בימים שבהם המציאות מתכתבת עם כותרות חדשותיות קשות, כשאוויר הארץ עדיין רווי חרדה ואי ודאות – מגיע שיר שמושך אותנו דווקא למעלה, אל הגג של העולם. הפעם זה קורה בשיתוף פעולה בין שמוליק נויפלד, מהדמויות הוותיקות והאהובות בסצנת ההפקה הישראלית, ובין רביב כנר, זמר עם לב פתוח וקול שפוגע בדיוק במקום הרך של הלב.
השיר החדש "הגג של העולם", נולד מתוך שיחה אחת בתחילת מלחמת חרבות ברזל. רגע של שקט בין אזעקה לאייטם, בין פוסט דאגה לשיחת טלפון מהצבא. רגע שבו שני יוצרים עצרו הכל – ובחרו ליצור.
"כמה זמן עבר מאז שהרגשנו בבית?"
המילים שכתבו שמוליק נויפלד וסהר טוויטו מצליחות לתפוס בדיוק את הרגש הקולקטיבי של תקופה. לא צריך הרבה תיאורים – כל אחד מרגיש את זה בגוף – המרחק מהבית, מהשגרה, מהריקוד של הקיץ ומהאשליה שהכל בסדר. אבל זה לא שיר של עצב – זה שיר של תקווה מתעקשת. זו בדיוק ההברקה: לבחור בחיוך גם כשלא בטוחים שיש סיבה.
"נחלום גדול, נחיה קטן, נרקוד על הגג של העולם"
הפזמון הזה מצליח לעשות את מה ששיר טוב באמת יודע לעשות – להפוך משפט פשוט למנטרה. בעולם של רעשים, תסכול, ודיווחים מסביב לשעון, להרפות זה לפעמים האקט הכי רדיקלי. השיר לא קורא לבריחה, אלא לבחירה – להרים את הראש, להרגיש, לחיות.
חופש, אהבה, וחיים – בלי הנחות
השורות האחרונות של השיר – "לא מרים ידיים רק עוצם עיניים ונוגע באוויר / דופק על 200 / יש מספיק שמיים / כי לחופש אין מחיר" – חותמות את השיר בתחושת התעלות. זה רגע של אופטימיות לא מתנצלת. לא קלישאה, אלא בחירה יומיומית: להרים את עצמך, גם כשכל העולם כבד.
"הגג של העולם" הוא לא רק שיר. זו תזכורת רגשית מרגיעה שבכל תקופה אפלה – יש מקום לחלום, לאהוב, ולהיות.
רביב כנר – הקול הנכון בזמן הנכון
הבחירה בכנר לביצוע לא מקרית. יש בו משהו שהוא גם צעיר, גם עכשווי, גם נוגע וגם עובר דרך. הביצוע שלו כאן משלים את הוויז'ן של נויפלד – שיר שהוא קל להאזנה אבל כבד במשמעות. ברקע יש ביט מודרני, גיטרות מדויקות, עיבוד שנע בין פופ רך לרוק קל – אבל הכי חשוב: לב אמיתי.
בשם אומרם
כך שמוליק נויפלד על השיר המשותף – "השיר הזה, באנרגיה שלו הכי משקף את התקווה שלנו לראות עתיד טוב ואור אחרי התקופה הזו שעברנו. אני משתף פעולה פעם ראשונה עם רביב. אני חושב שהוא זמר בעל יכולות בלתי מוגבלות, והעובדה שהוא מתופף ובא מ"עולם הקצב", בתוספת מנעד הקול הרחב שלו והסטייל, כל אלו נתנו לי הרגשה שהוא זה שצריך לבצע את השיר. כבר בסקיצה הראשונה הרגשתי שיש חיבור. הוא היה גם זה שהביא את צליל, שתיצור עבורנו ועבור השיר עולם של תוכן שהתלבש בול על המנגינה שסהר ואני הלחנו. כל פעם שרביב שר את השיר, הרגשנו שאנחנו עולים מדרגה, ובסוף הגענו לגג של העולם."
כך רביב כנר על החיבור – "פגשתי את שמוליק בתחילת המלחמה, החיבור היה מידי. צירפנו את צליל קליפי המוכשרת בכדי לכתוב את שעל ליבי. זה שיר שמדבר על זוגיות ועל אופטימיות. זכיתי ליצור עם מפיק גדול ובנאדם מדהים שלמדתי ממנו המון. מי ייתן והשיר הזה ידליק אור באנשים ויעלה להם חיוך על הפנים".
את רביב כנר תוכלו לפגוש באחת או יותר מההופעות הבאות – 23/8 גריי מודיעין, 11/9 גריי ת"א, 13/9 זאפה חיפה
