץ, כאן תאריכים וכרטיסים
היצירות שהוטמעו בפס הקול המוזיקלי במחזה
https://open.spotify.com/track/1FQXmINtstXvlvU457wGPO
