כל הדיווחים בצל המלחמה מרוכזים במדור החדשות

פס קול שבועי

אחי בני תימן – האיחוד ההסטורי של דקלון ודנוך

איחוד הסטורי ושיתוף פעולה ראשון בין צלילי הכרם וצלילי העוד עם צמד השירים "איילת חן" ו"גדליה רבע איש" – יוסי "דקלון" לוי ורמי דנוך משתפים פעולה לקראת סבב הופעות משותף, גם רביד כחלני מצטרף ועוד חברים, כל הפרטים.

דקלון ודנוך, צילום יח"צ

 

בלתי אפשרי לספר ולתאר את ההיסטוריה המוסיקלית של הזמר הישראלי-ים תיכוני מבלי להזכיר את פועלם ואת חשיבותם ומשמעותם של להקות צלילי הכרם וצלילי העוד. בשנות ה70 הקליטו והופיעו על במות בכל רחבי הארץ וחרטו קלאסיקות שסחפו דורות שלמים של מעריצים מאז ועד היום.

דקלון (יוסי לוי) ורמי דנוך, סולני הלהקות, ידועים בחיבתם למוסיקה התימנית, היוונית והערבית ובשילובה של השפה העברית עם מוסיקה מארצות שכנות. לאחר תקופה בה הלהקות עבדו במקביל ולחוד, לראשונה השניים משתפים פעולה ומחדשים את להיטיהם "איילת חן" ו"גדלי רבע איש". אל השניים מצטרף המוזיקאי, יקיר הבלוג, רביד כחלני, ממקימי ההרכב "ימן בלוז", אשר מפיץ בארץ ובעולם את המוסיקה התימנית המסורתית.

בהקלטת השירים נתנו את כשרונם גרשון וייסרפירר, ניר מימון ודודו טסה (שגם הפיקו מוסיקלית), אריק כהן, רון בונקר וברק קרם.

 

המופע המשותף, המתבקש, עולה בימים אלה על הבמות "בזכרי ימים ימימה"

הופעות קרובות:

29/8 – דקלון וסגיב כהן מארחים את רמי דנוך בגריי יהוד

1/9 – דקלון ורמי דנוך "בזכרי ימים ימימה" בהיכל התרבות רחובות

6/9 – רמי דנוך ו"צלילי העוד" מארחים את דקלון בהיכל התרבות פתח תקוה

22/10 – דקלון ורמי דנוך "בזכרי ימים ימימה" במרכז דוהל ת"א

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

תגובה אחת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

גם זה מעניין
Close
Back to top button

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא