Site icon הבלוג של יובל אראל

ובחרת בחיים – אירוע למתנדבי זק"א

חסידות בקלאס, צילום חיים טויטו

חסידות בקלאס, צילום חיים טויטו

אמש התמלא היכל התרבות תל אביב בקהל שהגיע לערב הוקרה מיוחד למתנדבי ארגון זק״א במסגרת המופע ובחרת בחיים 2 חסידות בקלאס. זהו הערב השני ברציפות שבו חוזר המיזם לבמת ההיכל, והפעם עם הפקה רחבת היקף שמבקשת לחבר בין מוזיקה, רוח ושליחות אנושית.

המופע נשען על ניגוניו של הרב שלמה קרליבך ז״ל והפך אותם למסע מוזיקלי טעון רגש ונשמה. חסידות בקלאס, שכבר ביססה את מעמדה כמותג איכות בעולם המופעים האמוני, הציגה ערב מהודק ומוקפד שבו העיבודים הסימפוניים אינם רק תפאורה אלא לב פועם שמרחיב את השירים ומטעין אותם בעוצמה חדשה.

חסידות בקלאס, צילום חיים טויטו

הערב הוקדש כולו להצדעה למתנדבי זק״א הפועלים יום יום בחסד של אמת, לעיתים הרחק מאור הזרקורים. כל הכנסות המופע יועדו להמשך פעילותו החיונית של הארגון, והתחושה באולם הייתה של קהילה אחת גדולה שבאה לומר תודה.

חסידות בקלאס, צילום חיים טויטו

על הבמה נפגשו סביב ניגוניו של קרליבך שורה של אמנים מהשורה הראשונה, ישי ריבו, בני פרידמן, ברי סחרוף, שולם למר ועמרי גליקמן מהתקווה 6. כל אחד מהם הביא את עולמו ואת צבעיו הייחודיים, ויחד נוצר פסיפס מוזיקלי שחיבר בין קודש לחול ובין מסורת לעכשווי.

חסידות בקלאס, צילום חיים טויטו

את המעטפת הסימפונית הוביל המנהל המוזיקלי והמנצח יובל סטופל, שבנה עיבודים רחבי יריעה השומרים על רוח המקור ומעניקים לה נוכחות בימתית מרשימה. את הערב הנחה השחקן עמוס תמם, שחיבר בין השירים לסיפורים ולמשמעות הערכית שמאחורי הפעילות של זק״א.

חסידות בקלאס, צילום חיים טויטו

ובחרת בחיים 2 הוכיח שוב כיצד מופע מוזיקלי יכול להיות הרבה מעבר לקונצרט. זה היה ערב של זיכרון, של אמונה ושל בחירה מודעת בחיים, ערב שמותיר חותם ומזכיר את הכוח שיש למוזיקה כשהיא פוגשת שליחות אנושית.

Exit mobile version