Site icon הבלוג של יובל אראל

הבמאי נועם שמואל מונה לניהולו האמנותי של תיאטרון הבימה

נועם שמואל צילום - בני גם זו לטובה

נועם שמואל צילום - בני גם זו לטובה

הבמאי נועם שמואל שעד עתה כיהן במנהלהאמנותי של התיאטרון במדיטק בחולון, מונה אתמול לתפקיד המנהל האמנותי של תיאטרון הבימה, במקומו של משה קפטן המסיים בקרוב את תפקידו.

לשמואל נסיון רב בתחום לאחר שכיהן כעוזר למנהל האמנותי של התיאטרון הקאמרי, כחבר בוועדה הפדגוגית של הסטודיו למשחק מיסודו של יורם לווינשטיין וכחבר בוועד המנהל של בת״י, איגוד במאי התיאטרון בישראל.

ברזומה שלו רשומות הצגות רבות שהפיק הן בתיאטראות הילדים והן בתיאטראות הרפרטוארים – ״חומות של תקווה״, ״רודף העפיפונים״, ״אלף שמשות זוהרות״, ״חוות החיות״, ״שמשון״ – בתיאטרון גשר. ״בבצ׳יק״, ״פנתר כפול״ – בתיאטרון בית ליסין. ״רומאו ויוליה״, ״משחקים בחצר האחורית״, ״גדר״ – בתיאטרון הקאמרי. ״אי הילדים״, ״ילדי בית העץ״, ״בת הים הקטנה״, ״אינשטיין, הילד שלא הפסיק לשאול״, ״הרוח בערבי הנחל״  – תיאטרון המדיטק, ושורה ארוכה של הפקות נוספות אותן ביים.

כך נועם שמואל על מינויו –  ״בהתרגשות גדולה קיבלתי את ההודעה על בחירתי לתפקיד המנהל האמנותי של תיאטרון הבימה. אני מבקש להודות לחברי הדירקטוריון על האמון והבחירה בי. זהו כבוד גדול ואחריות כבדה – ואני מתחייב לעשות כל שביכולתי כדי להוביל את הבימה למחוזות חדשים ומרגשים, להרחיב את גבולות היצירה, לטפח את התיאטרון הישראלי ואת המחזאות הישראלית, ולחבר קהלים מכל גווני החברה אל אמנות שמרגשת, מעוררת מחשבה ומשקפת את רוח הזמן״.

Exit mobile version