Site icon הבלוג של יובל אראל

התחזית לקיץ – בלי פסטיבלים ובלי חגיגות

רון חולדאי בעצרת גאווה בכיכר רבין. צילום יובל אראל

רון חולדאי בעצרת גאווה בכיכר רבין. צילום יובל אראל

בצל אירועי השבת השחורה, 7 באוקטובר ומלחמת "חרבות ברזל", עיריית תל אביב- יפו, בשיתוף ארגוני הקהילה הגאה, החליטה שלא לקיים השנה את מצעד הגאווה במתכונתו הרגילה. זאת לאחר דיונים ממושכים ולנוכח בקשתם של הארגונים. חלק מהתקציב העירוני שהיה מיועד לקיום המצעד יועבר לטובת פעילות של המרכז הגאה המחודש שנחנך על ידי העירייה רק לאחרונה.

דנה אינטרנשיונל בעצרת הגאווה. צילום יובל אראל

ההחלטה על ביטול המצעד, בדומה לצמצום האירועים העירוניים בפורים וביום העצמאות והתאמתם למצב, התקבלה לאחר בחינה מעמיקה ומתוך קשב להלך הרוח הציבורי וכאות הזדהות עם המפונים ומשפחות החטופים ועם כאבן של משפחות השכול. התקציב שיועד למצעד הגאווה יופנה להפקת אירועים מקומיים קהילתיים במתכונות מצומצמות.

ג'ני פנקין,לילה לבן במוזיאון. צילום יובל אראל

גם אירועי "לילה לבן" אחד מעמודי הדגל של סצנת התרבות שעיריית תל אביב פורסת את חסותה עליהם ומתקיימים מידי שנה בשנה כבר למעלה מעשרים שנה לא יתקיימו הקיץ. אלו ההחלטות ברמת העירייה.

אדם לוין, מארון 5, בפארק הירקון. צילום יובל אראל

נוסיף על התחזית השחורה הזו את העובדה כי כמה מהמפיקים והאמרגנים המקומיים העוסקים בהבאתם של כוכבי מוזיקה מעבר לים אל הארנות הגדולות כפארק הירקון ולייב פארק, הודיעו כי זה לא יקרה הקיץ וככל הנראה גם לא בקיץ הבא.

כמובן שתחזית זו איננה כוללת אירועים ברמה מקומית ובסדרי כמות קהל של אלפים בודדים ובהגעתם של אמנים להם זיקה לישראל ולעם היהודי.

Exit mobile version