כל הדיווחים בצל המלחמה מרוכזים במדור החדשות

חדשות הסצנה

הפילהרמונית של סנט פטרסבורג בתל אביב

התזמורת הפילהרמונית של סנט פטרבורג בראשותו של המנצח יורי טמירקנוב מגיעה לצמד קונצרטים חגיגיים שיוקדשו לציון 70 שנות עצמאות לישראל. כל הפרטים.

התזמורת הפילהרמונית של סנט פטרבורג. צילום: יח
התזמורת הפילהרמונית של סנט פטרבורג. צילום: יח"צ

התזמורת בראשותו של המנצח יורי טמירקנוב תקיים שני קונצרטים שיערכו בתאריכים 9 ו-10 במאי בהיכל התרבות בת"א ויוקדשו ל-70 שנות עצמאות ישראל וליום הנצחון על גרמניה הנאצית. מדובר באירוע בו נוטלים חלק 120 נגנים.

שימו לב לקונצרטים במהלכם יבוצעו יצירות שונות .

בתוכנית ב-9 במאי 2018: הסימפוניה השביעית "לנינגרד" מאת דמיטרי שוסטקוביץ', משך הקונצרט  75 דקות ללא הפסקה.  בתוכנית ב-10 במאי 2018: הקונצ'רטו לפסנתר מס' 3 מאת סרגיי רחמנינוב, בכיכובו של הסולן הדגול ניקולאי לוגנסקי.
אחרי הפסקה: הסוויטה הסימפונית "שחרזאדה" מאת ניקולאי רימסקי קורסקוב.
משך שעתיים כולל הפסקה

לחצו לרכישת כרטיסים ופירוט מלא של הקונצרטים

סיפורה של התזמורת

תולדות התזמורת הפילהרמונית של סנט פטרסבורג התחילו ביולי 1882 ברוסיה הצאריסטית. אחרי מהפכת 1917 היא קיבלה מעמד ממלכתי ובראשה עמד סרגי קוסביצקי. מנצחים בעלי שם בינלאומי עבדו עם התזמורת: ולטר, ויינגרטנר, קלייבר, מונטה וקלמפרר. עם סולני התזמורת נמנו ולדימיר הורוביץ וסרגי פרוקופייב. ב-1918 היא ביצעה לראשונה את הסימפוניה הקלאסית מאת פרוקופייב וב-1926 – את הסימפוניה הראשונה של שוסטקוביץ'.

בשנה 1938 התחילה "תקופת מראווינסקי" בת 50 שנה שהזניקה את התזמורת למקום גבוה ביותר בדירוג הבינלאומי. באותן שנים התקיים שיתוף פעולה הדוק בין המלחין דמיטרי שוסטקוביץ' למנצח יבגני מראווינסקי לו הקדיש המלחין את הסימפוניה השמינית שלו. התזמורת הפילהרמונית העניקה תשומת לב לא רק ליצירות הקלאסיות המוכרות אלא גם ליצירות המאה העשרים. עם המנצחים שעבדו עם התזמורת נמנים מהטה, סווטלנוב, רוז'דסטבנסקי ואחרים. בין הסולנים היו קליברן, גולד, סטרן, ריכטר, אויסטרך, וירסלדזה, טרטיאקוב, קוגן, ספיבקוב ועוד. משנת 1988 בראש התזמורת עומד המנצח יורי טמירקנוב.

יורי טמירקנוב – המנהל האמנותי והמנצח הראשי של התזמורת הסימפונית של סנט פטרסבורג, אמן ניצוח בעל שם בינלאומי. מזה שלושים שנה טמירקנוב מנצח על תזמורות כגון שיקאגו, בולטימור, סנטה צ'צ'ליה, התזמורת הלאומית של דנמרק, לונדון פילהרמוניה, יומיאורי של טוקיו ולה פניצ'ה. בשנת 2015 טמירקנוב קיבל את הפרס "חיים במוסיקה" של קרן תיאטרון לה פניצ'ה וגם אות כבוד של ממשלת יפן. הוא מכהן כמנצח כבוד של תזמורת ומקהלת סנטה צ'צ'יליה ברומא ובשנת 2016 הוא קיבל אות "ארקה ד'ורו" (תיבת הזהב) של איטליה. בשנת 2017 מונה טמירקנוב לפרופסור של כבוד בקונסרבטוריון של מוסיקה ע"ש צ'ייקובסקי.

ניקולאי לוגנסקי – האמן הלאומי של רוסיה, אחד הפסנתרנים המוערכים בעולם. לוגנסקי זכה בפרסים בתחרויות בינלאומיות יוקרתיות רבות ולדעת המגזין גרמופון, הוא "פסנתרן דגול שהשפיע רבות על סגנון הנגינה המודרני". לוגנסקי מופיע על הבמות היוקרתיות ביותר של אמסטרדם, לונדון, פריז, וינה, מילנו, מינכן, מדריד, לוס אנג'לס, ניו יורק וטוקיו. נין שותפיו לתזמורות קאמריות – ואדים רודנקו, ואדים רפין, לאונידס קבקוס, איזבל פאוסט, אלונה בבייבה, אלכסנדר רודין, אלכסנדר קנזב, מישה מייסקי, גוטיה קפוסון ואנה נטרבקו.

לוגנסקי עובד עם התזמורות הנחשבות בעולם ועד כה הוא הופיע עם 240 מנצחים כגון סווטלנוב, גרגייב, ברוגן, מזור, נגנו ועוד. הפסנתרן נותן כמאה קונצרטים בשנה והרפרטואר שלו כולל 50 קונצ'רטו לפסנתר ויצירות מתקופות שונות. הקלטות הקונצרטים של לוגנסקי יצאו לאור ברוסיה, יפן, הולנד וצרפת וזכו לתגובות אוהדות ביותר בתקשורת.

טעימות…

 

 

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

Back to top button

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא