כל הדיווחים בצל המלחמה מרוכזים במדור החדשות

חדשות הסצנהחדשות מקומיותמוזיקה בצל מגיפת הקורונה

התפוסה במופעים באולמות סגורים תעמוד על 60 אחוז

כך הוחלט בישיבת וועדת הקורונה בכנסת בדיון על עתיד עולם התרבות, כל הפרטים

התוכנית – חידוש מופעים באולמות תרבות לפי 60% מהתפוסה וכ-250-100 איש לפתח. החל מיום שלישי הבא, 1 בספטמבר, ולפי התו הסגול. כך נחשף בוועדת הקורונה. כ-200 מתחמים פתוחים כבר אושרו.  

מופעי תרבות באולמות סגורים יוכלו לחדש את פעילותם, החל מיום שלישי הבא, 1 בספטמבר לפי 60% מהתפוסה באולם, ולפי 250-100 איש לכל פתח לאולם. המספר המדויק ייקבע בקבינט הקורונה. כך נחשף היום במהלך הדיון בוועדת הקורונה בכנסת. יו"ר הוועדה, יפעת שאשא-ביטון אמרה כי "פעלנו כל העת שתתאפשר חידוש הפעילות גם באולמות סגורים, סוכם שאכן ייפתחו ב-1 בספטמבר והבטחנו שנוודא שהמתווה שיופעל באותו תאריך – אכן מציאותי. צריך לחשוב על אולמות גדולים במיוחד, בעלי מספר פתחים, כמו בנייני האומה". יו"ר הוועדה קראה למשרד התרבות למצוא פתרון להענקת פיצוי על אובדן-הכנסות גם לאולמות תרבות ברשויות המקומיות, שאינן נתמכים ע"י המדינה.

לפי ראש מטה שר התרבות, גיא גוטמן, עד היום אושרו על-ידי משרדו 187 מתחמים פתוחים להופעות עד 500 איש, ו-12 מתחמים נוספים מעל 500 עד כאלף איש, שאושרו ע"י משרד הבריאות. לדבריו, מתווה זה מופעל במהירות, והאישור מתקבל בתוך כיממה. "באולמות סגורים אנו ממתינים לפתיחה בשבוע הבא ב-70% תפוסה. אנו בתיאום עם מפיקים פרטיים ופורום מוסדות התרבות והאומנות, ולדעתנו מתווה שכזה לאולמות-סגורים אכן ייתן מענה". לגבי פיצוי על אובדן הכנסות, הוחלט כי רק מוסדות-נתמכים על ידי המשרד יקבלו פיצוי, בגלל הגדרות החוק. הוא שלל התכנות של הענקת פיצוי בגלל אובדן הכנסות, למוסדות פרטיים.

לדברי המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, הצעת-החלטה בעניין תובא לקבינט הקורונה היום או מחר. הארץ תחולק למספר אזורים, לפי מתווה-הרמזור: בישובים ירוקים, תותר התכנסות עד כ60% מהתפוסה (בניגוד ל-70% תפוסה כבקשת משרד התרבות) וביחידות של מאה איש לכניסה. באולמות מאד גדולים, יתאפשר כינוס של יותר מאלף איש. "הוחלט לשנות את מודל הצבעים, כדי שיהיה יותר הגיוני ומסודר, תל אביב מוגדרת 'ירוקה'"

 

 

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

Back to top button

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא