אל המוזיקאי והיוצר עידן שלום, כיום בן 23, חייל משוחרר ביחידה מיוחדת, אוטיסט בתפקוד גבוה, נחשפנו לפני ארבע שנים כאשר החל את מסלולו בעולם המוזיקה והיצירה והשיק שירים ובהמשך אף אלבום בכורה הנושא את שמו.
היום משיק עידן שלום שיר חדש – "בחמישי בשלוש" בדרך לאלבומו השני, על ההפקה המוזיקלית של השיר והאלבום בכללותו אחראי זיו רובינשטיין. השיר מבקש לתאר מסע פנימי בין קולות, מחשבות ופחדים, המלווים את עידן לאורך חייו. באמצעות לחן עדין ומילים נוגעות המלווים בזעקות של הגיטרה החשמלית, הוא חושף את המאבק המתמשך בין הרצון לברוח לבין התקווה לשקט ושלווה.
כך עידן על השיר החדש – "בעבר, הקולות בראש עזרו לי, היום הם פוגעים בי. אני מחפש את השקט, את החופש הזה. אז ברחתי כדי לשכוח, אחזור בחמישי בשלוש… השיר נכתב על כל הקולות, המחשבות והפחדים שקיימים אצלי בראש. המציאות לא פשוטה, היא קשה. אני לא צריך לספר, כל אחד עובר דברים בחיים. יש המון דברים שקרו לי בעבר, שמשפיעים עלי עד היום. באיזשהו אופן הם די מנהלים אותי. מן הסתם, גם היום אני עובר דברים… בעבר הקולות היו עוזרים לי. היום הם רק פוגעים בי, כך לפחות אני מרגיש. הרצון לברוח, לשכוח, להיעלם, לרוב בוערים בי. אני לא יודע האם זה כי קשה לי להתמודד או כי פשוט אין לי כבר כוח להילחם, כי התייאשתי, כי נלחמתי כל כך הרבה שנים ודי, עייפה נפשי. אני מחפש את השקט הזה, את החופש, את הבריחה הזו. ״אז ברחתי כדי לשכוח אחזור בחמישי בשלוש…״
עידן אמור היה להשתחרר במרץ 24 ובעקבות המלחמה המשיך לשרת במילואים ביחידה מיוחדת עד לפני כחצי שנה ובימים אלה הוא ממשיך להגשים את החלום שלו ומתרכז במוזיקה ומתכונן למופע השקת האלבום.
עידן כותב ומלחין מעל עשור. אפשר לומר שהמוסיקה הצילה אותו. באמצעותה הוא מקלף את הפצעים, כותב על החלומות ועל הקשיים. הרומן של עידן עם המוסיקה הוא ללא ספק סיפור מעורר השראה. מנער ש"לא מבין את העולם" לנער בוגר שגילה את המוסיקה ודרכה לומד לדבר עם העולם.
"הכתיבה מרגיעה אותי, מפקסת אותי, גורמת לי תחושה של אושר, של שמחה, של שקט. אני מכור, אבל זו התמכרות טובה, אני בטוח. זה לא פשוט להיות אדם על הספקטרום האוטיסטי. אני חווה קשיים יומיומיים ש ״אנשים רגילים״ לא חווים ולא מבינים איך זה לחיות עם אוטיזם. קשה לי להבין סיטואציות חברתיות, אני לא יודע איך לגשת לאנשים ולפתוח עימם בשיחה, אני מרבה לשתוק ולא לדבר כשקשה לי. עד כיתה ה׳, הייתי פותר את הקשיים שלי בדרך האלימות, עד שמצאתי את הכתיבה" אומר עידן. למרות הקשיים הרבים, עידן התעקש והיום הוא עובד על אלבום חדש, השיל 18 ק"ג וכבר לא מרגיש בודד.
עדכון:
בתאריך 25 לינואר 2025 יתקיים מופע של זיו רובינשטיין והעיתונאי איתי אנגל באולם צוקר בהיכל התרבות בתל אביב, לפני זמן קצר הודיע זיו רובינשטיין כי הם יארחו את עידן שלום במופע אשר כל הכנסותיו יועברו בהסכמת כל המשתתפים לטובת הארגון ״על הרצף״ – העוזר למשפחות שעומדות חסרות אונים מול המערכת שעה שילדם אובחן כאוטיסט והוא מלווה אותם ומדריך אותם בחייהם החדשים.
לינק לכרטיסים למופע https://tickets.leaan.net/event/–zk7ud4
