סיקור הופעות

איך אומרים ביפנית תומר יוסף?

תומר יוסף וחבריו ערכו מופע חגיגי לרגל השקת אלבומו החדש והאישי "שחר 35", מועדון זאפה ת"א, ליל חמישי 03.11.2011   22:30. היה, קפץ, התנועע וגם צילם – יובל אראל.

הסיקור מתפרסם גם באתר "106 רדיו קול יזרעאל".

תומר יוסף, פצצת אנרגיה מרגשת. צילום: יובל אראל
תומר יוסף, פצצת אנרגיה מרגשת. צילום: יובל אראל

לפני כעשור שנים פרץ תומר יוסף לתודעה הציבורית במדיה הכי פופולארית בארץ, באמצעות תוכנית מערכוני סטנד אפ מטורפת בערוץ הטלביזיה החינוכית "פלטפוס", תומר ורעמת האפרו שלו "הקסדה" הפכו עד מהרה למותג של צחוק, נונסנס ושמחה, כך המשיך ושיתף פעולה עם תומש – תומר שרון, במופע "פעמיים תומר", תוך זמן קצר הוכיח תומר כי כוחו טוב גם כמוסיקאי והוא השיק אלבום בכורה "תגידו משהו" ששילב רגאי ופאנקי.

בשנת 2005 פרץ תומר לתודעה הבינלאומית עם הלהקה שלו "בלקן ביט בוקס" (Balkan Beat Box) עם הדיסק הנושא את שמה. מאז הופיעו בפסטיבלים ברחבי ארצות הברית, כגון פסטיבל לוטוס.

בשנת 2008, לרגל יום העצמאות ה-60 למדינת ישראל, השתתף יוסף בפרויקט עבודה עברית 2 יחד עם בן הנדלר ויחד הם הוציאו גרסת כיסוי לשיר "עברתי רק כדי לראות" שבוצע במקור על ידי אסתר שמיר. בנוסף, בשנה זו שיתף יוסף פעולה עם להקת "בום פם" בשיר "אני רוצה לזוז".

בשנת 2009 שחרר ביחד עם המוסיקאי בן הנדלר אלבום חדש בשם "טרמפולינה",אשר מצורפת אליו גרסת קאבר לשיר "עברתי רק כדי לראות". בשנת 2010 הוציאה להקתו בלקן ביט בוקס את אלבומה השלישי Blue Eyed Black Boy. בנוסף, יוסף הוא המפיק של הלהקה "נערות הליווי".

ההרפתקאות המוסיקאליות של תומר ממשיכות כאשר הוא מצטרף בשנת 2011 לאורן ברזילי ואיתמר ציגלר. בפרויקט המשותף והחדש שלהם, שעשוי להיחשב כסופרגרופ, אותו  קוראים "דֶה בּנדֶה", או "החבורה".

ברנש מלא אנרגיות כתומר לא שוקד על שמריו לרגע, במקביל לקריירה הבינלאומית אותה מוביל עם ההרכב בלקן ביט בוקס, לשיתופי הפעולה עם הרכבים מקומיים בפרויקטים השונים, הוא ממשיך לכתוב שירים בנימה אישית, תוך כדי הקלטות והופעות בעולם, תומר יוסף לא נח לרגע. בהפקה מיוחדת ולהקה מדהימה נפתח סיבוב חדש עם חבריו תמיר מוסקט ואיתמר ציגלר באלבום סולו שלישי שכתב והלחין – "השחר 35" הנקרא על שם כתובת בית ילדותו בכפר סבא, באלבום זה סייעו גם יענקל'ה רוטבליט ודן תורן.

אלבום המניב סדרת שירים יפיפיים כדוגמת "יפה באמת", "פרח מקומי" ו"כאלו מילים" יחד עם ביצועים מיוחדים לשירים שכבר הפכו לקלאסיקה מקפיצה כ"אל תטוסי", "איש קטן", "תגידו משהו" ו"אני רוצה לזוז".

תומר יוסף, השחר 35, בנעימה אישית, זאפה. צילום: יובל אראל
תומר יוסף, השחר 35, בנעימה אישית, זאפה. צילום: יובל אראל

אמש במועדון "זאפה" בצפון תל אביב, יחד עם חבריו תמיר מוסקט על התופים, איתמר ציגלר בגיטרה חשמלית, דן זיתון על הבס ותום דרום בקלידים ומחשבים הוכיח תומר יוסף לקהל הצעירים הרב שגדש את הרחבה מול הבמה כי הקצב, הדינמיות, החיוך והעדנה משתלבים היטב היטב גם במוסיקה המאוד אישית שלו, שילוב מעניין ומקפיץ, כמיטב המסורת התומר יוספית..שירים מהאלבום החדש שחלקם כבר הפך לפופולאריים, לצד ביצועים לשירים קודמים, כולל אורח מפתיע, בנו הנדלר, שעלה לבצע בצוותא את הגרסה שלהם לשיר "עברתי רק כדי לראות", מאת אסתר ואפרים שמיר.

תאכלס, הייתה חגיגה, תומר יוסף, עוד אלבום מפתיע ומעלה שמחה ברזומה המעולה. חגיגה.

לחצו לעיון בסיקור המופע ב"עכבר העיר", מלווה בתצלומים שלי

http://www.mouse.co.il/CM.articles_item,405,209,64314,.aspx

לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהמופע

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150373691759654.371133.721654653&type=1&l=e891ede0e2

קטעי וידיאו מתוך המופע

ועוד אחד להתפנקות – בלקן ביט בוקס בשעת כדור הארץ

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

גם זה מעניין
Close
Back to top button
%d בלוגרים אהבו את זה: