חדשות הסצנהראיונות עם מוזיקאים

בחזרה עם נינט

חודש לפני השקת אלבומה הרביעי של נינט – "כל החיות ידעו", נפגש הבלוג של יובל אראל עם נינט בחדר החזרות, שאלות, תשובות וצלילים. הכתבה מתפרסמת גם ב"מגפון" עיתון עצמאי ברשת.

נינט, ראיון עם הבלוג בחדר החזרות. צילום: יובל אראל
נינט, ראיון עם הבלוג בחדר החזרות. צילום: יובל אראל

כאשר נפגשתי עם נינט לשיחה בארבע עיניים פתחתי בהתוויית הקו ההיסטורי בקריירה שלה, מהפריצה ככישרון ווקאלי ב"כוכב נולד" לפני עשור, דרך משחק בסדרות טלויזיה, השקת תקליטים, פריצה לסצנת הרוקנ'רול המלוכלך והפרוע עם אלבומה האחרון SNS יחד עם רוקפור, ביקשתי מנינט לדעת את הסוד מאחורי אלבומה החדש הנוגע לא נוגע באמריקנה, בריתמנ'בלוז.

אז כן, לאחר פחות משנה אחרי שהושק אלבומה Sympathetic Nervous Systems ששאב אותה מהמיינסטרים הישראלי היישר לסצנת הרוקנ'רול הפרוע, אלבום שזיכה אותה בביקורות מחמיאות וסבב  הופעות, שהעמידה בין גיבורות הרוק הנשי המקומי בד בבד עם עם הופעה כריזמטית ויכולות ווקאליות מצויינות, מתכוננת נינט להשקת אלבומה הבא, היא לא נחה, נינט.

אחרי השקת שני סינגלים מתוך האלבום החדש – "כל הלבד" ו"פרויקט הספר הכחול" שכבר ניכסו לעצמם מקום טוב בפלייליסט הרדיופוני, הגעתי לחזרה של נינט עם ההרכב המלווה אותה ביצירה, עיבוד והפקת האלבום החדש – "כל החיות ידעו".

ההרכב הכולל את אנשי ה"קולקטיב" יוסי מזרחי בגיטרות, עידן רבינוביץ בקלידים שגם הפיקו את האלבום, יחד עם עדי הר צבי בגיטרת בס, מאיה בלזיצמן בצ'לו וגדי פטר על התופים, ביצע את שני הסינגלים, ישיר, מלוכלך ועם הרבה רמזים של אמריקנה קלאסית והארד קור של ריתמ נ' בלוז שורשי המעטר את קולה של נינט.

כפי שהעבודה עם רוקפור לקחה את נינט באלבומה הקודם ללונדון ואירופה הקרות אך עם הרבה רוקנ'רול עשיר דיסטורשיין, כך העבודה עם הנגנים הנוכחים שואבת את נינט לאווירת האמריקנה הפרועה מה. על העבודה כבר אמרה נינט – "בזמן ההקלטות ניסינו מאוד לשמור על  פשטות בהפקה כדי לתת מקום למילים".

על איך ומה, פשוט תאזינו לשיחה שלנו, בין שיר לשיר, כאן, וידיאו קליפ.

ובקטנה, נינט תחגוג את השקת האלבום במופע חגיגי שיערך במועדון בארבי בתאריך 02.05.2013, פתיחת דלתות: 21:30 כרטיס: 70/80 ש"ח

למחרת האלבום ימצא בחנויות ונינט וההרכב יצאו לסבב הופעות שיכלול הן את שירי האלבום החדש והן שירים מאלבומיה הקודמים.

5/5, ג'ימס בר, פתח תקווה

12/5, ינשוף בר, רחובות

16/5, ברל'ה

22/5, אלפנט, קרית חיים

30/5, הצוללת הצהובה ירושלים

6/6, הפרה, שבי ציון

ועוד קטנטנה…כמה תמונות מחדר החזרות

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151504630139654.1073741842.721654653&type=3

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

Back to top button
%d בלוגרים אהבו את זה: